Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

The Trouble With Harry...


Ένα πτώμα κάνει την εμφάνισή του και οι κάτοικοι της μικρής πόλης δεν ξέρουν τι να το κάνουν. Ή κάπως έτσι. Ένας ερασιτέχνης κυνηγός αρχικά θα πιστέψει ότι τον πυροβόλησε κατά λάθος. Αυτή είναι η αρχή μιας ξεκαρδιστικής περιπέτειας.


Από τις πιο αστείες ταινίες του Χίτσκοκ και ταυτόχρονα πανέξυπνα δεικτική. Το πτώμα είναι απλά ένα πρόβλημα, μια αναποδιά για όσους το συναντούν. Η ζωή ενός αγνώστου δεν έχει την παραμικρή σημασία, ενώ όλοι κοιτάνε τον εαυτό τους.


Ο Χιτς γίνεται εκπληκτικά ειρωνικός. Οι ήρωές του βρίσκουν την ευκαιρία να αναπολήσουν το παρελθόν, να ερωτευθούν, να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες και όλα αυτά όσο θάβουν και ξεθάβουν ένα πτώμα. Έχει στήσει μια εξωφρενική φάρσα...


Η ταινία ίσως είναι ξεπερασμένη πια. Μυρίζει "παλιό" αυτό είναι γεγονός. Ίσως σε κάποια σημεία είναι και λίγο βαρετή. Όμως το μαύρο χιούμορ, οι εξωφρενικές καταστάσεις, το ότι κρατάει μόνο 90 λεπτά αλλά και η παρθενική εμφάνιση της Shirley MacLaine(μόνο σε μένα θυμίζει την Catherine Zeta-Jones σε αυτή την ταινία;) την καθιστούν ένα ευχάριστο και χαλαρό θέαμα.

2 σχόλια:

horny sloth είπε...

αν και δεν του φαινεται αρχικα το εργο αυτο αποδεικνυεται μια εξαιρετικη μαυρη κωμωδια..και κυριως μια πολυ εξυπνη ταινια !
η κυνικοτητα της ανθρωπινης φυσης σε ολο της το μεγαλειο
αυτη η ταινια μου ειχε προκαλεσει παρομοια συναισθηματα με το Rope, μονο που ειναι πολυ πιο διασκεδαστικη

Annie_Hall είπε...

Ναι το Rope είναι πιο κλειστοφοβικό. Έχει χιούμορ αλλά δεν είναι διασκεδαστικό.

Εδώ πάλι έχουμε απολαυστικές καταστάσεις. Ειδικά στην αρχή που ο καημένος είναι στημένος πίσω από το δέντρο και περιμένει ενώ όλο το χωριό περνάει από το σημείο που είναι το πτώμα. Οι αντιδράσεις απλά απίθανες!