Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Top-5: Καλύτερες αθλητικές ταινίες

Τι νύστα είναι αυτή!!!Πάλι derby και σήμερα! Έλεγα ότι θα λήξει ισοπαλία αλλά μετά τα Κυριακάτικα χαΐρια αμφότερων των ομάδων νομίζω θα έχουμε νικητή! Βέβαια τον κόβω να βγαίνει με κλήρωση αλλά τι να κάνεις!Αν παίξουν όπως την Κυριακή...σωθήκαμε!

Τουλάχιστον ξέρουμε ότι ο μέτριος προς το κάλο ΠΑΟ δεν είναι ικανός να κερδίσει τον κακό ΟΣΦΠ!Επίσης δεν θα δούμε μαζί με την exMrsAbramovich τον αγώνα οπότε η ισοπαλία είναι ακόμη πιο δύσκολη...

Ευτυχώς δεν θα παίξει κι ο Μενδρινός που δεν λέω πολύ καλό το παιδί αλλά δεν κάνει για derby (πωπω! Τις θυμάστε αυτές τις σοκολάτες;Γαμάτες).
Σήμερα λοιπόν θα ξαναποντάρω στο γκολ του Πάντου...Σίγουρο λέμε!Έχει κρυώσει άπειρα το αστείο αλλά αν το βάλει θα με θαυμάζω για πάντα...

Το post είχε άλλο σκοπό αλλά κάπου το έχασα... Σκορπίζεται το μυαλό(;) μου ώρες-ώρες...Πάμε λοιπόν:


  • Escape to Victory (John Huston-1981): Το αγαπημένο μου...Εννοείται μόνο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να έχει!
  • Chariots of Fire(Hugh Hudson-1981): Κλασσικό και με τη διαχρονική μουσική του Παπαθανασίου...
  • Remember the Titans(Boaz Yakin-2000): Εξαιρετικές ερμηνείες και αντιρατσιστικά μηνύματα...
  • Hoosiers(David Anspaugh-1986): Εμπνέει...
  • Million Dollar Baby(Clint Eastwood-2004): Πονάει η ψυχή σου στο τέλος αλλά πραγματικά αξίζει...
Υ.Γ.:Τα Rocky δεν μου άρεσαν ποτέ αν και αναμφίβολα είναι από τις κλασσικές αθλητικές...

5 σχόλια:

a2a είπε...

Το Remember The Titans ήταν εξαιρετική ταινία! Μας την είχνα βάλει θυμάμαι προβολή στο σχολείο, την ώρα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Και θυμάσαι που έκλαιγα όταν βλέπαμε το Million Dollar Baby? Τις άλλες ταινίες δεν τις έχω δει για να εκφέρω γνώμη...

theachilles είπε...

Καλημέρα σας. Μεγάλη κουβέντα. Αν δεχτούμε ότι μπορούμε να συμπεριλάβουμε ταινίες που δεν έχουν ως βασικό τους θέμα τον αθλητισμό (το παίρνω το δικαίωμα από τα Esxape to Victory και Million Dollar Baby), τότε η ψήφος μου πάει στημένη στο Raging Bull. Όχι γιατί είναι η καλύτερη αθλητική ταινία, αλλά γιατί μπορεί και να είναι η καλύτερη ταινία γενικώς, χιχι. Από εκεί και πέρα, νομίζω πρέπει να επανεκτιμήσεις το Rocky. Φοβερό παραμύθι - ύμνος στη ψυχή του outsider.
Φιλιά!

Annie_Hall είπε...

Νομίζω την ταινία που λες δεν την έχω δει(εκτός αν τη θυμάμαι με τον ελληνικό τίτλο),αλλά θα την ψάξω καθώς συνήθως οι προτάσεις σου είναι καλές και του γούστου μου.

Το Rocky δεν θα το εκτιμήσω ποτέ!Όσο και να προσπαθήσω!Γενικά αν φάω κόλλημα με κάτι δύσκολα αλλάζω γνώμη.

theachilles είπε...

Οργισμένο είδωλο, ο ελληνικός τίτλος. Του Scorsese με τον καλύτερο DeNiro της καριέρας του. Αν δεν το έχεις δει, μη το χάσεις!! Trust me!

Alien's Wrench είπε...

νομίζω ότι ξέχασες το έπος "Η Φανέλα Με Το Νούμερο 9"