Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (08)

Το Σαββατοκύριακο πέρασε χωρίς να κάνω ποστ... Γενικώς είναι λίγο νεκρή περίοδος για τισ κόρες του Τσα. Είναι τότε που βγαίνουμε στην επιφάνεια της Γης για να χαρούμε και μεις τη ζωή των θνητών χωρικών. Αυτό το ΣΚ λοιπόν πέρασε κυρίως με εμένα εκτός σπιτιού και υπολογιστή για ψώνια, συναντήσεις με φίλους, μαθήματα ιαπωνικών κτλ. Για διάβασμα ούτε λόγος... Τι με περάσατε;

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση όμως συνεχίζω το Top 10 Oricon Countdown των Ιαπωνικών τσαρτς. Με το Νο 8...

Mr Children - Tabidachi no uta

Για το συγκρότημα:
Οι Mr.Children είναι από τα παλιά συγκροτήματα της ιαπωνικής μουσικής σκηνής. Το 2009 γιόρταζουν τα 20 τους χρόνια. Από το 1989 που δημιουργήθηκαν, έχουν στο ενεργητικό τους μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης Jpop. Ο τραγουδιστής του συκροτήματος, ο Kazutoshi Sakurai, έχει πολύ χαρακτηριστική και βραχνή φωνή και η μουσική τους είναι μελωδική και υπάγεται κυρίως στο είδος της pop-rock. Οι μπαλάντες τους είναι πανίσχυρες.

Για το τραγούδι:
Είναι μια υπέροχη και συγκινητική μπαλάντα και δεν με εκπλήσσει που έφτασε στο Τοπ 10. Ο τίτλος σημαίνει "Το τραγούδι του ταξιδιώτη" Μιλάει, γιατί άλλο, για ταξίδια. Το ταξίδι, για τους Ιάπωνες σημαίνει πολλά: από πέρασμα στην ενηλικίωση μέχρι αποχαιρετισμό. Την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το τραγούδι LIVE σε μια μουσική εκπομπή, ήμουν στο χείλος των δακρύων. Τώρα το αφιερώνω στον πατέρα μου που ταξιδεύει στον ουρανό και του εύχομαι να είναι ευτυχισμένος εκεί ψηλά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, απλά ότι το λατρέυω αυτό το τραγούδι. Το videoclip είναι από LIVE εκτέλεση του τραγουδιού.



Σχόλια:
Τα σχόλια περιττέυουν. Απλά καθίστε και απολαύστε το τραγούδι. Καλό ταξίδι!!

4 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Πάλι κωλοβαράς ε;Κάτσε να διαβάσεις τίποτα(δεν βλέπεις εμένα;)γιατί μας κόβω να παίρνουμε σύνταξη γρηγορότερα από πτυχίο!

a2a είπε...

Κοίτα ποιος μιλάει! (Χεχε... από σένα παραδειγματίζομαι). Αν ψάχνεις να με βρεις, πάλι με έδιωξαν από το pc και κάνω σχόλιο από άλλο που δεν έχει msn. Αδικία της ζωής είναι!!!

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Πολύ ωραίο τραγούδι!

a2a είπε...

Δεν είναι; Και οι στίχοι είναι υπέροχοι! Άσε σου λέω έχω φτάσει στο τσακ να μην πλαντάξω ακούγωντας το!