Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Top-5(αλήθεια γίνεται;) Καλύτερες ταινίες του Tim Burton



  1. Edward Scissorhands (1990): Ότι και να πω...Ατμόσφαιρα, συναίσθημα, εξαιρετικές ερμηνείες...
  2. Sleepy Hollow (1999): Ο Burton είναι απλά μανούλα σε τέτοια σκηνικά...
  3. Big Fish (2003): Σου βγάζει τόση ζεστασιά και σε κάνει να βυθίζεσαι στα παραμύθια...
  4. The Nightmare Before Christmas (1993): Υπέροχα σκοτεινό...Και ταυτόχρονα σου βγάζει θλίψη και χαρά...Διασκεδαστικό και με υπέροχη μουσική...
  5. Ed Wood (1994): Περίεργα ωραία ταινία...

Είναι τόσο δύσκολο να διαλέξω(έχει κάνει και πολλές δουλειές ο άτιμος!)...Ακόμη και Ο Πλανήτης Των Πιθήκων είναι στην καρδιά μου για την αλησμόνητη μεταμφίεση της Helena... Είναι ο τρίτος αγαπημένος μου σκηνοθέτης(από τους ζωντανούς) κυρίως λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργεί και της αγάπης του σε βικτοριανο-gothic καταστάσεις...Κατά τη γνώμη μου το υπέρτατο θα ήταν ταινία με βρικόλακες σκηνοθετημένη από τον Burton με πρωταγωνιστή Johnny Depp...Απλά!

8 σχόλια:

a2a είπε...

Ο Tim Burton είναι τόσο ισχυρός που πραγματικά του αξίζει ένα ποστ όοοοοοολο δικό του! Είναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης για πολλούς λόγους και μερικούς τους ανέφερες ήδη. Η αγαπημένη μου ταινία είναι το Sleepy Hollow και ούτε θυμάμαι πόσες φορές την έχω δει! Ο Ψαλιδοχέρης με είχε ψαλιδίσει στην καρδιά... Τ_Τ Αν ποτέ γίνει ταινία με βρικόλακες από Tim Burton με Johnny Depp θα είναι η υπέρτατη ταινία!!!

Jimbo είπε...

Tim Burton rulezzz.

Ακόμα μετανιώνω που δεν πήγα να δω σε 3d το Nightmare before Christmas...

Annie_Hall είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχασες και πολλά...Δεν είχε μεγάλη διαφορά!Το μόνο που έχασες ήταν η ευκαιρία να δεις άλλη μια φορά την ταινιάρα!

Erisadesu είπε...

βασικά να πω την αλήθεια...
ο πλανήτης των πιθήκων δεν μου άρεσε καθόλου.
και θα ήθελα να δω μια το Batman μέσα στην πεντάδα σου.
Πραγματικά είναι δύσκολο να διαλέξεις ενα τοπ 5. Απλά όλες οι ταινίες του αγγίζουν την τελεοιότητα.

ανυπομονώ να δω την επόμενη ταινία που γυρίζει τώρα "Η Αλίκη στη χώρα τον θαυμάτων" ελπίζω να μη την κάνει παιδική και να παρουσιάσει όλη την φρίκη αυτού του παραμυθιού.

και να ρωτήσω κάτι.
Η θεά χρειάζεται τις κόρες του Τσα για ειδική αποστολή.
Δεν πιστεύω να σας πειράξει αν σας αναθέσω μια πονηρή και δύσκολή αποστολή για την Πατρίδα σας ε;

Annie_Hall είπε...

Εξαρτάται την αποστολή...Βασικά σαν γνήσια τέκνα του Τσα και του...(δεν είμαστε άξιες να πούμε το όνομά του) δεν αναγνωρίζουμε θεές και ξεπουλάμε Πατρίδες και λοιπά χωρίς δεύτερη σκέψη...Αν η αποστολή βέβαια προμηνύεται διασκεδαστική δεν έχουμε πρόβλημα...

Γιατί ο Σκαθαροζούμης δεν λείπει;Αλλά είναι Top 5 και διάλεξα τα αγαπημένα μου(που δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα...).

Erisadesu είπε...

ennoeis ta kalutera me vash esena :P

nomizw 8a einai arketa diaskedastikh apostolh kai epishs.. afou den xepoulises omada :P den 8a xepouliseis oute patrida :P

Annie_Hall είπε...

Ανυπομωνούμε...

theachilles είπε...

Αχ... Δεν έβαλες μέσα την αγαπημένη μου ταινία του. Beetlejuice forever!!! Με έναν εκπληκτικό Michael Keaton. Αυτό και το Ed Wood είναι τα καλύτερά του κατά τη γνώμη μου, ακολουθούμενα από.. το Sweeney Todd. Παιδιά, είναι καταπληκτικό. Πιο σκοτεινός και πιο βίαιος από ποτέ, με ένα φινάλε...άστα να πάνε. Θα με θυμηθείτε..