Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

J-Dramas, winter 2008 Preview

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν στην ιαπωνική τηλεόραση οι καινούργιες τηλεοπτικές σειρές της χειμερινής σεζόν. Και επειδή είμαι κολλημένη και απίστευτα τρελαμένη θα κάνω μια μικρή προεπισκόπηση των σειρών που θα παρακολουθώ καθώς προβάλλονται (γιατί παράλληλα βλέπω και παλαιότερες σειρές). Κάθε σεζόν διαλέγω 9 σειρές και πιστέψτε με τώρα δυσκολεύτηκα αρκετά γιατί υπάρχουν πολλές καλές σειρές!

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2008 Drama Plan

1. Bara no Nai Hanaya ( 薔薇のない花屋 ) - Fuji TV Monday 21:00

Με τους Shingo Katori, Yuko Takeuchi, Yumiko Shaku, Shota Matsuda. Ένας χήρος ιδιοκτήτης ανθοπωλείου μεγαλώνει μόνος του τη μικρή κόρη του. Οκ. Ακούγεται βαρετό. Αλλά ΄μάλλον θα είναι καλό. Και θα πέσει κλάμα. Επιπλέον πρωταγωνιστούν οι Σίνγκο Κατόρι (SMAP) και Γιούκο Τακέουτσι, δύο εξαιρετικοί και σπουδαίοι ηθοποιοί οι οποίοι επιστρέφουν στη μικρή οθόνη μετά από απουσία 2 ετών.

2. Honey and Clover ( ハチミツとクローバー ) - Fuji TV Tuesday 21:00



Με τους Riko Narumi, Toma Ikuta, Hiroki Narimiya, Osamu Mukai, Natsuki Harada. Η ιστορία 5 φοιτητών σε μια Σχολή Καλών Τεχνών και οι πολύπλοκες σχέσεις τους. Περιττό να πω πως είναι η σειρά που περίμενα να δω πως και πως! Από τότε που είδα το anime και το λάτρεψα ήλπιζα σε μια τηλεοπτική adaption του Honey & Clover. Και τώρα συμβαίνει! Ο Τόμα Ικούτα μετά το Hana Kimi μας ξανασυναντά στο ρόλο του Τακεμότο και ο πολυαγαπημένος μου Μορίτα ενσαρκώνεται από τον εξίσου αγαπημένο μου Χιρόκι!!! Η μόλις 15 χρονών Ρίκο Ναρούμι παίζει τη Χάγκου, αφού επιλέχθηκε προσωπικά από τη δημιουργό του μάνγκα. 5 μέρες ακόμα!!!

3. Binbou Danshi ( 貧乏男子 ) - NTV Tuesday 22:00


Με τους Shun Oguri, Norito Yashima, Yu Yamada, Haruma Miura. Ένας φτωχός αλλά αισιόδοξος φοιτητής , εξαιτίας της μεγάλης του καρδιάς, αναλαμβάνει τα χρέη των φίλων του και μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες για να τα ξεχρεώσει. Είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος για το Σουν Ογκούρι. Μέχρι τώρα έπαιζε τους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους. Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο παραγωγικούς νεαρούς ηθποιούς της Ιαπωνίας με πάνω από 35 σειρές και πάνω από 15 ταινίες στο ενεργητικό του. Και είναι μόνο 25 χρονών! Διαθέτει εξαίρετο ταλέντο στην κωμωδία οπότε η σειρά θα είναι το λιγότερο ξεκαρδιστική!

4. Koshonin -The Negotiator- ( 交渉人― ) - TV Asahi Thursday 21:00


Με τους Ryoko Yonekura, Jinnai Takanori, Katsumi Takahashi, Takashi Sasano. Η ιστορία της μοναδικής γυναίκας Διαπραγματεύτριας στην Ιαπωνική αστυνομία και η προσπάθεια της να επιβιώσει σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Μια αστυνομική σειρά την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα. Οι ιαπωνικές αστυνομικές σειρές τελαυταία βρίσκονται σε ακμή και πάντα ήθελα να δω μια σειρά πάνω στους διαπραγματευτές. Επιπλέον παίζει και ο Γιου Σιρότα, ο Ιαπωνοισπανός sexy κούκλος. Fangirl mode!!!

5. Shikaotoko Aoniyoshi ( 鹿男あをによし ) - Fuji TV Thursday 22:00



Με τους Hiroshi Tamaki, Haruka Ayase, Kuranosuke Sasaki, Kiyoshi Kodama. Ένας ψιλοάχρηστος καθηγητής αναλαμβάνει πόστο σε ένα σχολείο θηλέων στη Νάρα. Εκεί αρχίζει να λαμβάνει διαταγές από τα ελάφια στο Πάρκο της Νάρα και γίνεται ένας Άνθρωπος-Ελάφι για να προστατέψει την Ιαπωνία. Roflmao! Έχω πάει στη Νάρα! Και τα ελάφια εκεί είναι κάπως... επιθετικά... Μη ρωτάτε πως γλίτωσα τα μαλλάκια και τη μπλούζα μου όταν επιχείρησα να τα ταϊσω senbei. Μετά έσταζα σάλια ελαφιού! Μπλιαχ! Εδώ που τα λέμε νομίζω ότι ξέρω ποιο ελάφι δίνει διαταγές στον πρωταγωνιστή! Αυτό με το ένα κέρατο και το ύπουλο βλέμμα! Είναι συνομωσία σας λέω! Πέραν αυτού... είναι τόσο αστεία η πλοκή και ο Χιρόσι Ταμάκι άψογος στις γκριμάτσες (θυμάμαι το Nodame Cantabile) που θα ήταν αδύνατο να το προσπεράσω.

6. Edison no Haha ( エジソンの母 ) - TBS Friday 22:00

Με τους Misaki Ito, Maki Sakai, Shosuke Tanihara, Yuya Shimizu. Μια δασκάλα της πρώτης δημοτικού, ανακαλύπτει πως ένας καινούργιος μαθητής, που όλοι του φέρονται σαν προβληματικό παιδί, είναι στ' αλήθεια μια ιδιοφυϊα και προσπαθεί να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τον χειριστεί. Η ιστορία είναι βασισμένη στην πραγματική παιδική ηλικία του μεγάλου εφευρέτη Thomas Edison. Είναι επίσης μια σειρά με την Μισάκι Ίτο, μια από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς (πρώην μοντελο) και η αλήθεια είναι ότι την είχα πεθυμήσει...

7. Mirai Koshi Meguru ( 未来講師めぐる) - TV Asahi Friday 23:15

Με τους Kyoko Fukada, Ryo Katsuji, Shinji Takeda, Tomoka Kurokawa. Μια δασκάλα των Αγγλικών (πολλοί εκπαιδευτικοί ρε παιδιά!) στα 24α γενέθλια της ξυπνά με μια παράξενη ικανότητα. Μπορεί να βλέπει στο 20 χρόνια μπροστά μέλλον των ανθρώπων γύρω της! Χαχαχα! Ωραίο σενάριο! Ποιος το έγραψε; (Κοιτάζω...) Σεναριογράφος: Κάνκουρο Κούντο...Κάνκουρο Κούντο; Κάνκουρο Κούντο! ΚΑΝΚΟΥΡΟ ΚΟΥΝΤΟΟΟΟ!!!!!! OMFG!!!! Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε είναι μακράν ο αγαπημένος μου σεναριογράφος. Θα έβλεπα οτιδήποτε έχει γράψει (θεωρείται κορυφή στην Ιαπωνία) χωρίς δεύτερη σκέψη. Θέλω μια μέρα να γίνω σαν κι αυτόν! Επίσης στη σειρά πρωταγωνιστή η γλυκύτατη Κιόκο Φουκάντα! Λοιπόν, αν δεν βρεθεί κάποιος να το υποτιτλήσει θα του βάλω εγώ υπότιτλους. Σοβαρα!

8. 1 Pound no Fukuin (1ポンドの福音) - NTV Saturday 21:00



Με τους Kazuya Kamenashi, Meisa Kuroki, Satomi Kobayashi, Yoshinori Okada, Ryosuke Yamada. Ο Κοσάκου Χατανάκα είναι ένας νεαρός επαγγελματίας μποξέρ. Αλλά επειδή του αρέσει πολύ να τρώει έχει πρόβλημα στο να κρατάει σταθεςρή την τάξη βάρους του. Ως αποτέλεσμα, αρχίζει να χάνει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο. Μια μέρα, μετά από μια ήττα, βρίσκεται σε μια εκκλησία όπου συναντά μια αγαθή, νέα καλόγρια, την Άντζελα και αμέσως αρχίζει να ενδιαφέρεται γι' αυτήν. Το δυναμικό comeback του Κάμε (KAT-TUN) στα drama είναι με μια κωμική, ρομαντική ιστορία. Το αγαπημένο μου είδος! Βασισμένο στο ομώνυμο manga της Ρουμίκο Τακαχάσι (Inuyasha, Maison Ikkoku, Urusai Yatsura) το 1 Pound no Fukuin (1 pound Gospel) είναι από τα highlights της σεζόν. Και η Μέισα Κουρόκι είναι από τις πιο όμορφες Γιαπωνέζες που έχω δει στη ζωή μου! Και το θεματικό τραγούδι είναι φυσικά από KAT-TUN.

9. Sasaki fusai no jingi naki tatakai (佐々木夫妻の仁義なき戦い) - TBS Sunday 21:00
Με τους Goro Inagaki, Koyuki, Keisuke Koide, Wakana Sakai. Οι Σασάκι είναι ένα ζευγάρι δικηγόρων που μετά από 3 χρόνια γάμου και αρκετούς καυγάδες καταλήγουν στα δικαστήρια για να βγάλουν διαζύγιο, εκπροσωπώντας τους εαυτούς τους. Πολλές κωμωδίες αυτή τη σεζον θα δω μου φαίνεται. Δεν πειράζει γιατί οι παλιές σειρές που βλέπω είναι πολύ καταθλιπτικές! Η Κογιούκι του Τελευταίου Σαμουράι κάνει ξανά εμφάνιση στη μικρή οθόνη μετα από σχεδόν 3 χρόνια απουσίας. Στον ρόλο του συζύγου της ο χαρισματικός Γκόρο Ιναγκάκι (SMAP). Και η υπόθεση έχει δικαστήρια! (Η γράφουσα είναι κόρη δικαστή) Ίδωμεν!



.........
Λοιπόν αυτά από εμένα για τη σεζόν του Χειμώνα του 2008! Όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια βόλτα από d-addicts την επόμενη βδομάδα. See ya!

4 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

1)Βαρετό.Να με πλήρωνες δεν το έβλεπα.
2)Πόσα ονόματα;Μπερδεύτηκα.Ποτέ δεν θα καταλάβω πως τους ξεχωρίζεις μεταξύ τους.
3)Οι καλοί την πληρώνουν πάντα!Τυχεροί οι φίλοι του.
4)Αυτό μου αρέσει.Και παίζει και Ισπανός(έστω κατά το ήμισυ);Επίσης υπάρχει λέξη διαπραγματεύτρια;
5)Έλιωσα στο γέλιο!Κούκλα μου δεν είσαι καλά...Και να πεις ότι εγώ δεν έχω φοβίες και εμμονές;Αλλά συνωμοσία τα ελάφια;;;
6)Κι αυτό βαρετό μου φαίνεται.
7)Εδώ είμαστε!ΤΟ χάρισμα έχει η τύπισσα!Αυτό θέλω να το δω.Θα μου θυμίσει και το 4400 που κάποτε ήταν καλό.
8)Καλόγρια και μποξέρ;Δεν ξέρω για κοινωνικορομαντική σειρά αλλά σίγουρα θα γινόταν καλή τσόντα!
9)Και μένα μ' αρέσουν τα δικαστήρια αλλά οι Αμερικάνοι είναι μανούλες σε τέτοιες σειρές.Επίσης ο κύριος Μάτλοκ είναι ο καλύτερος δικηγόρος ever.
Να δεις που με την απεργία των σεναριογράφων θα καταλήξω κι εγώ να βλέπω J-drama!!!
Και μη φωνάζεις:Μεγάλο post, μεγάλο σχόλιο!

a2a είπε...

Lol! Πολύ γέλασα. Άσε που οι σειρές που φαίνονται βαρετές στο τέλος βγαίνουν διαμάντια. Και τα ελάφια πράγματι συνομωτούν... Χαχαχα! Μαζί θα τα δούμε τα drama. Επίσης: Οι Αμερικάνοι ξλερουν από διακστήρια γιατί είναι δικομανείς. Και συνήθως είναι δραματικές σειρές. Εγώ θέλω να το ξεφτιλίσουν οι Ιάπωνες το δικαστήριο. Είναι παλιοδιεφθαρμένα ως το κόκκαλο. Εδώ τουλάχιστον. Το τι είχε δει ο μπαμπάς, Θεός σχωρεσ’ τον, εκε’ι άλλο πράγμα!

Erisadesu είπε...

protimw ta anime
to honey and clover den paizotan hdh?
twra xekinaei?

a2a είπε...

Ναι σε 5 μέρες! Εγώ πάλι προτιμώ τα drama και γι' αυτό έκανα και τη μετάβαση. 150 dramas σε 2 χρόνια! Ρεκόρ ε; Εννοείται βέβαια ότι ακόμα μου αρέσουν τα άνιμε και αν πέσει υπόψη μου κανά διαμάντι το βλέπω. Αλλά δεν έχω πλέον πολύ χρόνο και πέθανε και ο μπαμπάκας μου που μου τα κατέβαζε (έβλεπε και κείνος άνιμε πολύ)