Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Cult Internet Stuff - Οι Τούρκοι και τα 70's στον κινηματογράφο!

Πόσο μου αρέσει το Ίντερνετ! Ο Θεός (άνθρωπος) το δημιούργησε για να δώσει, σε εμάς, που βαριόμαστε εύκολα μια ανεξάντλητη πηγή διασκέδασης και ενημέρωσης απ' όλο τον κόσμο! Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες (εκτός του να βλέπω ασιατικές σειρές με το τσουβάλι) είναι να ψάχνω να βρίσκω cul βιντεάκια στο Ίντερνετ. Και ανακάλυψα ένα χρυσορυχείο σχετικά πρόσφατα: Τούρκικες ταινίες των 70's! Και δεν είναι απλές ταινίες! Όχι! Είναι remake αντίστοιχων ταινιών του Hollywood, με κλεμμένες σκηνές και εφέ άστα να πάνε. Και ηθοποιούς που μάλλον έπαιρναν έκσταση πριν παίξουν! Με μια λέξη: Εξαιρετικές! (Είναι τόσο χάλια που είναι καλές)

Λοιπόν, αν κάποιος με ρωτήσει τι σκ*** έκαναν οι Τούρκοι τα 70's στον κινηματογράφο, θα του απαντήσω: Το διασκέδαζαν αφάνταστα! Αμ τι; Σαν εμάς τους ξενέρωτους; Να σημειώσω ότι ο ελληνικός κινηματογράφος είχε πάρει κατρακύλα εκείνη την εποχή, αν και ακόμα έβγαιναν κάποιες καλές ταινίες. Αλλά η Βουγιουκλάκη είχε γεράσει ήδη και η εποχή των βιντεοταινιών δεν άργησε να επέλθει. Αλλά τουλάχιστον ας ήταν σαν τις τούρκικες βρε παιδιά! Να γελάγαμε και λίγο!

Αρχίζει η παρέλαση:
Ο Τούρκος εξορκιστής. Αντί να ακούμε Ρίτα Σακελλαρίου στο ραδιόφωνο μάλλον θα ακούγαμε Sertab ή μια ομιλία του Ερντογάν... Και ο διάολος ακούγεται σα γέρος μεθύστακας!




Ο Τούρκος ΕΤ. Μα καλά στην Τουρκία προσγειώθηκε το διαστημόπλοιο;;; Ο Λιακόπουλος δε θα το ανέχονταν! Ο εξωγηίνος μας όμως σίγουρα δεν είναι Ελ, γιατί είναι πολύ άσχημος!




Τέλος το αγαπημένο μου: Τούρκικο Star Wars! Τίποτα δεν τη βγαίνει σε αυτό! Χρησιμοποιήσαν και σκηνές από την ορίτζιναλ ταινία. Η μουσική είναι από το Indiana Jones. Τα τραμπολίνα και οι αποκριάτικες στολές έχουν την τιμητική τους! Και το ξύλο που πέφτει άπειρο! Enjoy!!!



Οκ αυτά από εμένα. Ύπάρχουν και άλλα βίντεο που κυκλοφορούν. Τσεκάρετε τον Τούρκο Ράμπο και τον Τούρκικο Μάγο του Οζ. Όλα αξίζουν ως cult! ;Ρ

4 σχόλια:

dalaiklama είπε...

H άποψή μου για το Τουρικο Star Wars είναι εδώ:

http://www.cine.gr/film.asp?id=707762&page=4

Το αντίστοιχο κείμενο για τον Τουρκικό Εξορκιστή θα βγει σύντομα στο σάιτ.

Annie_Hall είπε...

Πραγματικά έλιωσα.Και με τα videa και με την κριτική του dalai.Το Star Wars ήταν πραγματικά εξαιρετικό αλλά ο Τούρκος Ράμπο δεν φεύγει με τίποτα από το μυαλό μου.Ίσως γιατί ήταν το πρώτο που είδα.Ίσως γιατί αυτές οι ρουκέτες που εμφανίζονται κάθε φορά που ο πρωταγωνιστής τις χρειάζονται αποτελούν το σκηνοθετικό εύρημα του αιώνα.Πάντως έλιωσα...
Κοριτσάκι εξαιρετικό post!

exMrsAbramovich είπε...

Χριστέ μου...Άμα είχα απο τη μιά πλευρά τον Τούρκο Ε.Τ. και απο την άλλη το Alien, θα τρόμαζα τόσο απο την φωνή του πρώτου που θα έτρεχα να κρυφτώ στην φιλόξενη αγκαλιά του δεύτερου...
Λολ με τον Τουρκοπατέρα εκεί που σηκώνει το χέρι για να χώσει καρπαζά στον Ε.Τ.(Εξωγήινο Τούρκο).

Annie_Hall είπε...

Έγραψες πάλι!Κόπηκα με τον Εξωγήινο
Τούρκο(Ε.Τ.)...Τι θα γίνει με την περίπτωση σου??