Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Γίναμε όλοι κριτικοί...


Είμαστε αισίως στην τρίτη μέρα του 2008. Γυρίσαμε στη ρουτίνα μας, προσπαθούμε ακόμη να χωνέψουμε ατέλειωτες ποσότητες φαγητού, να συνέλθουμε από τριήμερο hangover, αγωνιούμε για το που θα πάει ο Γκαλίτσιος και γενικά ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς μας.

Κάποιοι θα αποφασίσουν να πάνε σινεμά σήμερα.Όσοι το κάνουν ας δουν κάτι από τις παλιότερες ταινίες γιατί αλλιώς τα λεφτάκια τους θα τα κλαίνε σίγουρα.
Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί σήμερα βγαίνουν οι εξής μία ταινία:
National Treasure: Book of Secrets (Jon Turteltaub): Αυτό σημαίνει μια από τα ίδια.Τίποτα παραπάνω. Δεν γουστάρω και καθόλου τον Nicolas Cage. Δεν ξέρω γιατί απλά μου τη δίνει η φάτσα του και έχω και την αίσθηση ότι δεν το σκέφτεται και πολύ για να παίξει σε μια ταινία, αρκεί να έχει λεφτά. Τα υπόλοιπα γνωστά. Τα είδαμε στο 1, τα είδαμε στο Da Vinci Code, τα είδαμε και θα τα ξαναδούμε στο Ιndiana Jones(80's are back!).
Σενάριο με καταστάσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά, έλλειψη δράσης και στην τελική στο προηγούμενο αυτοί δεν έβγαλαν χρήμα αρκετό και για τα τρισέγγονα τους; Γιατί δεν την αράζουν να μας αφήσουν κι εμάς ήσυχους; Πραγματικά μόνο για DVD (μη σου πω και για την τηλεόραση)!
Επίσης είναι καλή ευκαιρία για να ρίξεις το γκομενάκι που τριγυρίζεις μήνες και δεν λέει να σου κάτσει...Την/τον πας σινεμά και πραγματικά μέχρι τη μέση του έργου θα προσφέρεται στο κοινό ένα θέαμα πολύ ποιο ενδιαφέρον από τον Cage που αναζητά τη χαμένη χρυσαφένια πόλη.
Επίσης όποιος αψηφήσει τις συμβουλές των απανταχού κριτικών και ταλαιπωρημένων θεατών ας προτιμήσει τους πολυσινεμάδες που έχουν καλύτερο ποπ κορν και πολλά πιτσιρίκια που δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους οπότε μπορεί να γίνει και κανένα καλό σκηνικό.
Υ.Γ.:Α ναι, παίζει και ο Justin Bartha ο οποίος κάτι λέει σαν γκομενάκι

12 σχόλια:

a2a είπε...

Χαχαχαχα! Καλέ μου θύμησες την Τασούλα! Και αυτή τον μισεί τον Cage. Ήθελε ο Άκης να της πει να πάνε και έφαγε ένα κράξιμο! Λιγοστεύουν οι ταινίες σιγά σιγά. Το Χόλιγουντ περνάει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών...

Annie_Hall είπε...

Καλά κάνουν!Κι ας ανυπομονώ να δω τι θα γίνει στο Bones!Έτσι να χάσουν μερικά εκατομμύρια!Να λιγοστεύουν οι παραγωγές να στραφεί ακόμη περισσότερος κόσμος στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο.Τα Όσκαρ να γίνουν όμως παρακαλώ γιατί θέλω να δω τα φορέματα!

DarkChild είπε...

o cage prosopika moy aresei, asxeta an sinithos xaramizetai se blakies san to national treasure!!!

Annie_Hall είπε...

Σαν ηθοποιό δεν τον κρίνω γιατί έχει κάνει και πολύ αξιόλογα πράγματα αλλά γενικά σκορπίζεται τα τελευταία χρόνια!Πάντως μην αρνηθείς ότι η φάτσα του μια αντιπάθεια τη βγάζει!Αλλά από την άλλη από τη στιγμή που μου αρέσει σαν άντρας ο Tarantino ίσως να μη είμαι και η κατάλληλη να κρίνω φάτσες.

dalaiklama είπε...

Στην ταινία, ο Cage δεν το κάνει για τα λέφτα, το κάνει για να καθαρίσει το όνομα του προγόνου του. Ο Bartha έμεινε χωρις λεφτά λόγω προστίμου του κράτους για φοροδιαφυγή.Το φιλμάκι ηταν απλά διασκεδαστικό, δε μπορεί ο άνθρωπος να βλέπει κάθε μέρα Άλτμαν στο κατω κάτω.

Ο κοσμος να στραφει στο Ευρωπαικό σινεμα να δει τι ακριβως? το 90% από αυτά που κάνει είναι κακέκτυπα των Αμερικανικών ταινιών ή ψευτοφιλοσοφικές μπούρδες με μηδενικό μπάτζετ και σενάριο που προκαλεί κώμα σε πειραματόζωα.Α, υπάρχει και ο Αλμοδοβάρ, ο οποίος όμως ακομα δεν έχει ξεπεράσει τη φάση του "είμαι γκέι και ειμαι περήφανος και άμα μπορουσα θα γυριζα γκέι τσόντες αλλά τότε η Ισπανικη κυβέρνηση δε θα μου έδινε τόσα εκατομμύρια σε επιδότηση".

Τέλος,ακόμα και αν παραβλέψουμε τα Arizona Junior, Wild at Heart κλπ ο Cage είναι θεός μόνο και μόνο για το απόλυτα cult remake του Wicker Man.

Annie_Hall είπε...

Ωραία δικαιολογία!Στο έργο δεν το κάνει για τα λεφτά αλλά εφόσον είχαν βολευτεί όλοι στην πρώτη γιατί να δημιουργηθεί σκηνικό που να σηκώνει και δεύτερη ταινία;Η ένσταση μου είναι στο ότι πραγματικά δεν υπήρχε λόγος να βγει η ταινία κ όχι στο αν υπήρχε λόγος να ψάξουν το θησαυρό.Και στο Ocean's 13 η ίδια μπούρδα είχε γίνει αν και τελικά δεν βγήκε πολύ κακό αποτέλεσμα(άσε που έπαιζαν τα κουκλιά ο Clooney και Cassel)!Η ταινία είναι σαφώς διασκεδαστική και έχει και το γέλιο του να βλέπεις τις γκριμάτσες του Cage όταν σκέφτεται αλλά το να δώσεις λεφτά στο σινεμά(εκτός από την περίπτωση που είσαι με μεγάλη και χαβαλεδιάρικη παρέα)είναι τουλάχιστον χαζό!
Γενικά πάντως(!)μου φαίνεσαι πολύ απόλυτος.Ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει να επιδείξει αριστουργήματα και ειδικά σε σχέση με τον Αμερικάνικο(τα γερμανικά Οι ζωές των άλλων και το Πείραμα για παράδειγμα είναι εξαιρετικά). Για τον Αλμοδοβαρ ένα δίκιο το έχεις αλλά κι αυτός έχει κάνει παπάδες(το πρόσφατο Volver με καθήλωσε). Την αναφορά στο The Wicker Man την κάνεις για πλάκα φαντάζομαι γιατί από όσο cult σκοπιά και να το δεις το εργάκι από κάπου μπάζει(από παντού)!

dalaiklama είπε...

Ναι, for the sake of the argument,μάλλον εγινα πολυ απόλυτος. Αλλά ειλικρινα,ποιος κρατάει ακόμα το ευρωπαικό σινεμα? Οι Γερμανοι κάτι πανε να κάνουν, αντε και κανα φιλμ κάθε χρονια από Δανία-Σκανδιναβία, οι Γάλλοι το ρίξανε στο θρίλερ και στη δράση, και στην Αγγλία μόνο ο Shane Meadows προσπαθει να κάνει κάτι.Έχω την εντύπωση πως αυτός ο ελιτισμός που μας διακρίνει (βάζω και εμάς μέσα, ως "Ευρωπαίους") δρα αρνητικά. Δηλαδή, στην προσπάθειά μας να μην γυρίσουμε "Αμερικανιές", γυρίζουμε "ευρωπαιιές". Οι αμερικάνοι δεν έχουν μονο μπλοκμπαστεριές, αλλά και ένα υεράστιο υπόβαθρο Indy σκηνής και φεστιβάλ, από τα οποία βγαίνουν πολύ καλά φιλμάκια.

όσον αφορά το National Treasure (για το οποίο και πλήρωσα και μόνος μου το είδα,χεχε): Αν θέλουν να γυρισουν σίκουελ, θα τη βρουν την αφορμή. Δηλαδη, δεν έχει νοημανα λέμε "γιατι να προκύψει σκηνικο που να δικαιλογεί σίκουελ". ανάποδα πάει- χρειαζόμαστε σίκουελ, άρα πρεπει να εφεύρουμε σκηνικο. Όλα ειναι θέμα μαρκετινγκ, το πρώτο National Treasure έβγαλε φράγκο, οπότε γύρισαν έναν περίπου ίδιο σίκουελ που επίσης, χέστηκε στο φράγκο. Με την ίδια λογική, γιατι να γυρισουν 4ο Indiana Jones; Όσο θεοί και αν ειναι οι Lucas- Spielberg θα μπορουσαν κάλλιστα να αφησουν τον Indy στα αυγά του. Και όμως, αν το Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull είναι καλό, ας γυρίσουν και άλλα 10 σίκουελ, δε με πειράζει. Το πρόβλημα είναι όταν το όλο θέμα αρχίζει να ξεφτίζει- βλέπε πχ τα horror του '80 που κατέληξαν στα Halloween XIII, Nightmare on Elm Street 45 κλπ κλπ.

Όσο για το Wicker Man, το οριτζιναλ το θεωρω ταινιάρα και το ριμέικ ταινια που πρέπει να δεις οπωσδήποτε με φίλους. NOT THE BEEEEEEEES!

Annie_Hall είπε...

Ωχ βρε αγόρι μου τι γκουμούτσα ήταν αυτή;Κουράστηκα.Θα πω μόνο ότι γενικά βαριέμαι τα sequel εκτός από κάτι χαζά θρίλερ με 800 συνέχειες που τα βάζουν το χάραμα και λιώνεις στο γέλιο(ή στον ύπνο).

Ανώνυμος είπε...

Ο Cage είναι φοβερός ηθοποιος. Και μόνο το Leaving Las Vegas φτάνει για να το καταλάβει κάποιος αυτό. Τώρα για ποιο λόγο τα τελέυταία χρόνια έχει παίξει στα ανεκδιήγητα
National Treasure
Next
Ghost Rider
The Wicker Man
World Trade Center
δεν το γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει. Πριν από αυτά είχε παίξει σε κάποια μέτρια προς ΟΚ (με εξαίρεση το Adaptation που είναι ταινιάρα!)Σίγουρα οι πραγματικά καλές του ταινίες είναι από το 95 και πίσω.
Όσο για την κόντρα Ευρωπαϊκού - Αμερικάνικου καλό θα ήταν να συνυπολογιστεί το πόσες ταινίες αριθμητικά βγαίνουν εκεί και πόσες εδώ αλλά και τι διαφήμιση - προώθηση έχουν. Προσωπικά θα προτιμήσω τον Ασιατικό (Κορέα Κίνα Ιαπωνια βασικά από Ιράν κτλ δεν έχω δει και πολλά πράγματα)
Σόρυ για την έκταση του σχολίου. Καλημέρα σε όλους.

Annie_Hall είπε...

Ο Cage αναμφίβολα είναι καλός απλά η φάτσα του ζητάει απεγνωσμένα σφαλιάρες! Καλός ο Ασιατικός αν και ώρες ώρες πέφτει πολύ φιλοσοφία και κουράζει.Προσωπικά λατρεύω τον Kim Ki-duk και το Ολομόναχοι Μαζί(πόσο ταιριαστή μετάφραση) είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες.

exMrsAbramovich είπε...

Πράγματι οι παλιές ταινίες του Cage ήταν καλές.Το Con Air πολύ μου άρεσε.Και κάτι άλλες που δε θυμάμαι.
Αλλά ο Cage πρέπει επιτέλους ή να παίξει σε ποιοτικές ταινίες ή να πάρει τη σύνταξη.
Πως μ'αρέσει να σχολιάζω τα ποστ των άλλων, περισσότερο απ΄το να κάνω δικό μου ποστ~

Annie_Hall είπε...

Ex τελευταία μιλάς σαν να μεταφράζεις αυτολεξεί από τα αγγλικά!Ή σαν προπονητής(λίγο Mourinho μου θυμίζεις!)