Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (10)

Το 2007 μας άφησε εδώ και κάποιο καιρό. Ήταν μια περίεργη χρονιά και ελπίζω οι περισσότεροι να πέρασαν καλά. Πριν λίγες μέρες βγήκαν στην Ιαπωνία από το Oricon, τα ιαπωνικά charts, τα 100 καλύτερα τραγούδια του 2007 σύμφωνα με τις πωλήσεις των singles. Και επειδή εγώ ακούω Jpop (εδώ που τα λέμε μόνο jpop ακούω πλέον) και θέλω να δώσω στους Έλληνες αναγνώστες μας μια γεύση από το τι ακούνε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου κάνω αυτό το ποστ. Φυσικά είναι αδύνατον να κάνω την λίστα με τα 100 τραγούδια και γι αυτό θα παρουσιάσω μόνο το Τοπ 10 σε αντίστροφη μέτρηση από σήμερα και για 10 μέρες. Κομπλέ θα είναι και το βιντεοκλίπ του εκάστοτε τραγουδιού (θενκ γιουτούμπ - thank youtube). Download links δεν ξέρω αν θα ποστάρω... εξαρτάται...

Ok, without further ado, το Τοπ 10 του 2007!
Νο 10
NewS - Weeeek

Για το γκρουπ:

Το Νο 10 είναι ένα τραγούδι από το JE group των NewS. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γκρουπ (τι μας λες; ποιοι Johnny's δεν είναι;) και το όνομα τους σημαίνει North East West South, δηλαδή ότι έρχονται απ' όλη την Ιαπωνία. Αποτελείται από 6 μέλη, τους Tomohisa Yamashita (Yamapi), Ryo Nishikido, Keiichiro Koyama, Shigeaki Kato, Yuya Tegoshi, Takahisa Masuda(κανονικά είναι 8 αλλά 2 μέλη, οι Hiroki Uchi και Hironori Kusano, έφυγαν μετά από κάτι σκάνδαλα) και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 21 χρόνια. Το 2008 γιορτάζουν τα 5 τους χρόνια (τραγουδάνε από μικρά) και το 2007, επέστρεψαν στη μουσική σκηνή μετά από 1 χρόνο απουσίας (εξ' αιτίας των σκανδάλων που βασικά στην Ελλάδα θα πέρναγαν στο ντούκου γιατί αφορούσαν την κατανάλωση αλκοόλ από τα 2 ανήλικα τότε μέλη του γκρουπ). Στην Ιαπωνία οι σταρ πρέπει να διατηρούν πάση θυσία καθαρή την εικόνα τους γιατί καταστρέφονται. Μπορεί να αναγνωρίζετε τα μέλη, καθώς είναι και δημοφιλείς ηθοποιοί με πρωταγωνιστικούς ρόλους στο σινεμά και την τηλεόραση. Ο Γιάμαπι έπαιξε στη Νόμπουτα!

Για το τραγούδι:

Το τραγούδι Weeek είναι το 2ο single των NewS για το 2007 (το πρώτο ήταν το Hoshi wo Mezashite- Στόχευσε για τ' άστρα). Είναι γραμμένο από το καινούργιο, αλλά ήδη δημοφιλές συγκρότημα των Greeeen (εξ' ου και ο τίτλος με τα eeee) και μιλάει για τις ημέρες της εβδομάδας, τις οποίες πρέπει να διασκεδάσουμε με τον τρόπο μας και ας μας πνίγει η καθημερινότητα. Είναι ένα τραγούδι το οποίο, από τη μελωδία και μόνο, σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και σου φτιάχνει αφάνταστα τη διάθεση. Ναι κυρίες και κύριοι, στην Ιαπωνία τα περισσότερα τραγούδια δε μιλάνε για την αγάπη. Πόσο βαριέμαι τα αντίστοιχα δυτικά που μιλάνε μόνο για αγάπες παλιές, καινούργιες κτλ στο 99% των περιπτώσεων! Στην Ιαπωνία τα τραγούδια μιλάνε κυρίως για τα όνειρα και τη θέληση να μην το βάλεις κάτω, για την επιτυχία και τη φιλία και ενίοτε και για την αγάπη. Γι' αυτό τα προτιμώ! Ακολουθεί το βίντεοκλιπ του Weeek, που είναι το καλύτερο των NewS, imo και σας εγγυώμαι πως θα σας ανεβάσει! Εγώ έχω αγοράσει το single και το ακούω συχνά!



Σχόλια:

Χαχαχα! Πόσο καλά αισθάνομαι όταν βλέπω αυτό το βιντεοκλίπ! Όσο αγχωτικές και να είναι οι μέρες της εβδομάδας, μπορώ να τις απολαύσω! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ FANGIRLS ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ FANDOM.
[fangirl thinking mode] Ουααα! Κοίτα τι γλυκούλης που είναι ο Πι! Πόσο του πάει το κουστούμι! Αααα! Ο Τέσι (Tegoshi) αγκαλιάζει την εικόνα του Σίγκε! Όοοοχι Τέσι! Μην απατήσεις τον Μάσου! Εξάλλου ο Σίγκε ανήκει στον Κέι-τσαν! Είναι soulmates! Αχαχα! Ρίο είσαι τόσο σπασίκλας με τα γυαλιά! Ιααααα! Μάσου είσαι υστερία! Kawaiiiiiiii!!! Ρίο άστον ήσυχο! Καημένο γουρουνάκι! Ρε παιδιά γιατί δε χουφτώνεστε; Αφού εμείς τα fangirl ψοφάμε για μια ευκαιρία να γράψουμε ένα homo fic! Επιμένω! Χουφτωθείτε! Να χαρεί το μάτι μας! [/fangirl thinking mode]
Απαπαπα! Τι λέει η από πάνω;;; Χωρίς πλάκα έτσι σκέφτονται οι fangirls στην πλειοψηφία τους. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την εμμονή τους ότι τα έχουν μεταξύ τους. Τις κοπελιές τους τις ρωτήσατε;;; Οι δικές μου σκέψεις συνοψίζονται στο: Ωραία εφέ! Τα κουστούμια τους δίνουν άλλον αέρα! Αλλά πάλι χαβαλεδιάζουν! Είναι καλά παιδάκια! Ο Τέσι έχει άψογη φωνή και ο Ρίο μάλλον θα είναι αστέρι στους γλωσσοδέτες! Ο Πι δεν βγάζει αυτά τα ποτήρια από τα μάτια του τώρα τελευταία! Ο Μάσου το κοντεύει το Πάρκισον! Ο Σίγκε με τα γκρι είναι σα τη μύγα μες το γάλα ή μάλλον σα το γάλα μες τις μύγες! Και ο Κέι-τσαν διασκεδάζει τόσο πολύ!

Αυτά από εμένα για σήμερα! Τα λέμε αύριο με το Νο 9!!!

6 σχόλια:

Erisadesu είπε...

malakia 8a perimenw to 9
kalo omws to gegonos oti den milane gia agapy

a2a είπε...

Τα τραγούδια για την αγάπη είναι τόσο κλισέ! Δε συμφωνείς; Το 9 αύριο πρωί!

Annie_Hall είπε...

Διαφωνώ τα τραγούδια για την αγάπη όταν έχουν μπουζουκοκλαρίνα ή μοιάζουν με το Tonight είναι άθλια...Αλλά όταν πρόκειται για Dylan και Doors δεν υπάρχουν λόγια...Απλά...

Let's swim to the moon let's climb thru the tide
You reach a hand to hold me but I can't be your guide
Easy to love you as I watch you glide
Falling through wet forests on our moonlight drive

a2a είπε...

Συμφωνώ πως αν τα τραγούδια που μιλάνε για αγάπη έχουν καλό στίχο, ανάλογο ποίησης, είναι αριστουργήματα. Γι' αυτό μου αρέσουν και τα ιαπωνικά! Γιατί είναι ποιητικά!

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Χε! Οι Νιουζ δεν είναι όλοι Τοκυόπαιδα; Αυτό το τραγούδι μου αρέσει περισσότερο όσο το ακούω. Εμένα μου έφτιαξαν την μέρα τα σχόλιά σου! Αλλά φοβάμαι για τα σχόλια που θα κάνεις για τα κατούνια μου!!! (Τώρα βέβαια έχω ακούσει τα χειρότερα, κάποια από τα οποία αισχρά, επομένως θα το αντέξω!)

a2a είπε...

Όχι και που είναι όλοι Τοκιόπαιδα! Ο Σίγκε και ο Ρίο είναι από Όσακα! Και ο Κέι-τσαν από Γιοκοχάμα! Μην ανησυχείς δεν θα πω πρόστυχα στους KAT-TUN! Αυτά είναι μεταξύ μας!;Ρ