Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (09)

Κυρίες και κύριοι... συνεχίζουμε το Countdown των Ιαπωνικών charts για το 2007 με το Νο 9!

Νο 9
Kanjani8 - Kanfuu Fighting

Για το γκρουπ:
Δείτε και παλιότερο ποστ που είχα κάνει εδώ. Οι Kanjani8 ή αλλιώς KJ8, είναι το γκρουπ του JE που προέρχεται από το Kansai (Osaka, Kyoto). Το όνομα τους είναι σύντμηση του Kansai Jyanis και το 8 αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι έχουν 8 μέλη. Εδώ και 2 χρόνια βέβαια είναι μόνο 7(Subaru Shibutani, Ryo Nishikido, Yu Yokoyama, Shota Yasuda, Ryuhei Maruyama, Tadayoshi Ohkura, Shingo Murakami), γιατί ο 8ος (Hiroki Uchi) που ήταν μέλος και στους NewS, απουσιάζει επ' αορίστον. Είναι το πιο περίεργο γκρουπ που έχει βγει από το JE και η κύρια τους ασχολία είναι η κωμωδία. Επίσης είναι το γκρουπ που δούλεψε σκληρότερα απ' όλα για να φτάσει στην επιτυχία (Το γραφείο δεν τους έδινε πολλά χρήματα Τ_Τ) και πραγματικά τους αξίζει που κατάφεραν να μπουν για πρώτη φορά από το ντεμπούτο τους, το 2004 στο ετήσιο Τοπ 10!

Για το τραγούδι:
Κινέζικες μελωδίες σε ιαπωνικό τραγούδι! Να γιατί μετά μερικοί μπερδεύουν Κινέζους και Ιάπωνες! Ο τίτλος του τραγουδιού είναι δισήμαντος. Από τη μια έχει την έννοια του kung-fu και από την άλλη, αν δείτε τα kanji που απαρτίζουν τον τίτλο σημαίνει "Τρόπος του Kansai". Οι Kanjani8 είναι γνωστοί για τα τραγούδια που εκθειάζουν τον τόπο καταγωγής τους και κυρίως την Όσακα, την πόλη τους (Osaka Rainy Blues, Funky Town Osaka, Sukiyanen!Osaka, Osaka Obachan Rock, Jimoto no Ohsama etc). Γενικά το τραγούδι αποτελείται από λογοπαίγνια με την προφορά της περιοχής του Κάνσαϊ και τη λέξη China, αν το ακούσετε. Και μη σας ξεγελάει ο χαρούμενος ρυθμός, καθώς το τραγούδι μιλάει για αποχωρισμό! Εντελώς μπερδευτικό. Κάποια στιγμή οι Kanjani8, σταματάνε να τραγουδάνε και αρχίζουν και λένε διάφορες ασυναρτησίες. Αυτό είναι κάτι που κάνουν συχνά στα τραγούδια τους και τους δίνουν ένα πιο ελαφρύ και διασκεδαστικό τόνο. Ειλικρινά δεν περίμενα το Kanfuu Fighting να πάει τόσο καλά, αν σκεφτεί κανείς ότι βγήκε τέλη 2006, αλλά μάλλον βοήθησα και γω αρκετά στην επιτυχία του καθώς αγόρασα 4 αντίτυπα του single! (όταν βγάζεις single σε 8 διαφορετικές εκδοχές τι περιμένεις;) Φαντάσου κάθε fan να παίρνει από 2 αντίτυπα τουλάχιστον και τσουπ! Να πότε πούλησε τόσα! Δείτε και το videoclip!



Σχόλια:
Ο κυρ Τζόνι δεν έδωσε πάλι λεφτά στα παιδιά να κάνουν ένα videoclip της προκοπής!!! Τσκ, τσκ. Τουλάχιστον φοράνε μαύρα κουστούμια! Η ένσταση μου έγκειται στο εξής: Γιατί δεν είναι gay το videoclip???? Αδύνατον! Οι Kanjani8 φημήζονται για τα gay videoclip τους που είναι αφάνταστα διασκεδαστικά! Χωρίς να είναι gay αυτομάτως χάνουν την ιδιαίτερη κωμική τους ταυτότητα. Αλλά πάω πάσο μιας και το τραγούδι μιλά για αποχωρισμό. Είναι σαν το Osaka Rainy Blues, το μόνο άλλο μη-gay videoclip τους. Αλλά γιατί σε μια μαύρη σκηνή; Ας τους έδιναν λεφτά να το γυρίσουν στην Chinatown της Yokohama βρε αδερφέ; Τόσο δύσκολο είναι; Αλλά βέβαια έχουμε και καλά στοιχεία! Για να δούμε...Ο Σουμπαρού μοιάζει με διασταύρωση Κινέζου ασασίνου με την τρελοκοτσιδού! Ο Γιόκο είχε ωραία μαλλιά (μετά τα χάλασε και μετά τα ξαναέφτιαξε) και είναι χαριτωμένος έτσι όπως μας χαιρετά στα κινέζικα. Ο Γιάσου δεν φαίνεται gay για πρώτη φορά στη ζωή του (οκ την περισσότερη ώρα τουλάχιστον). Ο Ρίο έιναι εκφυλόφατσα όπως πάντα. Τι ωραία μαλλιά που είχε ο Τατσόν! Το μακρύ του πάει. Ο Σίνγκο μια ζωή ο πιο σοβαρός. Τον λυπάμαι λίγο που τον έχουν σε τόσο χαζοχαρούμενο γκρουπ! Ο Μάρου περιέργως δεν φαίνεται ψυχάκιας (γιατί είναι πολύ)! Μου αρέσουν πολύ τα ακροβατικά τους αλλά ο χορός είναι LOL! Μπα μπα! Έχουν και CGI δράκο! Πωπω! Καταξοδεύτηκε ο κύριος Τζόνι! Ου! Ρε τσιγγούναρε! Δώσε λεφτά στα γκρουπ σου ρε! Αφού πουλάνε πολύ!!!

1 σχόλιο:

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Πολύ ωραία βίντεο! Και το τραγούδι μου αρέσει! Και η καταπληκτική νότα του Σουμπαρού αξέχαστη!