Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (07)

Αχ! Μοναξιά... Η Annie_Hall και η nelly είναι στο Πανεπιστήμιο και δίνουν μάθημα, η exMrsAbramovich κοιμάται του καλού καιρού και γω μόνη και έρμη κωλοβαράω στη δουλειά. Για να σκοτώσω την ώρα μου (που δε λεει να πεθάνει με τίποτα η άτιμη) σερφάρω στο Ίντερνετ, κάνω ποστ και διαβάζω ιαπωνικά (όχι απαραίτητα ταυτόχρονα).

Συνεχίζοντας το Ιαπωνικό Τοπ 10 Countdown του 2007 στη θέση 7 βρίσκουμε το:

Keisuke Kuwata - Ashita Hareru Ka Na

Για τον τραγουδιστή:
Είναι ένας από τους ζωντανούς θρύλους της Ιαπωνικής μουσικής και θεωρείται μάλιστα από τους καλύτερους μουσικούς στον κόσμο. Είναι η ψυχή του μακροβιότερου ιαπωνικού συγκροτήματος, των Southern All Stars. 30 χρόνια πριν, το 1978, ο Kuwata, φοιτητής τότε, και οι φίλοι του από το πανεπιστήμιο έφτιαξαν ένα συγκρότημα αρχικά για την πλάκα τους. Το πρώτο τους τραγούδι ήταν χιουμοριστικό και όχι πολύ επιτυχημένο. Όμως το 1979 έγιναν γνωστοί με το τραγούδι Itoshii no Ellie, το οποίο άγγιξε παγκόσμια αναγνώριση όταν ο Ray Charles το διασκεύασε στα αγγλικά (Ellie my Love), και ο Kuwata έγινε γνωστός ως ένας ιδιοφυής συνθέτης. Από τότε και μέχρι σήμερα οι Southern All Stars παραμένουν δημοφιλείς και αγαπητοί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και θεωρούνται αυθεντίες (μαζί με τους TUBE) στα καλοκαιρινά τραγούδια. Ο Keisuke Kuwata, το 2007 με αυτό το τραγούδι σηματοδότησε το ξεκίνημα ενός επιτυχημένου σόλο πρότζεκτ, χωρίς φυσικά να διαλύσει το γκρουπ του.

Για το τραγούδι:
Πρόκειται για μια υπέροχη μπαλάντα, η οποία πριν καν κυκλοφορήσει, είχε γίνει επιτυχία. Είναι το θεματικό τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς Proposal Daisakusen ~Operation Love~, για την οποία θα μάθετε αργότερα, μιας και πρόκειται για τη 2η αγαπημένη μου σειρά. Μια όμορφη σύνθεση του Kuwata, την οποία ακολούθησαν το μέτριο Kaze no Uta wo Kikasete (Άσε με να ακούσω το τραγούδι του ανέμου) και το πολύ καλό και γλυκύτατο Darlin'. Ο τίτλος του τραγουδιού μεταφράζεται σε: "Θα έχει λιακάδα αύριο;" Αυτό το τραγούδι μου φέρνει δάκρυα στα μάτια, και όταν έβλεπα τη σειρά πλάνταζα κιόλας! Είναι τόσο όμορφο και μελωδικό που δε χρειάζεται να ξέρετε τα λόγια για να συγκινηθείτε (πολλοί είναι φαν του τραγουδιού χωρίς να ξέρουν καν ιαπωνικά). Και η φωνή του Kuwata εκπληκτική.



Σχόλια:
Ο Keisuke Kuwata είναι αειθαλής τύπος. Φαίνεται να έχει μείνει στην ηλικία των 40 και κοντέυει τα 60! Μου αρέσει πολύ το concept του βίντεο. Έχει παιδάκια-αναμνήσεις του παρελθόντος και πολύ ωραίο φωτισμό. Και παρόλη τη μελαγχολία, υπάρχει κάτι το αισιόδοξο. Η ελπίδα για καλύτερες μέρες ίσως; Αύτο που ξέρω είναι ότι ταιριάζει και με το concept του ProDai. Αν δείτε και τους τίτλους τέλους της σειράς θα καταλάβετε...Ashita Hareru Ka Na? Haruka Sora no Shita...

2 σχόλια:

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Καλό τραγούδι, αν και δεν με ξετρέλανε. Το προηγούμενο μου άρεσε περισσότερο.

a2a είπε...

Εξαρτάται αγαπητή μου. Αν δεις το ProDai σου εγγυώμαι ότι θα λατρέψεις και το τραγούδι!