Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (06)

Άλλη μια μέρα μοναξιάς και εδώ στο γραφείο κοντέυω να κάνω seppuku (ο σωστός ορισμός του χαρακίρι) γιατί κάποιος εδώ έχει βάλει τριτοκλασσάτα σκυλάδικα και ματώνουν τ' αυτάκια μου! Τουλάχιστον μπορώ να σκέφτομαι και να σιγοψυθιρίζω το επόμενο τραγούδι στο Countdown των Oricon Charts για το 2007...

Το Νο 6 λοιπόν της χρονιάς ήταν:
KAT-TUN - Yorokobi no Uta

Για το γκρουπ:
Κρατάτε με! Θα παραληρήσω! Χαχα! Πλάκα κάνω... Απλά οι KAT-TUN είναι οι 2οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες ever, μετά τους Arashi. Και μου αρέσουν για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Οι Arashi είναι τα καλά παιδιά και οι KAT-TUN τα κακά, οι αλήτες. (εδώ μπαίνει η Annie_Hall φωνάζοντας: Αλήτες! Τεντιμπόιδες!) Είναι το πιο δημοφιλές γκρουπ, όχι μόνο του JE αλλά και ολόκληρης της Ιαπωνίας. Αποτελείται από τα εξής μέλη: Kazuya Kamenashi, Jin Akanishi, Junnosuke Taguchi, Koki Tanaka, Tatsuya Ueda, Yuichi Nakamaru. Το όνομα του γκρουπ αν καταλάβατε προέρχεται από τα αρχικά των επωνύμων τους και είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να ακούγεται σαν cartoon. Δημιουργήθηκαν το 2001 σαν backdancers αλλά γρήγορα η δημοτικότητα τους εκτοξεύτηκε στα ύψη και έγιναν κανονικό γκρουπ χωρίς όμως ντεμπούτο στη δισκογραφία. Κρατάνε μάλιστα ρεκόρ στο βιβλίο Guiness ως το γκρουπ με τη μεγαλύτερη pre-debut συναυλία στην ιστορία της μουσικής (50.000 άτομα παρακολούθησαν μια συναυλία για την οποία περισσότερο από μισό εκατομμύριο κόσμος ζητούσε εισητήρια).Το ντεμπούτο τους το 2006 συνοδεύτηκε από ανάλογη επιτυχία καθως το 1ο τους σινγκλ, το Real Face ήταν το Νο1 τραγούδι του 2006 και τα άλλα δύο σινγκλ που κυκλοφόρησαν στρογγυλοκάθισαν στις θέσεις 5 και 13 αντίστοιχα. Το μουσικό τους στιλ είναι κυρίως ροκ (όλων των ειδών, ακόμα και μέταλ) αλλά έχουν και μερικά r' n b κομμάτια. Περισσότερες πληροφορίες για το γκρουπ αύριο...

Για το τραγούδι:
Yorokobi no Uta σημαίνει Τραγούδι της Χαράς και πραγματικά είναι τίτλος που του πάει γάντι. Punk rock μελωδίες, όμορφα φωνητικά με το Τζιν στο πηδάλιο και η έξυπνη ραπ του Κόκι, συνθέτουν ένα από τα πιο πιασάρικα ιαπωνικά τραγούδια που έχετε ακούσει. Ακόμα και ο εξάχρονος ξάδερφος μου ξέρει να το τραγουδάει! Αυτό το τραγούδι ήταν το αγαπημένο μου από KAT-TUN μέχρι το LIPS (που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα). Ήταν το θεματικό τραγούδι στη σειρά Tokkyu Tanaka 3Go. Σωστά παίδες, ήταν το τραγούδι της σειράς απ' όπου προέρχεται η εν λόγω φωτό:

Τρομερό τραγούδι. Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις πάμε στο βίντεοκλιπ.



Σχόλια:
Δεν συζητάω καν το γεγονός ότι ο κύριος Johnny επιμένει να βάζει τα γκρουπ να τραγουδάνε σε κάτι σκηνές στα βιντεοκλίπ... Στους KAT-TUN πάω πάσο μιας και τέτοια βιντεοκλίπ ταιριάζουν στο dirty sexy στυλ τους. Αρκεί να δείχνουν ωραίοι, να τραγουδάνε και να χορεύουν σε ένα βιομηχανικό background και να η επιτυχημένη φόρμουλα! Βέβαια στο χορεύουν έχω τις ενστάσεις μου καθώς κανένα γκρουπ στο JE δεν ξέρει να χορεύει καλά. Μεμονωμένα υπάρχουν μερικοί γαμάτοι χορευτές αλλά χάνουν στο γκρουπ. Οι KAT-TUN βέβαια ξέρουν να κουνάνε τους πισινούς τους καλύτερα από όλους. Χεχεχε... Σε αυτό το βίντεοκλιπ κάνουν καλή δουλειά όμως (στα live άστα να πάνε). Ο Κάμε είναι ακαταμάχητος όπως πάντα! Είναι τόσο όμορφος και ας είναι το προφίλ του σα να έχει φάει τηγανιά στη μούρη! Ο Τζιν, όπως πάντα και αυτός, με το έκφυλο βλέμμα προσπαθεί να αποπλανήσει τους θεατές. Έχει από τα καλύτερα βρώμικα βλέμματα στο JE (για αυτό είναι με διαφορετική γκόμενα κάθε βράδι) και ένα από τα ομορφότερα πρόσωπα της Ασίας ολόκληρης. Ο Τζούνο κάνει τις τούμπες και να ακροβατικά να φαίνονται τόσο έυκολα! Ο Κόκι, δε φοράει μπλούζα της ΑΕΚ εδώ αλλά είναι τόσο gansta και γλυκούλης ταυτόχρονα! Πόσο περίεργο θα ήταν να φοράγαν μπλούζες ομάδων; Αλλά φοράνε κάτι μαύρα με λίγα κόκκινα και άσπρα (ποια ομάδα έχει και τα 3 χρώματα;). Ο Γιούιτσι δεν κάνει beatbox σε αυτό το τραγούδι και είναι λίγο κρίμα μιας τα beatbox του είναι απίστευτα. Η έκπληξη μου όμως είναι ο Τάτσαν (Ueda)! Ο κρύος και απόμακρος Τάτσαν εδώ γελάει, παίζει με την κάμερα και μας δείχνει τα μπρατσα που έφτιαξε με το μποξ! Αν είναι δυνατόν! Πάντα τον θυμάμαι cool και συγκρατημένο, μια πριγκήπισσα κλεισμένη σε ένα ψηλό πύργο. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχει αλλάξει πολύ προς το χαρούμενο. Αυτό το τραγούδι και νεκρούς ανασταίνει! Χαχαχα!

Αυτά για σήμερα! Το παραλήρημα συνεχίζεται αύριο!

4 σχόλια:

Jimbo είπε...

Ενδιαφέρον αλλά από 1-2 φορές που το άκουσα δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα...


"Αι σιτεν λουουυου" :)

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Δεν ξέρω για όλα τα Τζώννυς γενικά, αλλά τα κατούνια ξέρουν να χορεύουν. Άσχετα αν μερικές φορές τεμπελιάζουν. Και δεν κουνάνε τους κώλους τους! Τους γοφούς τους!!!
Όσο για την μούρη του Κάμε, ξέρω ότι τον αγαπάς, επομένως λέγε ό,τι θες!!! <33

a2a είπε...

@jimbo:
Α ναι και γω όταν το άκουσα στην αρχή δε μου έκανε πολύ εντύπωση και δεν καταλάβαινα γιατί πολλοί έλεγαν ότι είναι το καλύτερο τους τραγούδι αλλά μετά μου κόλλησε, και ακόμα έχω ζήσει απίστευτες φάσεις με το τραγούδι να παίζει στο background. Επιπλέον εμείς τα κοριτσάκια τρελαινόμαστε περισσότερο γιατί τα παιδιά μας λένε πως μας αγαπάνε (aishiteru σημένει σ' αγαπώ) straight in the face.

@fuyumi kotani
Σου έχω ξαναπεί τις απόψεις μου για το χορό των johnnys! Δεν τις αλλάζω. Επιπλέον ναι ξέρουν να κουνάνε τους γοφούς τους αλλά όχι μόνο αυτούς! Πες μου τώρα ότι ο Τζιν στο Ha-ha κούναγε μόνο τους γοφούς του και όχι όλο το πακέτο να πάθω! Και ωραία αφού μου επιτρέπεις το βροντοφωνάζω: ΚΑΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΚΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥΥΥΥ!!!!

Μαριλένα Ρίζου είπε...

ΜΜΜ? Από την μούρη του Κάμε περάσαμε στην γκει-σύνη του; Τα φαινόμενα απατούν! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Όσο για το Χα-χα, δεν το θυμάμαι. Πρέπει να δω αν το έχω. (Kαι να φρεσκάρω την μνήμη μου) Αν και ναι, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα το Τζίνι μας να κουνήσει και τον κώλο του άμα τύχει - Φαντάζομαι όμως θα φροντίζει να μην είναι ο Κάμε κοντά...) Στις συναυλίες τελευταία μας τα χαλάν, αλλά ειδικά στην αρχή, έριχναν κάτι χορούς... Αχ... Να πω ότι τους έφαγε το ροκ, δεν θα το πω γιατί μου αρέσει!