Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (05)

Συνεχίζοντας από χτες το Τοπ 10 φτάσαμε στην τελική πεντάδα. Πάμε λοιπόν στο Νο 5!

KAT-TUN - Keep the Faith

Για το γκρουπ:
Μιας και χτες έδωσα γενικές πληροφορίες για το γκρουπ, σήμερα θα δώσω μερικές πληροφορίες για το κάθε μέλος ξεχωριστά.
Kazuya Kamenashi: Το νεότερο μέλος του γκρουπ (παιδί του 1986) είναι και ο πιο δημοφιλής. Έχει απίστευτο ηγετικό χάρισμα (charisma) και εκτελεί τα χρέη του ανεπίσημου αρχηγού του γκρουπ. Έχει ικανότητες δεινού ρήτορα και ταλέντο στην ηθοποιία. Οι φαν του ξεπερνάνε σε αριθμό τις φαν των υπολοίπων μελών κατά πολύ.
Jin Akanishi: Η καλύτερη φωνή και ο γόης του γκρουπ. Παρόλη τη γοητεία και την ομορφιά του έρχεται 2ος σε δημοτικότητα. Ξέρει να χορεύει (να το κουνάει βασικά) πολύ καλά, έχει μια καθαρόαιμη ροκ βραχνή φωνή και φήμη άστατου playboy με προτίμηση στις ξανθιές Καυκάσιες κοπέλες. Κουβαλάει μερικά σκανδαλάκια στην πλάτη του και αν ζούσε στην Αμερική θα ήταν μεγάλος ροκ σταρ από τη συμπεριφορά του και μόνο.
Junnosuke Taguchi: Ο χαριτωμένος ακροβάτης του γκρουπ. Αν και είναι ο πιο ψηλός εκτελεί απίστευτα ακροβατικά με ευκολία. Του αρέσουν επίσης οι κλακέτες. Στις συναυλίες μπορείτε να τον δείτε να εκτελεί χορούς βασισμένους στις πολεμικές τέχνες των μοναχών Shaolin.
Koki Tanaka: Ο ράπερ του γκρουπ. Γράφει τη ραπ στα τραγούδια των KAT-TUN με το ψευδώνυμο JOKER. Αν και είναι ράπερ και οι ράπερ είναι υποτίθεται σκληροί gansta, ο Κόκι είναι μάλλον ο πιο χαριτωμένος ράπερ στον κόσμο. Το πως καταφέρνει να δείχνει άγριος (σα μέλος των yakuza) και γλυκούλης ταυτόχρονα (σαν αρκουδάκι) είναι κάτι που δε θα καταλάβω ποτέ...
Tatsuya Ueda: Ο επίσημος αρχηγός του γκρουπ. Είναι επίσης ο δεύτερος ροκάς μετά τον Τζιν. Μαζί έχουν τραγουδήσει ένα μέταλ τραγούδι (το Butterfly). Είναι ο πιο απόμακρος από τα μέλη, αν και τώρα τελευταία έχει γίνει κοινωνικότερος. Ξέρει Αγγλικά και Γαλλικά και υπάρχουν φήμες ότι είναι ο μυστηριώδης μουσικοσυνθέτης και στιχουργός SPIN, που έχει γράψει πολλά τραγούδια για τα γκρουπ του JE. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το μποξ. Όταν ήταν πιο μικρός όμως έμοιαζε πολύ με κορίτσι και του είχαν δώσει το παρατσούκλι Πριγκίπισσα!
Yuichi Nakamaru: Το ταλαντούχο beatbox του γκρουπ. Έχει μια από τις πιο εκπληκτικές ικανότητες που κατέχουν μερικοί τραγουδιστές hip hop, το beatbox. Ο Γιούιτσι μάλιστα είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον τομέα. Η φωνή του ενσωματώνεται πλήρως με τη μουσική σε σημείο που νομίζεις ότι είναι εφέ του τραγουδιού! Έχει επίσης και τη σπάνια (και λίγο ανατριχιαστική εδώ που τα λέμε) ικανότητα να μπιτάρει και να τραγουδάει ταυτόχρονα! Έχει 2 φωνές!!! Σε ένα πάρτυ ακντικαθιστά πλήρως την κονσόλα του DJ.

Για το τραγούδι:
Είναι ένα ροκ κομμάτι, με στοιχεία μέταλ. Ο συνθέτης του είναι ο Kyosuke Himuro, ένας από τους μεγαλύτερους ροκ σταρ της Ιαπωνικής μουσικής σκηνής (που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο). Ήταν το θεματικό τραγούδι στην τηλεοπτική σειρά Yukan Club, όπου πρωταγωνιστούσαν ο Τζιν και ο Τζούνο. Το τραγούδι βγήκε το Δεκέμβριο οπότε φανταστείτε πόσο πούλησε σε ένα μήνα για να φτάσει Νο 5. Επίσης οι KAT-TUN, όπως και πέρυσι, είναι το μοναδικό γκρουπ με 2 τραγούδια στο Τοπ 10 (και είναι τα μονασικά που κυκλοφόρησαν το 2007). Αν συνεχίσουν έτσι και του χρόνου θα σπάσουν κανά άλλο ρεκόρ. Προσωπικά το Keep The Faith μου άρεσε λιγότερο από το Yorokobi no Uta, αλλά είναι καθαρά δικιά μου γνώμη. Μουσικά το Keep The Faith είναι πολύ πορωτικό και η ραπ του Κόκι εδώ είναι η αγαπημένη μου (ίσως επειδή μπορώ να την τραγουδήσω στο καραόκε μάλλον)! Πάμε στο βιντεοκλίπ.



Σχόλια:
Έχουμε τη γνωστή φόρμουλα: KAT-TUN + τραγούδι + χορός + βιομηχανικό background. Παραδόξως αντί να καταντάει βαρετό είναι πολύ ταιριαστό με το τραγούδι. Επίσης τα παιδιά εδώ φοράνε "σχεδόν" φυσιολογικά ρούχα. Αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω το απαίσιο πουλόβερ του Τζιν! Είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που πιάνει το μάτι σας. Είναι τόσο φριχτό, σα να φοράει γούνα ασπρόμαυρης (υπάρχει άραγε;) αρκούδας, που σου επιβάλλεται υποσυνείδητα. Και γω απέκτησα ένα ασπρόμαυρο ριγέ πουλόβερ (λίγο πιο νορμάλ βέβαια) αφού είδα το βίντεοκλιπ! Ενδυματολογικά μου αρέσει πιο πολύ ο Κόκι και το μπουφάν του Ουέντα! Τι ωραίο μπουφάν! Θέλω και γω ένα τέτοιο! Άλλα δεν νομίζω να πουλάνε στην Ελλάδα! Τι κρίμα!!! Πέραν των ρούχων έχω σχόλια για την κώμη τους! Ο Τζιν βασικά έχει τα μαλλιά που έχει 10 στους 12 μήνες του χρόνου. Τα μαλλιά του Κάμε δε μου πολυαρέσουν. Επίσης αυτοί οι δύο δείχνουν κουρασμένοι ή αγουροξυπνημένοι. Ή τους χάλασαν το make-up και φαίνονται 10 χρόνια μεγαλύτεροι. Ο Τζούνο είναι μια Ασιατική Barbie με τα κίτρινα μαλλιά του. Τα έβαψε έτσι για τις ανάγκες της σειράς, όπου παίζει έναν Ελβετό (και πολύ πετυχημένα μάλιστα). Μετά το αρχικό σοκ συνηθίζονται άνετα. Ο Κόκι είναι απίστευτα sexy με το ξαπλυμένο ξανθό του! Αρχικά είχα κάποιες ενστάσεις αλλά νομίζω ότι του πάνε πολύ. Ακόμα ο Κόκι αρχίζει και φαίνεται πιο ροκ από τους άλλους, που είναι αστείο γιατί είναι ο ράπερ! Ο Ουέντα και ο Γιούιτσι έχουν λίγο πολύ τα ίδια μαλλιά που έχουν 12 μήνες το χρόνο. Α ναι! σε αυτό το βιντεοκλίπ ξεσκίζονται στις τούμπες. Αν δείτε το Making of έχει τόσο πλάκα!

Λοιπόν, αυτά από εμένα σήμερα. Αύριο έχουμε το Νο4! Πλησιάζουμε στην κορυφή! ;Ρ

2 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Παραδόξως μου άρεσε!Άξια τα παλικάρια(τρόπος του λέγειν χε!χε!).Επίσης έχω πάθει μια μετάλλαξη τελευταία μάλλον από τους πολύ La Renga(Α ρε Belluschi,μεγάλη ζημιά έπαθα!)σε συνδυασμό με το gitar,gitar,gitarrrrr jump to my yaguar...Δράμα η κατάσταση...Όλο και χειρότερα!

a2a είπε...

Χαχα! Λογικό είναι! Οι KAT-TUN αρέσουν σε όλους, ακόμα και σε σκυλάδες (δεν κάνω πλάκα). Και σιγά τη μετάλλαξη! Μετάλλαξη θα θεωρούσα ότι έπαθες αν ξύπναγες μια μέρα και ήθελες να ακούσεις Hip hop και δημοτικά μαζί! Μην ανησυχείς, δεν είσαι σοβαρά! Επίσης: Σε έχασα πάλι! Μπες msn!!!