Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (03)

Πέθανε ο Χριστόδουλος και όλα παρέλυσαν! &^*#&%*^:!!! Και αν με νομίζετε βλάσφημη σας προλαβαίνω: Είμαι κόρη του Από Κάτω και έχω δικαίωμα!

Άντε, φτάσαμε αισίως στο Νο3! ExMrsAbramovich υπομονή και σε λίγο θα σου βάλω το Νο1 που λύσσαξες! ;Ρ

Kobukuro - Tsubomi

Για το συγκρότημα:
Οι Kobukuro είναι ένα μουσικό ντουέτο αποτελούμενο από τους Kentaro Kobuchi και Shunsuke Kuroda. Το όνομα τους προέρχεται από τα αρχικά των επωνύμων τους (λολ! το όνομα τους μοιάζει κάπως με το επώνυμο μου και έχω φάει δούλεμα γι' αυτό!). Δημιουργήθηκαν το 1998 αλλά έκαναν ντεμπούτο σε μεγάλη δισκογραφική το 2001. Τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουν μεγάλης δημοτικότητας καθώς οι μπαλάντες τους εκτοξεύονται στο Νο 1 των charts και το 2007 κέρδισαν το μεγάλο βραβείο στα ετήσια ιαπωνικά μουσικά βραβεία. Το είδος μουσικής τους είναι pop-folk, γράφουν υπέροχες μπαλάντες (έχω κλάψει εγώ με τα τραγούδια τους, αφήστε το!) και έχουν φωνές-καμπάνες (πανίσχυρες). Εικονικά φαίνονται πολύ περίεργοι καθώς ο Kuroda είναι δύο μέτρα γομάρι και ο Kobuchi μέτριου προς το κοντό αναστήματος.

Για το τραγούδι:
Κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2007. Ο τίτλος είναι ανοιξιάτικος: Μπουμπούκι. Πολύ όμορφο και συγκινητικό τραγούδι μοιάζει με την μεγάλη προηγούμενη επιτυχία τους, το Sakura. Ήταν το θεματικό τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς Tokyo Tower (δεν την έχω δει, ακόμα) και ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ανοιξιάτικα τραγούδια όλων των εποχών (Νο1 ψηφίστηκε το Sakura). Τρελαίνομαι να το ακούω για τις φωνές τους (ειδικά ο Kuroda έχει μια φωνή!!!) Πάμε στο videoclip...




Σχόλια:
Άψογο videoclip. Από τα πιο ωραία που έχω δει γενικότερα. Ξεκινάει με το παιδάκι και συνεχίζει με ένα τρομερό παιχνίδι με τις σκιες. Είναι απίστευτο το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι με τα χέρια τους και ένα φακό! Ένα παραμύθι ξετυλίγεται μπροστά σας! Απολαύστε το!

2 σχόλια:

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Kalo.

a2a είπε...

Ρε παιδί! Που χάθηκες εσύ; Καλή η Καλαμάτα; Να συναντηθούμε καμιά από αυτές τις μέρες!