Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Ιαπωνική ποπ 2007 - Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Oricon Countdown (02)

Τελευταία μέρα στη δουλειά! yay!!!

Πάμε γρήγορα στο Νο 2!

Hikaru Utada - The Flavor of Life

Για την τραγουδίστρια:
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ντίβες της σύγχρονης ιαπωνικής ποπ. Για την ακρίβεια υπήρξε μια εποχή που η Hikki-chan κονταροχτυπιόταν με την Ayumi Hamasaki για τον τίτλο της βασίλισσας των charts. Με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, η Hikaru Utada, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στην Ιαπωνία και όχι μόνο. Η μουσική και η φωνή της είναι ιδιαίτερες (η κοπέλα έχει ΦΩΝΑΡΑ) και μπορεί να μην τραβήξει τόσο τους ξένους. Εκτός όμως από Ιαπωνικά η Hikaru Utada, ξέρει να τραγουδάει άψογα αγγλικά μιας και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Έχει τραγουδήσει και τα θεματικά τραγούδια στο δημοφιλές παιχνίδι Kingdom Hearts. Ο Έλτον Τζον είχε χαρακτηρήσει με τα καλύτερα λόγια το αγγλόφωνο άλμπουμ της, που όμως δεν πήγε όσο καλά περίμεναν. Είναι πολύ νωρίς μάλλον για έναν ασιάτη καλλιτέχνη να κατακτήσει την Αμερική. Προς το παρόν ας αφήσουμε τη Hikki-chan να κατακτά την Ιαπωνία!

Για το τραγούδι:
Ήταν insert song στη δεύτερη σεζόν του Hana Yori Dango. Τα τραγούδια της σειράς κοινώς σάρωσαν στα charts. Προσωπικά σαν insert song μου άρεσε περισσότερο από το αντίστοιχο της Ai Otsuka στην πρώτη σεζόν. Είναι πολύ μελωδικό και μιλάει, για τι άλλο, για τη γεύση της ζωής. Είναι γλυκιά και πικρή γεμάτη χαρές και λύπες. Και γι αυτό ταίριαζε και στη σειρά. Πάμε γρήγορα στο videoclip.



Σχόλια:
Απλό videoclip που δίνει περισσότερο έμφαση στο τραγούδι παρά στην εικόνα. Και αυτό το κάνει πιο υποβλητικό. Θα μου άρεσε βέβαια αν έβαζαν και σκηνές από τη σειρά αλλά τέλος πάντων...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σε όλους! Δεν ξέρω από πού να αρχίσω, αλλά ελπίζω αυτό το site θα είναι χρήσιμο για μένα.