Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Soundtrack Favorites


Αγαπημένη ταινία με μουσικό θέμα:
The Doors. Μουσικά εννοώ. Είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα και η ταινία δεν ήταν καθόλου κακή. Προσωπικά πονάω όταν βλέπω τον Val Kilmer στο ρόλο του Morrison αλλά ας όψεται ομοιότητα!



Αγαπημένος Σαουντρακατζής: Σαουντρακατζής είναι συνθέτης με πολλά soundtracks στο ενεργητικό του, άσχετοι! Μορικόνε ή Ρότα; Σήμερα Μορικόνε αύριο μπορεί να αλλάξω γνώμη.



Πιο χαρούμενο τραγούδι σε ταινία: Ο Brian είναι πάνω στο σταυρό και για κάποιο λόγο δεν είναι χαρούμενος. Οι υπόλοιποι σταυρωμένοι τον προτρέπουν να δει τη φωτεινή πλευρά της ζωής...



Το τραγούδι που με κάνει να κάνω ότι και οι πρωταγωνιστές: Έχω αρκετά εδώ. Little Green Bag, περπατάω σαν Reservoir Dog σχεδόν όποτε το ακούω. You Never Can Tell, αν δεν είμαι μπροστά σε κόσμο μπορεί να αντιγράψω τις φιγούρες της Uma. Το τραγούδι όμως που πάντα μα πάντα όταν το ακούω κάνω καραγκιοζιλίκια χωρίς να σκέφτομαι που είμαι είναι το What Is Love. Αυτή η δαιμονική μελωδία που τρυπάει το μυαλό σου και σε κάνει κουνάς το κεφάλι σου σαν βλαμμένο. Το σκηνικό που αξίζει περισσότερο είναι σε σταματημένο σε φανάρι αμάξι :)



Soundtrack που αγόρασα μόλις είδα την ταινία: Requiem For A Dream. Πλέον δεν το ακούω αλλά ήταν από τις λίγες ταινίες που τσακίστηκα να το βρω.



Musical που ξέρω απ' έξω τα τραγούδια: Εννοείται ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης!



Ο πιο χαρακτηριστικός ήχος: Η εισαγωγή του Εξορκιστή; Ο ήχος όταν περνάει το...κακό από το μυαλό της Νύφης στο Kill Bill; Το θέμα του Καλού, του Κακού και του Άσχημου; Μάλλον ο ήχος που ακούγεται στο Ψυχώ στη σκηνή με τη ντουζιέρα! Ότι πιο κλασικό...

4 σχόλια:

W. είπε...

Πωωωωωω, εδώ μου έκανες ζημιά Άννι. Το WHAT IS LOVE δεν το είχα ξανακούσει. Τώρα το άκουσα. Έντεκα φορές. Συνεχόμενες. Και δε μου ξεκολλάει!!!! Είναι από τα πιο εθιστικά κομμάτια που έχω ακούσει! Το δε σάουντρακ της ταινίας, όπως λέει το IMDB, περιέχει ακόμη: STAYIN'ALIVE, SECRET GARDEN, EVERYBODY HURTS, INSOMNIA... Πρέπει να το βρω επειγόντως!!!

Τώρα, οι δικές μου επιλογές:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟ: ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ. Έτσι απλά, χωρίς ανταγωνισμό. Υπόδειγμα του πως πρέπει να φτιάχνεις μια ταινία εποχής. Ούτε ένα λεπτό βαρεμάρας!

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Ρε γμτ, είμαι ανάμεσα σε Χέρμαν και Μορικόνε... Δυστυχώς δεν μπορώ να αποφασίσω.

ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Ή η δική σου επιλογή, ή το WHAT A WONDERFUL WORLD στους τίτλους τέλους του BOWLING FOR COLUMBINE. Εξαιρετική ιδεα να χρησιμοποιηθεί, ακούγεται τόσο ειρωνικό!

ΤΡΑΓΟΥΔΙ... ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ: Δε θυμάμαι το όνομά του, αλλά είναι στους τίτλους τέλους του ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ. Θα επέλεγα μάλλον και το τραγούδι που ακούγεται αμεσως μετά το O.S.T. του PULP FICTION. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μερικές φορές μου "κολλάει"!

ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ... ΦΡΕΣΚΟΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ: Ουυυυ, πολλά. Το πιο πρόσφατο ήταν το BOOGIE NIGHTS (καταπληκτική ταινία επισης, δε θυμάμαι, σου είπα ευχαριστώ για την πρόταση;;;).

MUSICAL... ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟ: BLUES BROTHERS, τελεία και παύλα!

ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΙΚΟΣ ΗΧΟΣ: Love theme from the Godfather. Χρειάζεται κάτι παραπάνω;;;;;;;

Annie_Hall είπε...

Ρε σου λέω είναι δαιμονικό. Μόνο με λοβοτομή βγαίνει από το μυαλό σου...

Ναι ρε συ το Blues Brothers... Αν και συνήθως είμαι ξεκαρδισμένη από τα γέλια και δεν μπορώ να τραγουδήσω :)

horny sloth είπε...

Nα υποψιαστώ οτι για το soundtrack του Requiem For A Dream αιτια που δεν το ακους πια εινα ο φιλτατος Παπακαλιάτης.."και την μανα κ την κορη" !?

Annie_Hall είπε...

Χεχε! Όχι, τον Παπακαλιάτη τον αποφεύγω όπως τα Τρουμπλαντικά βαμπίρ το ασήμι... Το άκουγα στο σχολείο όταν, όποτε και άμα διάβαζα...