Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

His Girl Friday...

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σταματήσεις την πρώην σου που παντρεύεται και που ακόμη θέλεις; Να σκάσεις στο γάμο με μηχανή, να περιμένεις μέχρι να ακούσεις το κλασσικό "όποιος έχει αντίρρηση με αυτό το γάμο να μιλήσει τώρα ή να σιωπήσει για πάντα", να φωνάξεις εκείνη την ώρα το όνομα της και να την πάρεις να φύγετε. Μπορείς όμως και να την πείσεις να κάνει το ρεπορτάζ της ζωής της σχεδόν 24 ώρες πριν τον γάμο απλά για να την καθυστερήσεις μέχρι να σκεφτείς τι θα κάνεις!


Όταν λοιπόν το ρεπορτάζ είναι συνέντευξη σε έναν ψυχικά διαταραγμένο άτομο το οποίο έχει καταδικαστεί σε θάνατο διχάζοντας την κοινή γνώμη και όλα στο τέλος πάνε στραβά(αυτός το σκάει δημιουργώντας χάος) ξέρεις πως έκανες το σωστό και η καλή σου δεν πρόκειται να παντρευτεί τις επόμενες τουλάχιστον ώρες! Αυτό είναι το ευφυές His Girl Friday.


It all happened in the "dark ages" of the newspaper game.when to a reporter "getting that story" justified anything short of murder. Incidentally, you will see in this picture no resemblance to the men and women of the press of today. Ready? Well, once upon a time...


Μία διαδικαστική συνέντευξη που εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ιστορία της εφημερίδας. Ένα σχέδιο για την καθυστέρηση ενός γάμου που θα καταλήξει σε μια απίθανη περιπέτεια. Ο συνδυασμός μια γυναίκα, δύο άντρες συν ένα μάτσο δημοσιογράφους μόνο μπλεξίματα μπορεί να φέρει. Ξεκαρδιστικά μπλεξίματα και μια υπέροχη ταινία!


Οι διάλογοι είναι καταιγιστικοί. Σε εξωφρενικούς ρυθμούς κάνουν την ταινία να κυλάει πολύ ευχάριστα. Ειρωνική διάθεση απέναντι στη δημοσιογραφία που όμως εκφράζεται με πολύ έξυπνο χιούμορ! Το καλύτερό μου... Ο Walter είναι εκνευριστικός, αστείος, γοητευτικός, τα πάντα! Η Hildy είναι υπέροχα ειρωνική, σαρωτική, πάντα σε ετοιμότητα.Και φυσικά πανέμορφη. Είναι το τέλειο ζευγάρι κι όμως έπαψαν εδώ και καιρό να είναι μαζί. Εκείνη ξαναπαντρεύεται, εκείνος δεν μπορεί να πιστέψει πως θέλει να εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία. Είναι όμως και τυχερός. Το ότι όλα πήγαν στραβά οδήγησαν στο να ξαναβρεθούν μαζί, να θυμηθούν το παρελθόν, να νιώσουν ξανά την ένταση του να ξετρυπώνουν μια αποκλειστικότητα.


Απίστευτα καλογραμμένοι χαρακτήρες και σενάριο, η σκηνοθεσία του Howard Hawks φοβερή και φυσικά τρομερές ερμηνείες. Η Rosalind Russell θεά αλλά ο Cary Grant κλέβει χαλαρά την παράσταση. One man show είναι αυτή η ταινία και ο Cary Grant απλά ισοπεδωτικός!

5 σχόλια:

horny sloth είπε...

καλο ακουγεται..
Τον Cary Grant τον εχω συνδυασει περισσοτερο με Hitchcock, αλλα του παει κ η κωμωδία..όπως το "Arsenic & old lace" (η ταινία με τις 2 απιστευτες γιαγιαδες)!

Annie_Hall είπε...

Και ακούγεται και είναι. Ο Grant δίνει ρεσιτάλ! Ο χαρακτήρας που παίζει είναι γοητευτικότατος. Το είδος του άντρα που είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του, που παίρνει αυτό που θέλει και που έχει ένα τρομερά ειρωνικό στυλάκι.

Να πω ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι άντρες σήμερα ή θα είναι κλισέ;

horny sloth είπε...

Μαλλον τον James Bond ψαχνεις να βρεις..
ή καποιον που μετα το σεξ λέει: "ήσουνα καλή?μου άρεσες?"

gilles είπε...

απερίγραπτη ταινία...
η Rosalind Russell θεά...όντως

put hitler on the comics!

Annie_Hall είπε...

Δεν είναι κακή ιδέα ο James :) Αν και ο καλύτερος εννοείται πως είναι ο Quentin κι ας μην ταιριάζει καθόλου στην περιγραφή!

Gilles οι ατάκες είναι πανέξυπνες(πόσο γέλασα σε αυτή με τον Hitler). Ωστόσο η αγαπημένη μου είναι άλλη: You've got an old fashioned idea divorce is something that lasts forever, 'til death do us part.' Why divorce doesn't mean anything nowadays, Hildy, just a few words mumbled over you by a judge.