Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Rolling Thunder...


Ο Charlie Rane είναι βετεράνος του Βιετνάμ που επιστρέφει στο σπίτι του γεμάτος χαρά. Μετά από χρόνια ξαναβλέπει τη γυναίκα και το παιδί του, οι γείτονες του δίνουν μια βαλίτσα με τόσα ασημένια νομίσματα όσα και οι μέρες που έμεινε στον πόλεμο...

Αν όλα πήγαιναν καλά η ταινία θα μπορούσε να τέλειωνε εδώ! Η γυναίκα του αποκαλύπτει ότι τον απάτησε με άλλον άντρα και θέλει διαζύγιο, ο ίδιος βασανίζεται από εφιάλτες και ψυχολογικά προβλήματα και κάποιοι αποφασίζουν να τον ληστέψουν και για να τον κάνουν να αποκαλύψει που είναι τα χρήματα τον βασανίζουν και σκοτώνουν γυναίκα και παιδί.

Οι μνήμες του πολέμου ξυπνάνε, εξάλλου νόμιζε πως τα βασανιστήρια ήταν κάτι που είχε αφήσει πίσω του για πάντα... Ε δεν θέλει πολύ για να του στρίψει και να ζητήσει την εκδίκηση! Θα τον βοηθήσει μία νεαρή κοπέλα που δεν θα φύγει από δίπλα του.

Γενικά κινείται πολύ αργά η ταινία αλλά αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Τα υπέροχα flash back χτίζουν πολύ γερά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζονται οι πράξεις του Charlie Rane.

Η εκδίκηση είναι από τις κλασσικότερες θεματολογίες του κινηματογράφου.Έχουμε δει τα πάντα! Από αριστουργήματα(την τριλογία του Παρκ) μέχρι κάκιστης ποιότητας αλλά τρομερά διασκεδαστικά b-movies(I spit on your grave) και από πραγματικά τέλειες ταινίες(Kill Bill) μέχρι απίστευτα ηλίθιες(Jaws: The Revenge-όπου αυτός που διψάει για εκδίκηση είναι ο καρχαρίας!!!). Το Rolling Thunder κινείται ανάμεσα σε όλα αυτά.

Δράση τρελή δεν έχει καθώς ο Charlie παίρνει λίγο δύσκολα αποφάσεις(άντρας δεν είναι;) αλλά οι ελάχιστες σκηνές δράσης σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω, παρόλο που φαίνονται πολύ ψεύτικες... Πάντως αξίζει. Δεν την βάζεις και σε emergency list, αλλά αν την βρεις αξίζει να ρίξεις μια ματιά. Κυρίως για την πολύ καλή ερμηνεία του πρωταγωνιστή αλλά και την παρουσία του Tommy Lee Jones σε πολύ νεαρή ηλικία. Α ναι, το έχει γράψει ο Paul Schrader ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον υπέροχο Ταξιτζή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: