Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008

Top-5 Πιο αισθησιακές σκηνές σε ταινίες(ή περίπου)


Βασικά από τις ταινίες που θυμάμαι γιατί ένα μικρό προβληματάκι με τη μνήμη μου το έχω!
1) From Dusk Till Dawn (Robert Rodriguez-1996)
Στο Νο 1 δεν είχα πάντως δυσκολία! Η Salma Hayek απλά καθηλωτική! Ίσως ο πιο αισθησιακός χορός που έχουμε δει. Βέβαια λίγο αργότερα μετατρέπεται σε βαμπίρ κάτι που στη φαντασία του Rodriguez είναι πολύ άσχημο αλλά δεν βαριέσαι! Η αλήθεια είναι πως από τη σκηνή αυτό που μου έμεινε περισσότερο ήταν ο Quentin και το ξελιγωμένο βλέμμα του που κρύβει μια υπέροχη διαστροφή(είχα δεν είχα πάλι στον Quentin κατέληξα)...

2) Nine 1/2 Weeks (Adrian Lyne -1986)
Είναι κλασσική! Αυτό φτάνει! Επίσης έχει φαγητό... Προσωπικά ο Mickey Rourke ποτέ δεν μου άρεσε αλλά μια αλητεία για τα τότε δεδομένα θα του την αναγνωρίσω! Η σκηνή έδωσε άλλη διάσταση στο μέλι και ήταν η αρχή για να ακολουθήσουν ποικίλες αισθησιακές σκηνές σε κουζίνα σε μεγάλο αριθμό ταινιών!

3) Crouching Tiger, Hidden Dragon(Ang Lee -2000)
Έχει προηγηθεί το κυνηγητό στην έρημο, το μπάνιο της κοπελιάς, μας έχουν πρήξει με το χτενάκι αλλά το πάθος αυτής της σκηνής είναι όλα τα λεφτά! Εμ τζάμπα κούραζαν και τ' άλογα τόσες ώρες; Τζάμπα κατάπιαν τόνους άμμου; Ας το χαρούν στο τέλος!

4) Mulholland Dr.(David Lynch -2001)
Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την καλύτερη ερωτική σκηνή με δυο γυναίκες. Προσωπικά δεν ήταν αυτό που μου έμεινε από την ταινία καθώς είχα χαθεί στη δαιδαλώδη σκέψη του Lynch κι έψαχνα τρόπο να βγω, αλλά αναμφισβήτητα είναι από τις πετυχημένες του είδους όπου το αισθησιακό δεν μπερδεύεται με το πρόστυχο...

5) Blow(Ted Demme -2001)
Ok το παραδέχομαι! Λόγω Johnny Depp μπήκε στην πεντάδα! Δεν θυμάμαι καν αν είναι η αυθεντική σκηνή η απλά ένα ακόμα τυχαίο μονταρισμένο βιντεάκι. Κάτι ο φωτισμός, κάτι η Penelope και φυσικά η παρουσία του Johnny κάνουν τη σκηνή αρκετά αισθησιακή! Καλά τώρα ότι και να πω δεν το σώζω αλλά ήθελα να βάλω οπωσδήποτε έναν Johnny Depp!

Δεν υπάρχουν σχόλια: