Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Γίναμε όλοι κριτικοί...

Να θυμηθώ να ΜΗΝ δω: The Game Plan(Andy Fickman) και Doomsday(Neil Marshall). Το πρώτο είναι αποκλειστικά και μόνο για παιδιά αν και αυτά ενδέχεται να σας λιντσάρουν έτσι και τα κλείσετε σε έναν κινηματογράφο (ενώ έξω είναι χαρά θεού) για να δουν αυτή τη μούφα! Το δεύτερο ένα συνονθύλευμα από πράγματα που είτε έχουμε ξαναδεί είτε κάτι μας θυμίζουν!

Η ταινιάρα της εβδομάδας είναι αναμφισβήτητα το Before the Devil Knows You're Dead (Sidney Lumet). Ένα εκπληκτικό σενάριο, φοβερές ερμηνείες και καλή σκηνοθεσία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα όμως...


τυγχάνει να βγαίνει την ίδια εβδομάδα με μια άλλη ταινιάρα!!! Την οποία θα προτιμούσα στο χαλαρό αν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω μόνο μία ταινία... Ο George A. Romero μας χαρίζει το Diary of the Dead...


Είναι γεγονός, λατρεύω τις ταινίες με ζόμπι! Και ο Ρομέρο είναι σε αυτό το είδος ότι ο Graham Bell στις επικοινωνίες... Αυτός δημιούργησε το είδος, έθεσε τους βασικούς κανόνες [τα ζόμπι δεν τρέχουν, λειτουργούν βάσει ενστίκτου και αν τα χτυπήσεις στο κεφάλι πεθαινουν(για πάντα)] και συνεχίζει να μεγαλουργεί! ΠΡΟΣΟΧΗ η ταινία δεν είναι τρομακτική!


Όποιος περιμένει να τρομάξει σε ταινία με ζόμπι απλά θα περιμένει πολύ... Άντε κανένα πεταγματάκι από το κάθισμα που και που και πολύ είναι... Αυτές οι ταινίες είναι ο ορισμός της διασκέδασης, ενδεικνύονται για σχόλια, γέλιο και φυσικά είναι γεμάτες κλισέ! Είναι η ίδια συνταγή με μικρές παραλλαγές αλλά όπως κάθε καλή συνταγή δεν τη βαριέσαι ποτέ! Αν και είμαι της άποψης ότι όσο πιο αποτυχημένη είναι η ζομποταινία τόσο καλύτερα περνάς ο Ρομέρο είναι πάντα κλασσική αξία κι ας το κάνει καλά!


Τέλος η αλήθεια είναι ότι με παρέα στο σπίτι ίσως είναι καλύτερα αλλά αν κάποιος γουστάρει καφρίλες στο σινεμά σε τέτοιες ταινίες πρέπει να το κάνει(θα το κάνουν όλοι και δεν θα ενοχλεί κανέναν)!


Δεν υπάρχουν σχόλια: