Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Γίναμε όλοι κριτικοί...


Η ταινία της εβδομάδας είναι ανεπιφύλακτα το Funny Games (Michael Haneke)! Το ριμέικ δεν το είδα αλλά το ότι το σκηνοθετεί ο ίδιος ο Χάνεκε είναι εγγύηση! Το πρωτότυπο είναι από τις καλύτερες ταινίες του είδους. Όσο πρέπει κλειστοφοβική και διαλύει γρήγορα και εύκολα ότι τα μικροαστικά μυαλά μας θεωρούν με ευκολία πως μας προσφέρει ασφάλεια( η οικογένεια, ένα ήρεμο εξοχικό κ.λ.π.). Η γραμμή ανάμεσα στο θύτη και το θύμα είναι οριακή και οι ρόλοι αλλάζουν περίτεχνα! Από τις ταινίες που με σημάδεψαν αν και όχι η αγαπημένη μου του Χάνεκε...




Επίσης σήμερα βγαίνει το I'm a Cyborg, But That's OK(Chan-wook Park). Κρίμα! Πολύ κρίμα! Την τριλογία του την είχα λατρέψει και τώρα αυτό; Ανεκδιήγητο ταινιάκι! Στην αρχή έκλαιγα από τα γέλια (όχι δεν είναι κωμωδία!) και μετά βαρέθηκα αισχρά! Έχει κάποια καλά σημεία αλλά δεν αρκούν! Το μαλλί του πρωταγωνιστή είναι για γέλια, οι συζητήσεις της κοπελιάς με τις πάσης φύσεως ηλεκτρικές συσκευές ανεκδιήγητες και τα δάχτυλα του ποδιού της που αναβοσβήνουν απλά, εμπνευσάρα! Το σενάριο μπάζει από χίλιες δυο μεριές ή απλά δεν είναι του γούστου μου το όλο σκηνικό!

Άλλη μια περιπέτεια χωρίς κάτι καινούριο ή διαφορετικο το Vantage Point(Pete Travis) απευθύνεται αποκλειστικά στους φαν του είδους.

Για το τέλος φύλαξα το καλύτερο!!! Meet the Spartans(Jason Friedberg, Aaron Seltzer)!!! Από που να αρχίσω και που να τελειώσω... Δεν φτάνει που δεν έχει χιούμορ( μία κάπως καλή ατάκα σε όλο το έργο), δεν φτάνει που οι ηθοποιοί είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο, δεν φτάνει που είναι κακογυρισμένη, δεν φτάνει που είναι σιχαμένη μέχρι αηδίας, έχει και για Ξέρξη έναν χοντρό και άσχημο! Ε αυτό πάει πολύ! Πραγματικά άθλια! Από τις τόσο ελεεινές ταινίες που από μαζοχισμό και μόνο κολλάς και δεν μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις, απλά για να δεις μέχρι που θα το φτάσουν(ή να τεστάρεις τις αντοχές σου). Προσωπικά λύγισα λίγο πριν το τέλος και το θεωρώ ατομικό ρεκόρ! Α, έχει και ένα θετικό: ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΙΓΟ!!!

Υ.Γ.:Βγαίνουν επίσης το Γυναικείες Συνωμοσίες (Βασίλης Βαφέας) και το Ερωτικά Μαθήματα για Επαναστατική Δράση (Νίκος Αλευράς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: