Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Οι καλύτερες σειρές της δεκαετίας...


Ας ψηφίσω κι εγώ λοιπόν:


10. Psych: Αυτή η σειρά δεν έχει τίποτα απολύτως που θα την έβαζε σε οποιαδήποτε λίστα με καλύτερες σειρές. Έχει μεν πολύ γέλιο και ωραίους χαρακτήρες αλλά περνάει ψιλοαδιάφορα. Σε αυτή τη λίστα όμως ταιριάζει απόλυτα. Γιατί αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα για την pop culture των 00's. Ή μάλλον για όσους ενηλικιωθήκαμε σε αυτή τη δεκαετία!


9. Californication: Τόση καφρίλα, τόση καμουφλαρισμένη σάτιρα για το σύγχρονο lifestyle, τόσο εξωφρενικές καταστάσεις! Επίσης με αυτή τη σειρά ο Duchovny έβγαλε τον nerd,λάτρη της συνωμοσιολογίας Μόλντερ για πάντα από πάνω του και ντύθηκε τον cool, κατεστραμμένο και πάντα ετοιμόλογο Hank Moody!

8. Boston Legal: Η κοινωνία των 00's αποτυπωμένη σε μια σειρά. Όλα τα θέματα που μας προβλημάτισαν, όλα τα μεγάλα γεγονότα είναι εκεί και αντιμετωπίζονται με μια κριτική, σαρκαστική ματιά. Και φυσικά δύο από τους πιο έξυπνους και με φοβερό χιούμορ χαρακτήρες. Ο Alan Shore και ο Denny Crain!


7. How I Met Your Mother: Από την εποχή των Friends είχα να γελάσω τόσο πολύ. Ο Barney είναι ιδέα! Βλέπεται ξανά και ξανά ακόμη και την ίδια μέρα!

6. Bones: Έχει γέλιο! Κρατάει πάντα το ενδιαφέρον, φοβερούς χαρακτήρες και παίζει και ειδύλλιο! Α και ο Seeley Booth που κάνει την τηλεόραση ομορφότερη(και πολύ πιο sexy).


5. CSI: Γιατί έχω μανία με τις forensics σειρές! Γιατί κρατάει μια δεκαετία και ακόμη και με το μισό καστ να λείπει μπορεί να κρατάει το ενδιαφέρον με τις γαμάτες υποθέσεις. Γιατί ο δολοφόνος με τις μινιατούρες ήταν από τις ωραιότερες και πιο εντυπωσιακές υποθέσεις με serial killer που υπάρχουν. Γιατί έχει σκηνοθετήσει το καλύτερο επεισόδιο τις σειράς ο Tarantino.


4. The Shield: Ακόμη δεν την έχω τελειώσει και ίσως ανέβαινε ακόμη ψηλότερα. Τρομερές ερμηνείες, δράμα χαρακτήρων με όλη τη σημασία και ένας πρωταγωνιστικός χαρακτήρας τρομακτικά καλά δουλεμένος. Τόσο ρεαλιστική που πονάει, σε σημαδεύει βαθιά και δεν μπορείς παρά να τη λατρέψεις!

3. Battlestar Galactica: Δραματική σειρά που περιλαμβάνει μάχες στο διάστημα. How cool is that? Το πιο άρτιο cast ever. Η πιο υπέροχη μουσική(η διασκευή του All Along the Watchtower με ανατριχιάζει ακόμη). Οι πιο συγκινητικές στιγμές! Ένα υπέροχο ταξίδι!
2. Six Feet Under: Σε επηρεάζει όσο λίγες(μη πω και όσο καμία). Σε κάνει να βλέπεις αλλιώς τη ζωή, να σκέφτεσαι διαφορετικά. Και στο τέλος σε κάνει καλύτερο άνθρωπο! Ένα από τα πιο ωραία φινάλε. Αυτή η σειρά είναι εμπειρία και ο ψυχολογικός αντίκτυπος που έχει δεν συγκρίνεται με τίποτα!


1. Dexter: Είναι από τις πιο καλοφτιαγμένες σειρές. Ο πρωταγωνιστής από τους καλύτερους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Έχει χιούμορ. Καλλιτεχνικά υπέροχες σκηνές. Τους φοβερούς μονολόγους του Dexter. Κι επιτέλους ένας serial killer φιλικός προς τον θεατή ;)

29 σχόλια:

CineTV-world είπε...

10. Δεν το έχω δει και σου έχω πει για τις κωμωδίες (μετά τον Bundy δεν μπορώ να δω κωμική σειρά-με εξαίρεση τους Simpsons και το South Park)...

9. Μόνο τον πιλότο στο ΣΚΑΙ, αλλά δεν ήθελα να αρχίσω κι άλλη σειρά και δεν το ξαναείδα... Πάντως λίγο χλωμό να μου αρέσει περισσότερο από Nip/Tuck.

8. Σου έχω πει πως δεν μπορώ να δω και δικαστικά (αυτό δεν σημαίνει πως αμφισβητώ την αξία της σειράς, απλά δεν είναι του γούστου μου)... :P

7. Βλ.10 (ούτε κι αυτό το αμφισβητώ όμως, όπως και καμία σειρά της λίστας σου)... :P

6. Δεν μπορώ να δω ούτε εγκληματολογικά...

5. Βλ. προηγούμενο... Πάντως έχω δει το διπλό επεισόδιο του Tarantino (που ήταν καταπληκτικό φυσικά).

4. Ανυπομονώ να το τελειώσεις και να μου πεις αν το βάζεις πιο πάνω ή όχι...

3. "How cool is that?": Καθόλου; :P "Το πιο άρτιο cast ever": Υπερβολική όπως πάντα!!! :P "η διασκευή του All Along the Watchtower με ανατριχιάζει ακόμη": Εμένα πάλι δεν μου άρεσε καθόλου (:P). Πάντως σκέφτομαι σοβαρά να κάτσω να θυσιαστώ και να το δω το καλοκαίρι... :P :)

2. Πολύ δραματικό για μένα (άλλο οι δραματικές ταινίες)... Το The Shield είχε ΤΟ καλύτερο φινάλε και μάλιστα χωρίς να έχει τραγούδι... :P

1. Ο Χαλάκος τρώει τη σκόνη του Michael Chiklis, ούτε με κιάλια δεν μπορεί να τον δει... "Τους φοβερούς μονολόγους του Dexter": Ου... ναι, βέεεβαια!!! :P :)

ΥΓ: Πως γίνεται πάντα να κάνω τις καλύτερες λίστες;!;!; :P :/ :/

lt.aldo raine είπε...

συμφωνώ απόλυτα με το ένα...αλλα δεν μπορώ να εκφραστώ αυτή την στιγμή:P
θα μπορούσα και γω να το βάλω εκεί...αλλα για συναισθηματικούς λόγους δεν μπορούσε να πάει πιο πάνω.

το big bang δεν τα κατάφερε τελικά??

εννοείτε ότι από τα αλλα δεν έχω δει τίποτα.

CineTV-world είπε...

Ποια ήταν η λίστα σου;

lt.aldo raine είπε...

α και κάτι άλλο...αυτό το Six Feet Under τι στο διάλο είναι?? παντού διαβάζω τα ίδια ακριβώς σχόλια...κανεις δεν μιλάει για ερμηνείες...σενάριο...σκηνοθεσία...όλοι στέκονται στο ποσο τους άγγιξε...τους επηρέασε κτλ.

lt.aldo raine είπε...

της το έχω στείλει με mail...και να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τι έχω βάλει μετά το 5:P

CineTV-world είπε...

Annie ποια ήταν η λίστα του; :P

Annie_Hall είπε...

Jack:

10. Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αλλά γούστα είναι αυτά...

9. Είναι διαφορετικό. Ο ήρωας είναι κι εδώ κατεστραμμένος αλλά πιο ρεαλιστικά. Δεν του συμβαίνουν όλα τα απίθανα σε αυτόν και την οικογένειά του. Αυτός είναι και ο λόγος που το Nip Tuck δεν το έχω σε τόσο μεγάλη υπόληψη!

8. Το συγκεκριμένο είμαι σίγουρη ότι εσένα θα σου άρεσε πάντως.

5. Οτιδήποτε και να κάνει ο Tarantino είναι καταπληκτικό.

4. Εντάξει θα σου πω!

3. Ρε ειλικρινά δεν με νοιάζει τι λες και να μην το δεις γιατί και γνώμη να αλλάξεις δεν θα το παραδέχεσαι ούτε σε σένα :Ρ Η διασκευή μόνη της είναι μέτρια. Όχι κακή σίγουρα. Αλλά ο ρόλος της στη σειρά την κάνει μεγαλειώδη...

2. Κάθε σειρά έχει το φινάλε που της ταιριάζει. Πάντως αυτό του Shield και του Six Feet Under κονταροχτυπιούνται για το πιο είναι καλύτερο.

1. Ναι την τρώει αλλά και πάλι είναι φοβερός!

ΥΓ: Οι λίστες είναι υποκειμενικές άρα υποκειμενικά για σένα κάνεις καλύτερες. Εγώ πάλι λέω ότι κάνεις βλακείες.

Aldo δεν τα κατάφερε γιατί τα κακά του επεισόδια είναι πολύ βαρετά. Στο HIMYM για παράδειγμα το χειρότερο επεισόδιο είναι απλά καλό και βλέπεται ευχάριστα.

Αυτό το νούμερο 1 το δικό σου είναι σαν Μπέβερλι Χιλς;

"εννοείτε ότι από τα αλλα δεν έχω δει τίποτα."

Κακώς!

Το Six Feet Under είναι δραματική σειρά με μία οκογένεια που έχει γραφείο κηδειών! Λεπτομέρειες εδώ. Οι ερμηνείες είναι εκπληκτικές, το σενάριο και η σκηνοθεσία επίσης αλλά πραγματικά η δυναμική του και το πόσο σε αλλάζει είναι το κάτι άλλο!

Τη λίστα του Aldo θα την ποστάρω το ΣΚ μαζί με τις άλλες που μου ήρθαν σε mail(αυτή του Σίντλερ, του σουπερμάρκετ και άλλες).

CineTV-world είπε...

10. Απλά μου φαίνονται κάπως μικρές και ξενέρωτες σε σχέση με τον θεό Bundy... :P

9. Εγώ γι'αυτό προτιμώ Nip/Tuck... :)

8. Δεν το αποκλείω καθόλου, αλλά δεν έχω όρεξη να αρχίσω κι άλλη σειρά... Εδώ δεν έχω χρόνο να αρχίσω το The Wire και μετά λέω να δω και BSG (για το καλοκαίρι όπως σου είπα)... Αλλά και τα Dollhouse (στο US-TV διαβάζω τα καλύτερα), ΟΖ και Deadwood μου κάνουν κλικ...

3. :)) :P Ειλικρινά αν μου αρέσει, θα το παραδεχτώ.

2. Δεν ανυπομονείς πάρα πολύ να δεις το τέλος του The Shield;;; Πάντως εγώ που τα έχω δει και τα 2, ψηφίζω δαγκωτό του The Shield γιατί του SFU χωρίς το τραγούδι δεν είναι και τόσο δυνατό... Βέβαια ελπίζω η LOSTΑΡΑ να αφήσει ιστορία (και) με το φινάλε της... :P

1. Άντε καλούτσικος είναι (βλέπεται)... :)

ΥΓ: :/ :/ :( :(( :P :)

Annie_Hall είπε...

10. Εγώ πια δεν μπορώ να γελάσω πολύ με τον Bundy. Είναι τόσο παλιό το χιούμορ και τόσο προβλέψιμο που βαριέμαι.

8. Dollhouse είχα δει ένα δύο και δεν με τράβηξε. Αλλά δράσης σειρές δεν μου αρέσουν πολύ. Για OZ και Deadwood ακούγονται τα καλύτερα αλλά τα έχω στον πάγο προς το παρόν. .

3. Μακάρι :)

2. Ναι πάρα πολύ. Εσύ είδες και τα δύο χωρίς να έχεις δει το Six Feet Under. Αν το έχεις δει τα τρία τελευταία επεισόδια γράφονται κατευθείαν στην καρδιά σου , σε κάνουν να διαβάζεις τον εαυτό σου και την πορεία σου και να αναπροσδιορίζεις πράγματα μέσα σου. Και μετά απλά κλείνει όμορφα και μόνο έτσι θα μπορούσε. Δεν είναι από τις σειρές που θα γίνει κάτι ανατρεπτικό ή αποκαλύπτικό στο τέλος, λόγω είδους.

ΥΓ: Πω πω τρέλα με τις φατσούλες!

CineTV-world είπε...

10. Έχω χρόνια να κάτσω να δω επεισόδιο, αλλά και μόνο με τη δυσαρεστημένη φάτσα του Al γελάω... π.χ. Friends (ωχ... αλήθεια πως και δεν το ψήφισες;!;!;) δεν έχω δει ποτέ ολόκληρο επεισόδιο και με τα λίγα στιγμιότυπα που είδα δεν γέλασα καθόλου...

8. Απ΄το Dollhouse είδα μόνο το 1ο επεισόδιο και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, μετά δεν διάβασα και καλές κριτικές και δεν το συνέχισα... Τώρα όμως λέω να το δω γιατί λένε πως απ΄τα τελευταία επεισόδια της 1η σεζόν και μετά, είναι άλλη σειρά (πολύ καλύτερη)...

3. "σε κάνουν να διαβάζεις τον εαυτό σου και την πορεία σου και να αναπροσδιορίζεις πράγματα μέσα σου"

Ωχ μ'αυτές τις υπερβολές σου!!! :P

ΥΓ: εγώ φταίω που βγάζω τα εσώψυχά μου... :P :/ :)

Annie_Hall είπε...

10. Τα Friends θα τα αδικούσα και γι΄αυτό δεν τα έβαλα καθόλου. Είναι πρώτα στη δικιά τους δεκαετία(εγώ τη λεω δεκαετία Friends) και τίποτα δεν τα αγγίζει!

3. E εγώ έτσι ένιωσα. Και πολλοί ακόμη! Αλλά εσύ που δεν το έχεις δει ξέρεις καλύτερα :Ρ

ΥΓ: Αν είναι έτσι...ελεύθερα :Ρ

CineTV-world είπε...

10. Ναι αλλά έδωσες τη δυνατότητα σε άλλους να το ψηφίσουν!!! Και το τηλεοπτικό 90 ήταν X-Files.

3. Όσο ξέρεις και συ καλύτερα που δεν έχεις δει 24 και LOST... ;)

ΥΓ: :P :S :)) :/ :) ;( :(( !/ #| ?(

Annie_Hall είπε...

10. Δεν είπα 90 είπα δεκαετία Friends! 1994-2004

3. Άλλο εγώ :Ρ

CineTV-world είπε...

10. Τα X-Files ήταν 1993-2002, το 24 είχε ήδη αρχίσει απ'το 2001... δεν καταλαβαίνω για ποια δεκαετία Friends μιλάς!!! Δεν υπήρχε κανένα χρονικό περιθώριο... :P

3. ΟΧΙ. :S :S :P :)

Annie_Hall είπε...

Αυτή που κατάλαβες! Καλύτερα τα φιλαράκια και από x-files και από 24. Και σίγουρα πιο αγαπημένα! δεν είναι τυχαίο που όλοι τα βλέπουν ξανά και ξανά και ξανά...

CineTV-world είπε...

Με τίποτα και με καμία κυβέρνηση (ούτε ΚΚΕ, ούτε ΚΑΜΠΟΤΖΗ).

lt.aldo raine είπε...

εγώ δεν έχω δει ακόμα βαρετό επεισόδιο...βεβαια εγώ τα βλέπω και μπερδεμένα.

""Αυτό το νούμερο 1 το δικό σου είναι σαν Μπέβερλι Χιλς;""

δεν το θυμάμαι αυτό...αλλα δεν νομίζω να έχουν καμια σχέση....άμα θες μπορείς να διαβάσεις κάποια πράγματα εδώ: http://new.e-go.gr/cinemag/article.asp?catid=10186&subid=2&pubid=1783633

είναι ιδιαίτερη σειρά...εγώ ας πούμε το λατρεύω...ενώ κάποιος άλλος θα το σιχαθεί.

έχω σκεφτεί να δω το Six Feet Under...αλλα είναι μεγάλο...άμα το βρω πουθενά έτοιμο και μαζεμένο μπορεί και να το δω.

Annie_Hall είπε...

Το Six Feet Under να το βρεις. Δεν είναι πολύ. 5 σαιζόν, 12 επεισόδια η κάθε μία! Από τις μικρές σειρές...

FDK είπε...

το επεισόδιο που σκηνοθέτησε ο Tarantino ποιο είναι?σε ποια σειρά csi?
btw πολύ καλή λίστα!Συμφωνώ ότι το dexter είναι μια από τις πιο καλογραμμένες σειρές.Το psych προσωπικά θα το έβαζα ψηλότερα.

Annie_Hall είπε...

CSI Las Vegas το τελευταίο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου. Grave Danger λέγεται.

lt.aldo raine είπε...

το Generation Kill που παίζει και ο ασχημούλης...το έχεις δει?? φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και έχει και λίγα επεισόδια.

CineTV-world είπε...

Battlestar Rhapsody

Annie_Hall είπε...

Aldo είναι μίνι σειρά και λένε τα καλύτερα. Παραλίγο να το αγοράσω αλλά αποσπάστηκα από κάτι άλλο. Δεν το έχω δει ακόμη αλλά θα το κάνω κάααααποια στιγμή.

Jack θα το δω το βράδυ ;)

CineTV-world είπε...

The X in the File!!! Από παντού αντιγράφει αυτή η σειρά;;; Δηλαδή αν τελειώσει το 24, θα γυρίσουν επεισόδιο σε αληθινό χρόνο;!;!; Τι κάθεται και βλέπει ο κόσμος!!! :P :)) :/

Annie_Hall είπε...

Τέλειο το Galactica! Ψόφησα στο γέλιο :)

Το Bones δεν κλέβει από το x-file(το άρθρο το διάβασες;)! Από το CSI βέβαια ίσως αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Πάντως οι δημιουργοί πρέπει να είναι φαν(το έχουν αναφέρει μια δυο φορές, ένας έχει μανία με θεωρίες συνωμοσίας και τέτοια).

CineTV-world είπε...

Αλήθεια λέει ρε Annie;;; :P :))

CineTV-world είπε...

Για το Bones πάντως δεν εννοούσα γενικά πως κλέβει απ΄τα X-Files, αλλά για το συγκεκριμένο επεισόδιο, αλλά και πάλι δεν το εννοούσα, για να σε πειράξω το είπα...

Annie_Hall είπε...

Βλακείες λέει προφανώς!

CineTV-world είπε...

:)) :P