Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Top-5 Ταινίες με φαγητά...

Μέρες που είναι το φαΐ, το ποτό και τα γλυκά έχουν την τιμητική τους! Και τα παραπάνω ο κινηματογράφος τα τιμάει δεόντως. Ξεχνιούνται τα Big Cahuna Burgers, οι ιδιοτροπίες της Sally(και φυσικά το "θα πάρω ότι πήρε"), το αυγό που τρώει ο De Νiro στο Angel Heart(ανατριχιαστικό), η σκηνή στην κουζίνα από τις εννιάμισι εβδομάδες; Ας δούμε όμως μερικές ταινίες που ασχολούνται αποκλειστικά με το φαγητό!

1. Chocolat: Το δεύτερο καλύτερο πράγμα που μπορείς να βρεις στην κουζίνα σου(μετά τον καφέ). Σε χίλιες δυο παραλλαγές, χρησιμοποιείται παντού και σε αυτή την ταινία βλέπεις το πως! Α και όσο πιο πικρή και μαύρη τόσο καλύτερη!2. Willy Wonka and the Chocolate Factory: Ο Τσάρλι πρέπει να είναι το παιδάκι που έχω ζηλέψει περισσότερο στη ζωή μου!Το ότι παίζει και στις δύο υπέργλυκες ταινίες ο Johnny Depp είναι τυχαίο!

3. Woman on Top: Σαν ταινία δεν λέει πολλά αλλά δίνει στο φαγητό την ερωτική διάσταση που του αξίζει!4. Ratatouille: Ποιος λέει ότι ένας αρουραίος στην κουζίνα δεν μπορεί να είναι ευχάριστη έκπληξη;5. Sideways: Γιατί φαγητό χωρίς καλό κρασί είναι μισό! Γιατί με το κρασί γνωρίζεις τον εαυτό σου και τους άλλους! Γιατί είναι το τρίτο καλύτερο πράγμα που μπορείς να βρεις στην κουζίνα σου(μετά τον καφέ και η σοκολάτα).

7 σχόλια:

lt.aldo raine είπε...

η σοκολάτα το καλύτερο πράγμα μπορείς να βρείς σε κουζίνα...δωμάτιο...μπάνιο κτλ.

και εννοείτε ότι όλοι θα θέλαμε ένα εργοστάσιο σοκολάτας.

και τώρα πάω να πάρω μια σοκολάτα γιατί που άνοιξε η όρεξη:P

Annie_Hall είπε...

Για μένα ο καφές είναι καλύτερος. Βασικά είναι πιο απαραίτητος,όπως το οξυγόνο ή το νερό!

bauer24 είπε...

1. Απ΄τις ταινίες που αναφέρεις δεν έχω δει Chocolat και Woman on Top...

2. Ξέχασες τον Hannibal ρε!!! :P

3. Το The Cook the Thief His Wife & Her Lover δεν το΄χεις δει;

Annie_Hall είπε...

1. Κακώς! Πολύ κακώς!

2. Ναι σου ανοίγει την όρεξη..

3. Το έχω δει αλλά δεν με προδιαθέτει για τσιμπούσι(όπως και το Ντελικατέσεν και το μεγάλο φαγοπότι).

bauer24 είπε...

1. Σιγάαα!!!

2. Πραγματικά όμως!!! :P

3. Το "Μεγάλο Φαγοπότι" δεν έτυχε να το δω (ακουστά το έχω βέβαια)!!! Ποιος είναι ο πρωτότυπος τίτλος; Να υποθέσω πως δεν είναι The Big Eatdrink... :P :/

Annie_Hall είπε...

3. La grande bouffe

bauer24 είπε...

3. Κοντά έπεσα!!! :/ :/ :/