Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Do you think sex is dirty?

It is if you're doing it right.

Αν μου έλεγαν να διαλέξω μια Γουντιαλλενική περίοδο, όσο κι αν η αγαπημένη μου ταινία του είναι το Annie Hall(με το Manhattan να ακολουθεί) θα διάλεγα την αυθεντικά κωμική του περίοδο. Αυτή με τις καθαρόαιμες κωμωδίες, με τα ξεκαρδιστικά σκηνικά που πάντα όμως διατηρούν το σοφιστικέ στυλάκι του δημιουργού τους.



Μία τέτοια είναι και το Take The Money And Run, που περιγράφει τις περιπέτειες του Virgil, ενός αποτυχημένου κακοποιού που ψάχνει τον εύκολο τρόπο να βγάλει λεφτά. Κι εκεί είναι και το λάθος του τίτλου καθώς ο άμοιρος σχεδόν ποτέ δεν πρόλαβε να πιάσει τα λεφτά πριν αρχίσει το τρέξιμο. Γυρισμένη σε ντοκιμαντερίστικο στυλ, με αφήγηση και εμβόλιμο σχολιασμό από συγγενείς, φίλους και διάφορους άλλους που μόνο κακά έχουν να πουν για τον Virgil. Εξωφρενικές καταστάσεις, πανέξυπνες χιουμοριστικές ατάκες και κυρίως ξεκαρδιστική σάτιρα πάνω στη γραφειοκρατία, το τραπεζικό σύστημα και τελικά στην Αμερικανική κοινωνία.


Ότι και να πεις γι΄αυτή την ταινία είναι λίγο. Γελάς τόσο πολύ που σε κάποια σημεία είναι δύσκολο και το να την παρακολουθήσεις. Ο χαρακτήρας που χτίζει ο Allen είναι τόσο οξύμωρος. Από τη μία καταφέρνει να φτιάξει όπλο από σαπούνι που να μοιάζει τρομακτικά αληθινό και από την άλλη επιλέγει να αποδράσει όταν βρέχει! Σκέφτεται έξυπνο τρόπο να ληστέψει τράπεζα και κάνει ορθογραφικό λάθος που θα τον οδηγήσει στη φυλακή. Είναι έξυπνος ή τρομακτικά ηλίθιος; Ή μήπως είναι υπερβολικά έξυπνος για την εποχή και τη χώρα του κι επιλέγει να το παίζει ηλίθιος για να μην διαφέρει;


Αυτά τα λίγα για μια φοβερή ταινία ενός από τους εξυπνότερους ανθρώπους της εποχής μας! Και να θυμάστε:"Nobody wears beige to a bank robbery!"

7 σχόλια:

horny sloth είπε...

απιθανη ταινια!
τι να πρωτοθυμηθεις..οτι παιζει τσελο σε παρελαση (κουβαλωντας κ την καρεκλα του) ή οτι η απομονωση της φυλακης ειναι ενα μπουντρουμι στο οποιο σε κλειδωνουν μαζι με εναν ασφαλιστη!

PS. τελικα ακομη δεν ειδες το Play it again Sam? αυτη η ταινια ειναι ισως το μεταβατικο του σταδιο απο την κωμικη περιοδο που λες σε εκεινην που τον καθιερωσε..

Annie_Hall είπε...

Όχι δεν το είδα. Δεν το έχω βρει βασικά.

Chris Z. είπε...

Διαφωνώ μόνο στο ότι ο Woody Allen είναι ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους της εποχής μας..
Είναι ένας τους εξυπνότερους ανθρώπους όλων των εποχών..

Καλημέρα..

Annie_Hall είπε...

Λίγο υπερβολικό μου ακούγεται αλλά εφόσον δεν είναι τόσο όσο θα ήταν το εξυπνότερος όλων των εποχών θα το δεχτώ :)

Καλημέρα

horny sloth είπε...

http://thepiratebay.org/torrent/3321673/Play_It_Again_Sam_%28Woody_Allen_1972%29_XviD_DVDRip_avi

Annie_Hall είπε...

Ντροπή σου ;)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, συμφωνώ, συμφωνώ. Και για την περίοδο και για τη συγκεκριμένη ταινία. Τα σχόλια είναι περιττά!