Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Natural Born Killers...

Τον Oliver Stone δεν τον πάω καθόλου! Πολύ Αμερικάνος για τα γούστα μου και με ενοχλητική φάτσα! Βέβαια όταν ακούω το όνομα του το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι: The Doors... Ok αυτή την ταινία την χάρηκα! Κυρίως επειδή έχω τρελό κόλλημα με τον Τζιμάκο (τον Μόρισον, ντε!) και γιατί πρέπει να είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης στον πλανήτη που έκανε τον Val Kilmer να θυμίζει ηθοποιό!


Από την άλλη το Πλατούν είναι αναμφισβήτητα αριστούργημα! Εμένα όμως δεν μου αρέσουν αυτές οι ταινίες (το είδα λογω Johnny Depp,η άθλια) άρα ο Oliver Stone συνεχίζει να μην μου λέει κάτι. Το World Trade Center ήταν απλά μια από τα ίδια! Και το μια από τα ίδια δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά όταν παίζει και ο Cage, τότε μπορεί να με χαλάσει στο άνετο! Τον Αλέξανδρο δεν θέλω να τον θυμάμαι καν!


Και φτάνω στο βασικό θέμα του post: Natural Born Killers... Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ηλίθιος!!! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Έχεις σενάριο του Tarantino και του αλλάζεις τα φώτα; Αυτό είναι σαν να σου χαρίζουν Lampard, Ballack και Drogba κι εσύ να τους αφήνεις πάγκο(για να μπω και στο κλίμα της μέρας!). Την ταινία για λόγους εμπάθειας δεν την έβλεπα. Είπε ο Tarantino ότι δεν του άρεσε άρα δεν υπάρχει λόγος να την δω... Έλα όμως που κάποιοι λέγαν καλά λόγια. Έλα που αυτοί οι κάποιοι ήταν φαν του Quentin... Πήρα την μεγάλη απόφαση και πριν καμιά βδομάδα την είδα!


Ε λοιπόν ο Quentin είχε (για μια ακόμη φορά) δίκιο! Δεν λέω πως ήταν χάλια. Είχε σίγουρα κάποιες πολύ καλές στιγμές, όπως για παράδειγμα η παρουσίαση του παρελθόντος της Μάλλορυ σαν αμερικάνικο σήριαλ περασμένης δεκαετίας... Αλλά μέχρι εκεί. Οι πρωταγωνιστές (ζευγάρι, αιμοσταγών, ασυνείδητων δολοφόνων) αντιμετωπίστηκαν σαρκαστικά από τον Stone και είμαι σίγουρη πως η πρόθεση του Tarantino όταν έγραφε το σενάριο δεν ήταν αυτή! Ο έρωτας μεταξύ τους αποτυπώθηκε υπερβολικά και γενικά η ειρωνική διάθεση του Stone με χάλασε πολύ. Όταν ο σκηνοθέτης δεν αγαπάει τους χαρακτήρες του πως θα το κάνει ο θεατής;


Ωστόσο το ότι ο Tarantino έχει βάλει το χέρι του είναι διάχυτο... Φαίνεται στους διαλόγους και κυρίως στη μουσική... Πάντως δεν είμαι προκατειλημμένη! Βασικά είμαι απλά σε αυτή την περίπτωση κάποια από τα στοιχεία που μου άρεσαν ήταν και του Stone και όχι μόνο του Quentin. Εδώ είναι η δική του εκδοχή! Θα μου άρεσε να την δω σε ταινία και μάλιστα κάποια στιγμή είχε πει ότι θα του άρεσε να το κάνει αλλά ο Quentin πάντα έτσι λέει! Έχει τάξει ταινίες και ταινίες αλλά είναι απλά ιδέες που του φαίνονται καλές την ώρα της συνέντευξης! Προς το παρόν θα περιμένουμε το Inglorious Bastards το οποίο πάει από αναβολή σε αναβολή αλλά είναι κάτι που γράφει εδώ και χρόνια οπότε δεν μπορεί να είναι κακό!

4 σχόλια:

zamuc είπε...

Καλοί ήταν οι Δολοφόνοι. Δεν τρελάθηκα ποτέ με τον Stone αλλά στη συγκεκριμένη τον αδίκησε ο δικός σου, βγάλανε τα προσωπικά τους πάνω στην ταινία

Annie_Hall είπε...

Σιγά την αδικία... Μια χαρά διαφήμιση είναι το ονοματάκι του στους τίτλους!
Ο Ταραντίνο από τη στιγμή που γράφει κάτι ξερει πως θέλει να το δει, επίσης όλοι ξέρουμε ότι θα είναι και καλό δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος να κάνει αλλαγές ο Stone.
Άσχετο αλλά αυτοί στο τέλος τα βρήκανε.
Ακόμη πιο άσχετο για Inglorious Bastards έγραψα και το σήκωσαν οι άθλιοι :(

Ανώνυμος είπε...

kanete megalo lathos dioti krinete tin tainia twra pou o tarantino einai gnwstos meta apo toses tainies.. otan vgike to natural born killers elaxistoi ton kserane mias kai kykloforise tin idia xronia me to pulp fiction kai o anthrwpos elaxisto parelthon eixe.. oson afora tin tainia, kapoioi ipostirizoun oti einai H ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ EVER..!! eidika i skini toy filiou..

Annie_Hall είπε...

Όταν βγήκε η ταινία είχε ήδη βγει το Reservoir Dogs δύο χρόνια νωρίτερα. Και ένα χρόνο πριν το True Romance οπότε ήταν γνωστός τόσο σαν σεναριογράφος όσο και σαν σκηνοθέτης. Θα μπορούσε να είναι η πιο ρομαντική ταινία ever αλλά η ειρωνική στάση απέναντι στους πρωταγωνιστές την άφησε να φανεί σαν να νόμιζαν αυτοί ότι ζούσαν την πιο ρομαντική ιστορία και όχι ότι ήταν πραγματικά. Αν θες ρομαντισμό δες το True Romance... Επίσης το φιλί ήταν και ούτως ή άλλως υπήρχε στο σενάριο του Quentin