Δευτέρα, 5 Μαΐου 2008

Το...κρεβάτι έχει όρεξη...


DeathBed: The Bed that Eats... Και μόνο ο τίτλος σε ιντριγκάρει! Καταλαβαίνεις πόσο cult πρέπει να είναι μαζεμένο σε αυτή την ταινία! Και όπως είναι προφανές η ταινία αφορά σε ένα κρεββάτι που τρώει... Δεν είχα ιδέα για τι πράγμα πρόκειται, απλά μου άρεσε ο τίτλος! Και δεν βγήκα ζημιωμένη...Το έργο αρχίζει με μαύρη οθόνη και στο βάθος ακούγεται κάτι σαν μασούλημα!!! Βασικά ένα κρατς κρατς είναι σαν κάποιος να μασάει παξιμάδια... Κάποιοι φτάνουν στο σπίτι, το κρεββάτι ξυπνάει και χασμουριέται για να το συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για κρεβάτι που ζωντανεύει και να τρομάξουμε από την αρχή. Τα πνιχτά του γελάκια καθώς τα υποψήφια θύματα πλησιάζουν δεν μας αφήνουν περιθώρια να αμφισβητήσουμε τις κακές του διαθέσεις! Το ζευγαράκι που προφανώς έψαχνε έναν χώρο να μείνει μόνο του έχει ξαπλώσει στο κρεβάτι ενώ προηγουμένως έχει απλώσει πάνω δυο μήλα, ένα μπουκάλι κρασί κι έναν κουβά φτερούγες κοτόπουλου. Αρχίζουν να φιλιούνται και το πάθος δεν τους αφήνει να δουν έναν κίτρινο αφρό που παίρνει το μήλο. Ακολουθεί πλάνο από το κίτρινο εσωτερικό του κρεβατιού όπου το μήλο καταβροχθίζεται(εξαφανίζονται δηλαδή κομμάτια του) και στην επιφάνεια ανεβαίνει μόνο το κουκούτσι!!! Ακολουθεί το κρασί, οι φτερούγες κοτόπουλου και φυσικά το ζευγαράκι! Κάπου εδώ έχω συνειδητοποιήσει για τι εργάρα πρόκειται. Είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και ούτε θα ξαναδούμε... Κάνει τα σενάρια από τις κοινές σπλατεριές να μοιάζουν με έκθεση δεκάχρονου(σκέφτομαι και γράφω για όσους θυμούνται!)...

Breakfast

Μέσα από άρθρα εφημερίδων μαθαίνουμε ότι το κρεβάτι είναι υπεύθυνο για χιλιάδες εξαφανίσεις στο παρελθόν. Ο τίτλος μάλιστα μιας εφημερίδας μας πληροφορεί: STRANGE MUNCHING SOUNDS HEARD IN NIGHT! Επόμενοι επισκέπτες του εγκαταλελειμμένου σπιτιού είναι τρεις γυναίκες... Η μία έχει μετανιώσει καθώς οι άλλες δεν την συμπαθούν, αυτό το μαθαίνουμε καθώς ακούμε τις σκέψεις της(και είναι δικαιολογία γιατί μένει μόνη της να κοιμηθεί όσο οι άλλες πάνε βόλτα). Α ναι, ξέχασα να αναφέρω ότι τόση ώρα το έργο έχει και αφηγητή... Όχι κανέναν τυχαίο αλλά ένα πνεύμα που είναι παγιδευμένο σε έναν πίνακα ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Εμείς βλέπουμε έναν καθιστό τύπο που παρακολουθεί το κρεβάτι μέσα από τον πίνακα και μάλιστα του μιλάει κιόλας. Του δίνει εντολές να κάνει την κοπελίτσα που κοιμάται να δει εφιάλτες κι αμέσως το κρεβάτι υπακούει! Στη συνέχεια την καταβροχθίζει όπως είναι αναμενόμενο!

Lunch

Εμβόλιμα στην ταινία βλέπουμε άκρως καλλιτεχνικά πλάνα όπως και αναδρομές στο παρελθόν. Γελοιότερη σκηνή: Όταν αρχίζει να τρώει δύο τύπους που παίζουν χαρτιά (και είναι προφανές ότι πρόκειται για κακοποιούς) και ο ένας βγάζει το όπλο του και αρχίζει να ρίχνει στο κρεβάτι!!! Μέσα από τις αναδρομές μαθαίνουμε και τον τραγικό λόγο για τον οποίο στοίχειωσε το κρεβάτι: ένας δαίμονας είχε ερωτευτεί μια θνητή και έφτιαξε αυτό το κρεβάτι για κείνη. Πήρε και ανθρώπινη μορφή και την περίμενε. Αυτή όμως πέθανε και τότε ο δαίμονας με το αίμα του έκανε το κρεβάτι ανθρωποφάγο!

Κάτι για τη βαρυστομαχιά!

Το επόμενο θύμα του κρεβατιού καταφέρνει να γλιτώσει καθώς έχει αρχίσει το γεύμα από τα πόδια οπότε καταφέρνει να ξεφύγει! Το κακό είναι όμως ότι τα πόδια έχουν αχρηστευτεί (το γελοίο είναι ότι το τζιν της κοπέλας είναι άθικτο αλλά γεμάτο κόκκινη μπογιά! Ούτε καν μπορντό για να περνάει για αίμα!) κι εκείνη αρχίζει να σέρνεται. Τελικά δεν ξέρω με ποιον τρόπο (μαγνήτη ίσως!) αλλά την τραβάει πίσω και την τρώει! Το καλό με αυτό το κρεβάτι είναι ότι μετά το φαγοπότι στρώνεται μόνο του!

Dinner

Ακόμη πιο γελοία σκηνή: Το κρεβάτι βγάζει στην επιφάνεια ένα μάτι (πιο ψεύτικο δεν μπορούσε να φαίνεται) και αυτό κυλάει μπρος πίσω! Μετά τις σφαίρες κάποιος το μαχαιρώνει κιόλας! Το μόνο που καταφέρνει είναι να του φάει τα χέρια! Αλλά επειδή είναι εκλεκτικό του τρώει μόνο τη σάρκα! Κι αυτός μένει με τα χέρια σκελετωμένα(σαν τον σκελετό στο χημείο του σχολείου, θυμάστε;). Ανεκδιήγητες συλλήψεις ο καλλιτέχνης! Κάθε σκηνή και μια έκπληξη! Ειδικά το τέλος...

The Just Dessert

Ακολουθούν βιντεάκια για να καταλάβετε για τι θησαυρό μιλάμε...2 σχόλια:

gianna είπε...

χαχα, γελούσα και μόνο που το διάβαζα! Αυτές οι ταινίες είναι πράγματι φοβερές συλλήψεις αλλά και η περιγραφή σου εξαιρετική!

Annie_Hall είπε...

Είναι να απορείς ώρες ώρες... Που τα βρίσκουν; Για κάτι καμένες ώρες αυτά τα ταινιάκια είναι ότι πρέπει!