Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Γίναμε όλοι κριτικοί...



Σήμερα βγαίνουν τρεις ταινίες από τις οποίες μία παρουσιάζει ενδιαφέρον και μία είναι πιθανώς αναμενόμενη! Το Kurz und schmerzlos (Βαθιά, Κοφτά, Ανθρώπινα) του Fatih Akin είναι η ταινία που θα προσπαθήσω οπωσδήποτε να δω. Πριν δυο χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) είχα δει το Ποτέ Μαζί (μεταφράζουν υπέροχα τους τίτλους των ταινιών του) και είχα εντυπωσιαστεί. Έκρυβε απίστευτη δύναμη ως ταινία και αν κι αυτή προκαλεί έστω και ελάχιστα κοινά συναισθήματα δεν θέλω να την χάσω. Λογικά δεν θα είναι το ίδιο καλή καθώς πρόκειται για τη πρώτη του (αν δεν κάνω λάθος) αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις!


Το Speed Racer των αδερφών Wachowski από την άλλη δεν καίγομαι να το δω. Δεν είμαι φαν τους και τα Matrix με είχαν αφήσει αδιάφορη (εκτός ίσως από το πρώτο), αν και το V for Vendetta μου άρεσε. Πρόκειται για μια ακόμη μεταφορά κόμικ για το οποίο δεν γνωρίζω τίποτα αλλά εχτές είδα (για πολλοστή φορά) το Sin City και νομίζω πως μετά από αυτό, το υπερβολικά χρωματιστό Speed Racer δεν νομίζω να μου αρέσει!


Τέλος βγαίνει το Nim's Island (Jennifer Flackett,Mark Levin) το οποίο παραδόξως είναι το μοναδικό που έχω δει. Ή μάλλον προσπάθησα να δω! Απευθύνεται σε παιδάκια! Και μόνο!