Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Barbarella είσαι τρέλα...

Εχτές αποθεώσαμε το κιτς!!! Πραγματικά! Είδαμε το νεανικό δελτίο. Απολαύσαμε όλα τα πικρόχολα σχόλια των ρεπόρτερς, απορήσαμε για την αίσθηση του χιούμορ που έχουν εκεί στο Star και μέχρι να ρίξουμε ένα βλέφαρο σε ντοκιμαντέρ για τους emo στο Μεξικό(!), telemarketing για ηλεκτρική σκούπα, αθλητικά και κανένα δευτερόλεπτο από τις συμμορίες της Νέας Υόρκης άρχισε η Eurovision. Αφού λοιπόν τέλειωσε ο δεύτερος ημιτελικός νιώθαμε ότι δεν είχαμε χορτάσει, glitter, χρώματα, κιτς και τα λοιπά... Θέλαμε ακόμη ισχυρότερη δόση... Κι έτσι είδαμε τη...Barbarella!


Οι τίτλοι αρχής πέφτουν, η Barbarella αιωρείται στο επενδεδυμένο με πορτοκαλί φλοκάτη διαστημόπλοιο και βγάζει τη στολή της. Ο αισθησιασμός της ταινίας έχει γίνει ήδη αισθητός, αλλά εμείς(ως γυναίκες) μείναμε στο μαλλί της Jane Fonda που είναι διαολεμένα στιλιζαρισμένο(ένα δευτερόλεπτο πριν φορούσε κράνος). Πάνω στην ώρα σκάει μύτη στην οθόνη και ένας μυστήριος τύπος που είναι κάτι σαν κυβερνήτης και θέλει να αναθέσει στην Barbarella μια άκρως σοβαρή αποστολή! Είναι τόσο σοβαρή που όταν του λέει να περιμένει ένα λεπτό να ρίξει κάτι πάνω της το κορίτσι της λέει πως δεν έχουν χρόνο για τέτοια!


Η αποστολή με λίγα λόγια: Ο Durand Durand απείχθει μόλις κατασκεύασε ένα υπέρτατο όπλο του οποίου η ονομασία περιλαμβάνει τις λέξεις ποζιτρονικές ακτίνες οπότε καταλαβαίνουμε ότι πράγματι είναι κάτι τρομακτικό!Η Barbarella λοιπόν πρέπει να τον σώσει! Θα ορκιζόμασταν ότι ο φίλτατος κυβερνήτης είναι εγκάθετος αλλιώς δεν εξηγείται η επιλογή της συγκεκριμένης για την αποστολή καθώς δεν μιλάμε και για κανένα τέρας ευφυίας!


Η περιπέτεια ξεκινάει... Κατά την πρώτη αναγκαστική στάση(το διαστημόπλοιο τσακίζεται) την πιάνουν κάτι παιδάκια, την δένουν και στέλνουν τις κούκλες τους να την φάνε(πάντως εγώ τρόμαξα!Βέβαια φοβάμαι έτσι κι αλλιώς τις κούκλες οπότε δεν είναι αντικειμενικό!). Την σώζει ο άνθρωπος απόδειξη της θεωρίας της εξέλιξης! Δεν είναι καθόλου μύθος το δασύτριχο του στήθος! Ότι πιο τριχωτό κυκλοφορεί... Αφού την σώσει της λέει ότι μπορεί να της φτιάξει το σκάφος! Η Barbarella χαρούμενη και ευγνωμονούσα όντας τον ρωτάει τι μπορεί να κάνει για να τον ευχαριστήσει... Να κάνουμε έρωτα της λέει αυτός.΄Ωραία αν και δεν βρίσκω το λόγο απαντάει η ξανθιά οπτασία και προς έκπληξη του μπαμπουίνου του δίνει ένα χάπι. Υπήρχε τότε viagra; Σκέφτεται η αφελής θεατής... Αλλά όχι! Η ταινία είναι ακόμη πιο μπροστά! Έτσι θα το κάνουν οι άνθρωποι στο μέλλον!!! Με ένα χάπι και άγγιγμα της παλάμης! Αφού λοιπόν το παλικάρι της εξηγεί ότι θέλει να το κάνει με τον παραδοσιακό τρόπο η Barbarella ανακαλύπτει τον κόσμο! Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κοπελιά βλέπει την παραδοσιακή μέθοδο με άλλο μάτι!


Επόμενος αναγκαστικός και πάλι σταθμός ο Λαβύρινθος! Εκεί γνωρίζει τον Pygar! Ξανθός, ηλιοκαμένος, τυφλός άγγελος(που έχει χάσει την έμπνευση να πετάξει), με χόμπι την αποτρίχωση! Βγαλμένος κατευθείαν από τη Γαλάζια Λίμνη, θα μπορούσε να είναιτο επόμενο πουλέν του Ψινάκη αλλά γίνεται το κατοικίδιο της Barbarella. Εφόσον το σκάφος δεν ξέρουμε πότε θα φτιαχτεί η καλή μας του ανυψώνει το ...ηθικό και τον κάνει το επίσημο μεταφορικό της μέσο! Φτάνουν λοιπόν στην πόλη όπου θα βρει τον Durand Durand. Εκεί τόσο ο άγγελος όσο και η γήινη αποτελούν εν δυνάμει ερωτικοί παρτενέρ και ξυπνάνε τα πάθη στο πέρασμα τους. Από εκεί και πέρα έχουμε ξεκαρδιστεί στα γέλια και το να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη είναι πραγματικά δύσκολο! Τελικά τον ανακαλύπτει τον Durand Durand που πλέον έχει βάλει σκοπό να κατακτήσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στο γαλαξία και μάλιστα φτάνει πολύ κοντά στο να σκοτώσει τη Barbarella με το Evil Organ of Desire ένα μηχάνημα που μπορεί να σκοτώσει με πολλαπλούς οργασμούς! Ευτυχώς η Barbarella αποδεικνύεται πολύ καυτή και το μηχάνημα τα παίζει!


Τα ψυχεδελικά πλάνα σε συνδυασμό με την υπόθεση σε κάνουν να πιστεύεις πως αποκλείεται αυτή η ταινία να φτιάχτηκε από νηφάλιους ανθρώπους! Σε μια γρήγορη σύνοψη έχουμε και λέμε:
Μία ξανθιά ύπαρξη που η ευστροφία της αγγίζει εκείνη υποψήφιας καλλιστείων με hangover αλλά με τέτοια ταχύτητα στο να αλλάζει ρούχα που θα έκανε τον Κλαρκ Κεντ να ντρέπεται και τους συμμετέχοντες στη Eurovision να ζηλεύουν(πραγματικά πίσω από βράχο να πέρναγε, έβγαινε από την άλλη με καινούρια ρούχα!).

Ένας γιγάντιος ναργιλές με έναν τύπο να κολυμπάει μέσα και αφού η Barbarella δοκιμάσει εύλογα ρωτάει τι είναι αυτό για να πάρει την απάντηση Essence of Man!
Μία τύραννος ψωνάρα μέχρι εκεί που δεν παίρνει!

Πολλά άξιας απορίας πράγματα ή πλάσματα( Chamber of Dreams, παπαγαλάκια σαν μέθοδος βασανισμού, το Mathmos κ.λ.π.)

Ένας επαναστάτης με γελοίο μουστάκι και εξοπλισμό που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση(με αυτόν το κάνει με τη μέθοδο της αφής και το χάπι).
Και ατέλειωτες φλοκάτες!Αλλά μιλάμε για πολλές φλοκάτες!



Ο ορισμός του Cult! Οι σκηνές είναι η μία επικότερη από την άλλη, τα σκηνικά θυμίζουν παιδικά παιχνίδια και οι διάλογοι απλά είναι μαργαριτάρια:
An angel does not make love, an angel IS love...
If only you had one eye in your head you could see what a delight I am, my face, my body, all my parts are a delight...

Με αποκορύφωμα στο τέλος όταν ο Pygar σώζει τόσο την Barbarella όσο και την τύρανο(αυτή τον είχε τυφλώσει) και η Barbarella τον ρωτάει γιατί την σώζει μετά από όσα του έκανε εκείνος απάντάει: An angel has no memory και μας αποστομώνει!


Φήμες θέλουν να υπάρχει στα σκαριά ριμέικ! Από τη μία λες δεν παίζει να είναι απολαυστικότερο...Από την άλλη όμως φημολογείται ότι σκηνοθέτης ο Rodriguez που αν μη τι άλλο γνωρίζει από cult!

3 σχόλια:

a2a είπε...

Barbarella και ξερό ψωμί! Ήταν απλά καθαρή διασκέδαση! Ο άγγελος είχε τόσο γέλιο που δεν παραπονιόταν ό,τι και να του έκαναν! Ούτε οι φουσκωτές κούκλες τόσο πειθήνιες! Θέλω ριμέικ αλλά παρακαλώ να κάνουν κάτι με τα λέιζερ γιατί τα φωτάκια που αναβόσβηναν δεν με έπεισαν για καταστροφικά! Love!

Ανώνυμος είπε...

Πας γύνη κλειτώγερσην υμνεί, την των ζώων ορχέωχτύπεων, πρην των θρησκοληψών εξελίξεως!

Annie_Hall είπε...

Ε?
Love!