Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Το J-drama της εβδομάδας: Last Christmas (4)

ΦΛογω πολύ σοβαρου οικογενειακού προβλήματος δεν κατάφερα να ποστάρω τίποτα καινούργιο. Λοιπόν Καλά Χριστούγεννα από μένα και για να είμαι στο κλίμα των γιορτών η σειρά που συστήνω είναι σε Χριστουγεννιάτικο mood.



Last Christmas (ラストクリスマス)

Γενικά:
Επεισόδια:11
Σεζόν που προβλήθηκε: Φθινόπωρο 2004
Ημέρα και ώρα προβολής: Δευτέρα 21:00
Κανάλι: Fuji TV
Πρωταγωνστές: Yuji Oda (Γιούτζι Όντα), Akiko Yada (Άκικο Γιάντα), Tsuyoshi Ihara (Τσουγιόσι Ιχάρα), Hiroshi Tamaki (Χιρόσι Ταμάκι), κα
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Δράμα


Σύνοψη: Εμπνευσμένο απο την πιο ωραία και γιορτινή εποχή του χρόνου, το Last Christmas μας διηγείται τη ρομαντική ιστορία ενός φαινομενικά αταίριαστου ζευγαριού. Ο Κέντζι Χαρούκι είναι manager του τμήματος Χειμερινών Αθλημάτων σε μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής αθλητικού εξοπλισμού. Σε ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία, ο κολλητός του φίλος και αφεντικό του, Γκόρο Σιντάνι του γνωρίζει την γραμματέα του Γιούκι Αόι. Η ψυχρή της συμπεριφορά τον προβληματίζει... Πίσω στην Ιαπωνία ανακαλύπτει ότι έχει μια καινούργια γείτονα. Ακούγοντας την να βρίζει και βλέποντας μια παλία της φωτογραφία μαζί με μια συμμορία, υποθέτει γι'αυτήν τα χειρότερα. Προς μεγάλη του έκπληξη, η νέα του γείτονας είναι η Γιούκι, η οποία έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα απ' ότι γνώριζε. Με μόνο μια ξεχασμένη πόρτα να τους χωρίζει, ο Κέντζι και η Γιούκι, αρχίζουν να έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν μια ιδιόμορφη φιλία. Μια μέρα ο Κέντζι βρίσκει τυχαία μια παλιά κασσέτα στην οποία η Γιούκι έχει βιντεοσκοπήσει τον εαυτό της. Αυτό που βλέπει τον κάνει να αρχίζει να την σκέφτεται εντελώς διαφορετικά...

Η γνώμη μου: Μια υπέροχη σειρά για τα Χριστούγεννα. Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς και όχι μόνο. Με γέλιο και κλάμα μαζί, το Last Christmas, εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι των WHAM!, θα ζεστάνει την καρδιά σας τις γιορτές. Αν και εγώ το είδα καλοκαίρι! Ο Γιούτζι Όντα είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους, βετεράνους ηθοποιούς της Ιαπωνίας και η Άκικο Γιάντα μια ηθοποιός με ταλέντο και γλυκό πρόσωπο. Επίσης ένας από τους ηθοποιούς που κλέβουν την παράσταση είναι και ο Τσουγιόσι Ιχάρα (Γκόρο Σιντάνι), πριν γίνει γνωστός και αγαπητώς ευρέως στο Letters from Iwo Jima. Η ατμόσφαιρα είναι παραμυθένια και συγκινητική. Το τέλος θα σας εκπλήξει πολύ. To soundtrack της σειράς βρίθει απο μελωδίες των 80's, και όλοι ξέρουμε τι καλή μουσική περίοδος ήταν αυτή. Συστήνεται η θέαση της σειράς (η οποία ήταν πολύ δημοφιλής όταν προβλήθηκε) παρέα με ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα.

Βαθμολογία: 9/10 Βασικά επειδή μπορεί το όλο "ρομαντικό" θέμα, που αποτελεί το επίκεντρο της σειράς να μην αρέσει σε όλους. Περί ορέξεως... Για εμένα πάντως η ρομαντική κωμωδία ειναι top!

Που θα το βρείτε: Με hardsubs από Studio Oto. To group ενώθηκε με το Sars. Άρα στη σελίδα τους...

Bonus: Θεματικά τραγούδια. Ριμέικ των κλασσικών τραγουδιών του George Michael τραγουδισμένα από τον πρωταγωνιστή. Και έχω να πω πως μπορεί να τραγουδάει στα Αγγλικά πολύ καλά!


Screencaps:


Ο Κέντζι καθ' οδόν για τη δουλειά...


Συχνά βλέπει με τον φίλο του, Γκόρο, παλιά βίντεο...
Η Γιούκι έχει τις μαύρες της.
Το παλιό βίντεο της Γιουκι.
Η φιλία που σιγά σιγά εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο... Προς το παρόν τα τσούζουν παρέα.

1 σχόλιο:

Erisadesu είπε...

δεν μοιάζει λίγο η ταμπέλα μα το Last friends :P?