Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Zift


Ένα βουλγαρικό διαμαντάκι κρυμμένο στην άσφαλτο είναι αυτή η ταινία. Κάπως βρωμισμένο, κάπως θολό αλλά στο τέλος διαμάντι!


Σύγχρονο νουάρ, σε έντονους ρυθμούς, σχετικά έξυπνο σενάριο, στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία, μικρές δόσεις καλού χιούμορ... Ναι αυτή η ταινία κάνει εντύπωση.


Ο Moth αποφυλακίζεται και εκείνη τη στιγμή διαλέγει το παρελθόν για να τον κυνηγήσει! Και ακολουθεί η κλασσική συνταγή: Μπρος πίσω στο χρόνο μέχρι να μάθουμε την ιστορία και να μπουν όλα σε μια σειρά. Όχι δεν είναι κάτι πρωτότυπο, είναι όμως καλό.


Μπορεί το σενάριο να μην είναι το πιο ενδιαφέρον, μπορεί τα αστεία να μην είναι πάντα πετυχημένα αλλά η σκηνοθεσία αντισταθμίζει τα πάντα. Θυμίζει τρομερά Guy Ritchie, βιντεοκλιπίστικα πλάνα, γρήγοροι ρυθμοί, γαμάτη μουσική και όλο αυτό σε καλογυαλισμένο ασπρόμαυρο! Hell Yes...


Φασαριόζικο και τσαμπουκαλεμένο, το φιλμ κλέβει τις εντυπώσεις. Ίσως λίγο πιο επιδεικτικά απ΄ότι θα ήθελα, καθώς ο σκηνοθέτης είναι μεν καλός αλλά όχι όσο νομίζει!


Όπως και να έχει είναι μια καλή ταινία. Ταινία που θα δω πολλές φορές αφού δεν σε κάνει να βαριέσαι ούτε στιγμή! Επίσης συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου έχει λείψει ο Guy Richie... Αργεί ο Σέρλοκ?

7 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Εντάξει, Annie μόλις με έπεισε να... ΜΗΝ το δω!!! :P "Θυμίζει τρομερά Guy Ritchie, βιντεοκλιπίστικα πλάνα": ΜΠΛΙΑΧ!!! :P

Annie_Hall είπε...

:O Δεν σ΄αρέσει ο Guy? Γενικά το βιντεοκλιπίστικο με χαλάει αλλά όταν γίνεται καλά είναι εντυπωσιακό! Εγώ τον συμπαθώ πολύ τον Richie και πραγματικά δες το Zift. Και Tarantino μπορείς να πεις ότι θυμίζει ανά στιγμές :)

CineTV-world είπε...

Όχι δεν μ'αρέσει. 1-2 καλές (7,5/10) ταινίες έκανε όλο κι όλο... :P Τις βαριέμαι απίστευτα τις βιντεοκλιπίστικες... Ο κάθε ατάλαντος μπορεί να γυρίσει ταινία σαν βιντεοκλίπ μόνο και μόνο για να ρίξει στάχτες στα μάτια και να εντυπωσιάσει όσους δεν έχουν δει πραγματικές ταινίες στη ζωή τους...

Annie_Hall είπε...

Αυτές τις μια δυο καλές θυμίζει! Οι καπνισμένες κάννες μου άρεσαν πάρα πολύ, η αρπαχτή και το Rocknrolla πολύ. Για τις υπόλοιπες δεν θέλω να μιλήσω.

CineTV-world είπε...

Ναι, αλλά εγώ και γι'αυτές τις 1-2 δεν ξετρελαίνομαι...

ΥΓ: Το Rocknrolla τελείως απομίμηση μου φάνηκε...

aldo είπε...

μπα βγήκε επιτέλους??
θα ψάξω να το βρω σε κάνα torrent γιατί δεν πρόκειται να το φέρουν εδώ.

εννοείτε ότι υπεραγαπάμε τον πρώην της madonas:P
πάντως δεν πιστεύω ότι ο sherlock θα έχει καμια σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του.

Annie_Hall είπε...

Εγώ πιστεύω ότι θα βρωμάει Richie από χιλιόμετρα :Ρ