Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Top-5 Best Dexter Moments...


Είχα ετοιμάσει κάτι για το Zift αλλά φίλε αυτό το γαμωφινάλε του τέταρτου season του Dexter δεν μου αφήνει περιθώρια. Το ποστ θα είναι τηλεοπτικό! Γιατί υπάρχουν στιγμές που η τηλεόραση αγγίζει κινηματογραφικά επίπεδα, σε κάνει να μένεις μαλάκας, να κλαις, να γελάς και να λες ότι είναι και αυτή μια σεβαστή τέχνη! Την ανάλυσή μου για το επεισόδιο την έκανα και στο blog του Jack όπου έχει πει κι αυτός την άποψή του και θα ήταν βλακεία να επαναληφθούμε αμφότεροι. Εγώ απλά θα αναφερθώ στις πέντε μέχρι τώρα αγαπημένες μου στιγμές από αυτήν την τέλεια σειρά!


Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να προειδοποιήσω για σπόιλερ. Σαφώς και υπάρχουν!

5. Η τελική σκηνή του πρώτου season με τον Dexter να αποθεώνεται στο μυαλό του για το καλό που προσέφερε στην κοινωνία. Ειρωνικό, χιουμοριστικό, Ντεξτερικό!



4. Η εξομολόγηση του Dexter στον Doakes. Δεν τους χωρίζει το πλέγμα του εξομολογητηρίου αλλά αυτό του κλουβιού του Doakes. Ο Dexter ανοίγεται στον κρατούμενό του και είναι η πρώτη φορά που σκέφτεται να παραδοθεί...



Βέβαια κάθε σκηνή με τον Doakes ήταν τέλεια, ειδικά η κουτουλιά!

3. Δολοφονία Μιγκέλ: Όχι τόσο για τον φόνο, δεν έκανε και τίποτα σούπερ πρωτότυπο άλλωστε, αλλά για το διάλογο μεταξύ τους. Αναμέτρηση δολοφόνων με τον Dexter να βγαίνει νικητής.



Miguel: I'm like you.
Dexter: No. No, no, no, no. I know I'm a monster.

2. Η πρώτη φορά που βλέπουμε πιο συναισθηματικό τον Dexter. Δολοφονεί τον αδερφό του και την ίδια στιγμή πρωτοσυνειδητοποιεί κάποια πράγματα για τον ίδιο του τον εαυτό...



1. MEGA-HUGE-FUCKING GIANT SPOILER:Φινάλε 4ης σαιζόν!!!!


Εδώ η αναμέτρηση των δολοφόνων έχει ήδη γίνει. Ο Dexter νόμιζε ότι πάλι βγήκε νικητής. Αμ δε! Ο Arthur δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ή μάλλον την είχε πει, ο Dexter δεν την είχε προσέξει! Η Ρίτα νεκρή στη μπανιέρα, ο μικρός Χάρισον μέσα στο αίμα της μαμάς του σαν άλλος μικρός Dexter Morgan κι ο Dexter μόνος, αβοήθητος, πραγματικά χαμένος για πρώτη φορά...



Το βίντεο ήταν το μόνο που βρήκα και έχει προστεθεί μουσική χάνοντας αρκετά σε σχέση με την αυθεντική σκηνή, αν κι έχουν κάνει καλή δουλειά!

9 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Α. Η μουσική που έβαλε ο μλκς... είναι απ΄το SAW!!!

Β. Όταν είδε νεκρή τη γυναίκα του δεν αντέδρασε τόσο άσχημα όσο αντέδρασε όταν σκότωσε τον αδερφό του (που δεν τον ήξερε κιόλας)!!!

Γ. Απ΄τις 3 πρώτες σεζόν, το τέλος της 1ης είναι με διαφορά η αγαπημένη μου σκηνή, αλλά τώρα και τοπ 10 να έκανα, μόνο με σκηνές απ΄την 4η θα το γέμιζα:

10. "hello Dexter Morgan"
9. Η δολοφονία του Trinity.
8. Η επίθεση του Trinity στον Dexter όταν κρατούσε το τεφροδοχείο...
7. Στο υπόγειο με το παιδάκι...
6-5-4. Οι 3 δολοφονίες που διέπραξε ο Trinity στα πρώτα επεισόδια.
3. Το thanksgiving δείπνο...
2. Η δολοφονία του Lundy.
1. Το τέλος φυσικά...

Ακριβώς 10 σκηνές!!! Οπότε το τέλος της 1η σεζόν πάει 11η αγαπημένη μου σκηνή. :P

ΥΓ: Annie, την 5η σεζόν να την αναλάβεις εσύ... βαριέμαι να ξανακάνω κάτι παρόμοιο... :P

Annie_Hall είπε...

Α. Και; Δεν είναι κακό απλά ήταν αριστουργηματικό το αυθεντικό, οπότε ότι και να του έβαζαν!

Β. Άλλη σειρά βλέπεις, εγώ το λέω! Με τον αδερφό του ανακουφίστηκε, με τη Ρίτα ένιωσε πόνο. Γιατί πέθανε εξαιτίας του, για τον Χάρισον και αυτό που θα γίνει, για τον ευατό του που έμεινε ξεκρέμαστος στο έλεος του Dark Passenger...

Γ. οι δολοφονίες του Trinity πέρα από την αυτοκτονία δεν με εντυπωσίασαν σαν σκηνές, το γεύμα ήταν απίστευτο και ίσως η δεύτερη αγαπημένη μου από την τέταρτη σαιζόν. Η δολοφονία του Trinity ήταν κατώτερη από αυτή του Μιγκέλ, διαλογικά τουλάχιστον, γιατί κατά τα άλλα του είχε ετοιμάσει πολύ ωραία πράγματα παρά το λίγο χρόνο που είχε!

Καλά το τελευταίο επεισόδιο θέλω να το ξαναδώ αλλά τρέμω στην ιδέα ότι πρέπει να ξαναϋποστώ την τελευταία σκηνή.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν παίζει να κάνω κάτι τέτοιο, μπορούμε να τα λέμε και στο φόρουμ πάντα. Θα δούμε...

CineTV-world είπε...

A. Πρόσφατα είδα ένα fan made trailer της 8ης σεζόν του 24 με την ίδια μουσική... Απλά καταντά κουραστικό να το βάζουν παντού...

Β. Όχι εσύ βλέπεις άλλη σειρά!!! Τον πόνο στο βλέμμα του όταν σκότωνε τον αδερφό του, δεν τον είδες;!;!; Μέχρι και στο πάτωμα έκατσε (του κόπηκαν τα πόδια)...

Γ. Σιγά τη διαλογική ανωτερότητα που είχε η δολοφονία του Μιγκέλ!!!

ΥΓ: Κατά τα άλλα είναι η αγαπημένη σου σειρά!!! :P Σιγά μην έρθω στο forum να πω πόσο πολύ συμπαθώ το Ρούλη!!! :P ;)

Annie_Hall είπε...

Β. Είδα απόγνωση, ανακούφιση, απορία αλλά πόνο όχι δεν είδα. Ίσως ένα μικρό δισταγμό. Δεν συγκρίνεται με το βλέμμα όταν αντικρύζει τη Ρίτα.

ΥΓ: Κι επειδή είναι η αγαπημένη μου σειρά; Δεν έχω τόσο χρόνο ή μπορεί να έχω τη μια φορά και την άλλη όχι. Ίσως το κάνω για τα πολύ εντυπωσιακά επεισόδια. Ή θα γράφω: Dexter s05e01 και τίποτα άλλο και θα γράφουμε στα σχόλια τις απόψεις μας... Μέχρι το Σεπτέμβριο ποιος ζει ποιος πεθαίνει ρε Jack. Μπορεί να έχει καταργηθεί το Internet(προασπάθεια αποτυχημένου χιούμορ).

CineTV-world είπε...

Β. Ούτε λύπη είδες; Συγκρίνεται και παρασυγκρίνεται... :P

ΥΓ: Εγώ κοιμόμουν λιγότερες ώρες Qρία μου για να΄χουμε να σχολιάζουμε... :P

"Μέχρι το Σεπτέμβριο ποιος ζει ποιος πεθαίνει ρε Jack"

Εγώ πάντως σκοπεύω να ζω... :P

horny sloth είπε...

Αστα ρε Annie μας εκανε σμπαραλια ο Dex..μετα το φιναλε ειδα και ενα Family Guy για να ερθω στα ισα μου.

Bεβαια θα επρεπε να περιμενουμε το τελος αυτο.. κατι ο Αρθουρ που ηταν μες την τρελη χαρα την ωρα που εφευγε με το καμπριο και κατι που ο Dex ειχε αρχισει να αντιπαθει τον Dark Passenger..πολυ θελει?
Αποτομο τελος ομως...καμια κατανοηση για τους φανς που θα περιμενουν τοσο καιρο για το νεο κυκλο..

PS. το Family Guy εβγαλε και το επεισοδιο V του StarWars !

Annie_Hall είπε...

Σμπαράλια δεν λες τίποτα! Το δεύτερο μεγάλο μου τηλεοπτικό σοκ! Κι ένιωσα και άσχημα για όσα της έσουρνα της καημένης!

Family Guy δεν έχω δει ούτε μισό επεισόδιο. Θα έπρεπε το ξέρω αλλά βλέπω τόσες σειρές που δεν μου μένει χρόνος. Κι έχω και δυο τέλειες κωμικές οπότε το γέλιο μου το ρίχνω!

Wonder είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Wonder είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.