Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Julie & Julia


Julie and Julia. Δύο παράλληλες ιστορίες σε δύο διαφορετικές εποχές. Και οι δύο χτίζονται γύρω και μέσα σε κατσαρόλες και ταψιά, ανάμεσα σε φρέσκα λαχανικά και μεγάλα κομμάτια βούτυρο...


Το 1948 στο Παρίσι η Julia Child θα αρχίσει να μαθαίνει γαλλική κουζίνα για να καταπολεμήσει τη βαρεμάρα της. Θα εξελιχθεί σε αστέρι της μαγειρικής, θα γνωρίσει εξίσου παθιασμένες φίλες και θα γράψουν τον απόλυτο οδηγό γαλλικής κουζίνας για Αμερικάνες νοικοκυρές.


Το 2002 στην Αμερική η Julie για να καταπολεμήσει τη δική της βαρεμάρα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με την καριέρα της, θα αρχίσει να μαγειρεύει και τις 524 συνταγές της Julia Child και να καταγράφει τα αποτελέσματα στο blog της. Όλο αυτό το ονομάζει Julie/Julia project και σκοπεύει να το βγάλει σε πέρας σε ένα χρόνο!


Και οι δύο στο πλευρό τους έχουν τους συζήγους τους που τις λατρεύουν και τις ανέχονται. Δύο γυναίκες που δεν γνωρίστηκαν ποτέ αλλά έχουν πολλά κοινά η μιά με την άλλη. Δύο διαφορετικές ιστορίες που ενώ εξελλίσοσονται παράλληλα, συναντιούνται!


Η ταινία δεν είναι τίποτα φοβερό. Είναι όμως εξαιρετικά ευχάριστη. Περνάς υπέροχα και σου ανοίγει την όρεξη. Δεκάδες υπέροχα πιάτα παρελαύνουν μπροστά σου και σου παίρνουν τα μυαλά! Δυστυχώς όμως κρατάει αδικαιολόγητα πολύ. Επίσης περιλαμβάνει όλα τα γνωστά κλισέ που προσωπικά σε τέτοιες ταινίες λατρεύω.


Και φυσικά μια Meryl Streep να δίνει ρέστα με μια απίστευτη άνεση. Αυτή η γυναίκα και κρεμάστρα να υποδυθεί θα είναι υποψήφια για Όσκαρ! Πολύ καλή επίσης και η Amy Adams, η οποία έχει πολύ μέλλον μπροστά της αν κρίνουμε από το ταλέντο της.

6 σχόλια:

kioy είπε...

Καλησπέρα!

Την ταινία δεν τη βρήκα κακή! Αλλά μετρίως μέτρια. Αδιάφορη θα έλεγα!

Ωστόσο μια παρατήρηση! Ό,τι και αν παίξει τελικά η Streep είναι καταδικασμένη να αποθεώνεται. Νομίζω αυτό δε τη βοηθάει σαν ηθοποίο. Κάτι που φαίνεται και στους καρικατουρίσιους ρόλους που υποδύεται την τελευταία πενταετία. Γιατί από ταλέντο αναμφίβολλα έχει!

Καληνύχτα!

Annie_Hall είπε...

Εμένα ακόμη και τα τελευταία χρόνια μου αρέσει πολύ. Ειδικά σε αυτή την ταινία ήταν απολαυστική! Η προφορά, το στήσιμο...Χάρμα οφθαλμών!

academy είπε...

Η ταινία ήταν όντως ευχάριστη όμωε έπασχε απο ένα αδιάφορο τελευταίο μισάωρο και ένα χλιαρό φινάλε.
Η ΜERYL θεά ξανά και ξανά και ξανά.....

Annie_Hall είπε...

Ναι είχε παράλογα μεγάλη διάρκεια. Το φινάλε μπορούσε να είναι και χειρότερο, να εμφανιζόταν η Child εκεί και να την συμπαθούσε τελικά...

W. είπε...

Θα το δω μόνο και μόνο για το φαϊ που παρελαύνει! :)

Η Μέριλ Στριπ σαν πολύ μανιερίστικη δεν έχει γίνει;; Ο θηλυκός Αλ Πατσίνο έχει καταντήσει!

Annie_Hall είπε...

Δες την ταινία και μετά ψάξε βιντεάκια με την πραγματική Child. Θα καταλάβεις γιατί είναι υπέροχη!