Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Τι στο διάολο συμβαίνει σ΄αυτή τη γαμημένη πόλη;


Το Κακό στην Εποχή των Ηρώων ξεκινάει από εκεί που μας άφησε το Κακό σκέτο. Σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Πλέον ούτε εισαγωγές ούτε τίποτα. Ξεκινάει κατευθείαν το κυνηγητό.



Και όσο οι ήρωες τρέχουν στην πόλη, κεφάλια πετιούνται, ζόμπι διαμελίζονται, μέχρι να βρουν κάποιους ακόμη επιζώντες και να κλειστούν μαζί τους στο υποτυπώδες καταφύγιό τους. Ο Μάγειρας(ένας από τους προαναφερθέντες) θα μπορούσε να είναι ταινία από μόνος του.


Και κάπου εκεί χώνονται και πλάνα από την αρχαία εποχή, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε πρώτη φορά το Κακό!!! How cool is that? Ζόμπι με χλαμύδες και σανδάλια, πλάνα τύπου 300 και όλα αυτά στα αρχαία ελληνικά! Τότε ένας ήρωας αναστήθηκε και με τη βοήθεια του Προφήτη έβαλε τέλος στο κακό.


Σήμερα ένας άλλος ήρωας(;) αναστήθηκε και ο Προφήτης του έδωσε έναν κύβο, του είπε κάτι ακαταλαβίστικα στα αρχαία με αγγλική προφορά και τον άφησε στο έλεος του θεού να καταλάβει μόνος του τι στο διάολο πρέπει να κάνει. Είπα ότι ο τύπος με το μοιραίο πεπρωμένο είναι ο ταξιτζής από το πρώτο κακό; Ναι αυτός είναι και ένα ρίγος συγκίνησης με διαπέρασε όταν το συνειδητοποίησα!


Η σκηνοθεσία είναι πολύ πιο...επαγγελματική, τα εφέ καλύτερα και περισσότερα, οι κινηματογραφικές αναφορές ασταμάτητες, ο αυτοσαρκασμός σε όλο του το μεγαλείο. Ανεπανάληπτες σκηνές δράσης, γέλιου, κάφρικης σπλατεριάς κάνουν την ταινία όχι μόνο αξιοπρεπή πρεσβευτή του είδους στη χώρα μας, αλλά για μένα του είδους γενικά. Στις πέντε καλύτερες ταινίες με ζόμπι που έχω δει(και έχω δει πολλές) χαλαρά!


Κάποια προβληματάκια στη μουσική επένδυση και τα ζόμπι να μην έτρεχαν και να μην έτρωγαν με το χέρι και θα ήταν ακόμη καλύτερη. Στην τελική βλέπεις ζόμπι να κομματιάζουν τον Τσιμιτσέλη και όταν ζομπιάζει να του ανοίγουν το κεφάλι με καραμπίνα! Το λάτρεψα...


Πρωτοτυπία: 8/10 Τα ζόμπι φοράνε χλαμύδες και σανδάλια, διάλογοι στα αρχαία ελληνικά, προφήτης απίθανος στις πολεμικές τέχνες και σε κάτι που μοιάζει με teleporting, ένας κύβος σαν λύση του προβλήματος... Και μπορώ να συνεχίσω!
Γέλιο: 10/10 Χιούμορ τρομερό, ατάκες και σκηνικά που σε διαλύουν(και κυρίως είναι απρόβλεπτα) αυτή η ταινία είναι πάνω απ΄όλα κωμωδία και μετά οτιδήποτε άλλο!
Αίμα: 8/10 Τόσα κεφάλια μακριά από τα σώματά τους καιρό είχα να δω. Εντεράκια, χεράκια και διάφορα άλλα όμορφα! Λόγω χρημάτων όσο αίμα δεν χορτάσαμε στο πρώτο το είδαμε στο δεύτερο!
Καλτίλα: 9/10 Καρακάλτ από την πρώτη στιγμή!


ΥΓ1: Πήγα στην απογευματινή προβολή στο Αττικόν και είμαστε δύο(2) άτομα, που μάλιστα πήγαμε παρέα! Αν είναι δυνατόν! Πλάκα είχε, αν και μπερδευτήκαμε με τόσα άδεια καθίσματα και δεν ξέραμε που να κάτσουμε! Ένιωσα και λίγο άσχημα που τους ταλαιπώρησα πάνω που σκέφτονταν ότι θα λουφάρουν κανένα δίωρο μέχρι την ανθρώπινη προβολή των 8:30!

ΥΓ2: Εδώ έχει διάφορα ωραία!

20 σχόλια:

CineTV-world είπε...

Δεν έχω δει ούτε το πρώτο... Δεν είμαι zombofan. :P

ΥΓ: Κανίβαλοι για πάντα!!! :/ :/ :/

Annie_Hall είπε...

Δεν υπάρχουν διασκεδαστικότερες ταινίες! Τρομερά αστείες... Άκου δεν έχει δει ούτε το πρώτο

ΥΓ: Στην τελική το ίδιο πράγμα τρώνε απλά τα ζόμπι τρώνε πιο άτσαλα και δεν το μαγειρεύουν!

CineTV-world είπε...

Κανίβαλος δεν ήταν μόνο ο Hannibal (αν και είναι ο αγαπημένος μου κακός στην ιστορία του κινηματογράφου)... Υπάρχουν και ταινίες σαν το Cannibal Holocaust... Τα thriller τα θέλω thriller και όχι thrillomedies... :P

lt.aldo raine είπε...

έλα ντε...τι στο διάολο συμβαίνει σ΄αυτή τη γαμημένη πόλη και δεν μας φέρνουν το κακό??

jack αυτοκτονα ρε:}...ακούς εκεί να μην του αρέσουν τα ζομποπουλα...

Annie_Hall είπε...

Οι ταινίες με ζόμπι είναι splatter όχι θρίλερ. Άντε να δεχτώ το splatter-τρόμου. Το Cannibal Holocaust δεν το έχω δει και δεν σκοπεύω.

Και μένα ο Hannibal είναι ο αγαπημένος μου δολοφόνος. Όχι κακός γιατί στο μυαλό μου δεν ήταν ποτέ κακός ο Hannibal.

CineTV-world είπε...

Γιατί τα splatter υποείδος των thriller δεν είναι;!;!; Και γιατί δε σκοπεύεις να δεις το Cannibal Holocaust;;; Φοβάσαι μήπως;;; :P

Δηλαδή επειδή η ανθρωπότητα είναι βλαμμένη, ένας ιδιοφυής κανίβαλος δεν είναι κακός;;; Και τι είναι, "καλούλης";;; :/ :P Κακός είναι κι έτσι τον γουστάρω, οι καλοί δείχνουμε υπερβολική κατανόηση μερικές φορές... ;)

Annie_Hall είπε...

Όχι ρε. Άλλο θρίλερ, άλλο τρόμου! Το Holocaust δεν το φοβάμαι αλλά το θεωρώ αρρωστημένο να παρακολουθώ αληθινές δολοφονίες ζώων!

Άσε ρε που είναι κακός. Επειδή γεννήθηκε με λίγη όρεξη παραπάνω, αμέσως να τον πούμε κακό. Κακός είναι αυτός που συνειδητοποιεί ότι κάτι είναι κακό και παρ΄όλα αυτά το διαπράττει. Ο Χάνιμπαλ λόγω εξυπνάδας και ψυχιατρικών προβλημάτων δεν είναι σε αυτή την κατηγορία. Έχει άλλους κώδικες!

CineTV-world είπε...

Δηλαδή με τα τρόμου… τρομάζεις ενώ με τα thriller γελάς;!;!; :P Να παρακολουθείς ψεύτικες δολοφονίες ανθρώπων και να γουστάρεις… δεν είναι κι αυτό κάπως αρρωστημένο; Και σιγά πόσα ζώα σκοτώνονται!!! Βασικά μόνο η σκηνή με τη χελώνα μου έμεινε…

Ναι, ώρα είναι να μας πεις πως ολόκληρος ψυχίατρος δε γνωρίζει τι είναι κακό και τι καλό (αντικειμενικά για τον κόσμο εννοώ)…!!! Το ότι έχει δικούς του κώδικες δεν τον απενοχοποιεί… Δεν είναι σαν τον Leatherface… εκεί μάλιστα, να το δεχτώ πως δεν είναι πραγματικά κακός γιατί όντως δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει και δεν ξέρει τι είναι καλό και τι κακό... Ο Hannibal όμως ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει…

Annie_Hall είπε...

Με τα θρίλερ φοβάσαι, νιώθεις αγωνία και είναι η ατμόσφαιρα κάπως. Με τα τρόμου τρομάζεις αλλά αν δεν είσαι φοβιτσιάρης γελάς κιόλας.

"Να παρακολουθείς ψεύτικες δολοφονίες ανθρώπων και να γουστάρεις… δεν είναι κι αυτό κάπως αρρωστημένο;"

Όχι γιατί είναι ταινία(hello;)

"Βασικά μόνο η σκηνή με τη χελώνα μου έμεινε…"

ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ! Αρνούμαι να το δω, πραγματικά! Εδώ κάτι ντοκιμαντέρ που σκοτώνουν λιοντάρια τα ελάφια ξέρω γω δεν μπορώ να δω!

Το μυαλό του Χάνιμπαλ είναι ξεκάθαρα πειραγμένο! Πάντως με ένα φιμωτράκι τον έκανα παρέα :)

CineTV-world είπε...

1. Μιλάμε για τεράστια διαφορά δηλαδή!!! Τελείως διαφορετικά είδη... :/ :P :)

2. "hello;"

Μου θύμισες τον Bruno τώρα...!!! :))

3. "Εδώ κάτι ντοκιμαντέρ που σκοτώνουν λιοντάρια τα ελάφια ξέρω γω δεν μπορώ να δω!"

Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο ντοκιμαντέρ... Δεν ξέρω να υπάρχουν super-ελάφια!!! :P :)) :))

4. "Το μυαλό του Χάνιμπαλ είναι ξεκάθαρα πειραγμένο! Πάντως με ένα φιμωτράκι τον έκανα παρέα"

Α. Αυτό είναι σίγουρο, δεν είπα πως είναι στα καλά του... Πάντως ξέρει πάρα πολύ καλά τι του γίνεται, έχει συναίσθηση του περιβάλλοντος. Άσε που δεν ξέρω κανέναν κακό που να μην έχει πειραγμένο μυαλό!!!

Β. Χωρίς χειροπέδες θα τον πλησίαζες;!;!; Εγώ αν δεν τον είχαν δεμένο σε κείνη τη μλκ που τον μετέφεραν πέρα-δώθε... δε θα τον πλησίαζα (αν και θα με συμπαθούσε :/)... :P

Annie_Hall είπε...

"Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο ντοκιμαντέρ... Δεν ξέρω να υπάρχουν super-ελάφια!"

Αφού κατάλαβες τι εννοώ γιατί το κάνεις αυτό;

"Άσε που δεν ξέρω κανέναν κακό που να μην έχει πειραγμένο μυαλό"

Max Cady(ψιλοσυζητιέται βέβαια), Hans Landa, ο δικαστής στο Sweeney Todd(αν και καρικατούρα δικαιολογημένα), Amon Goeth.

Καλά ας του βάλουμε και χειροπέδες του καημένου να δω τι θα καταλάβεις :)

CineTV-world είπε...

1. Γιατί πολύ απλά μπορώ!!! Σιγά μην άφηνα την ευκαιρία να πάει χαμένη...!!! :P :)

2. Max Cady: Δε συζητιέται καθόλου... τελείως ψυχάκιας. Hans Landa: Βλαμμένος και ναζιστής χωρίς πειραγμένο μυαλό γίνεται; Δε γίνεται... Ο δικαστής στο Sweeney Todd: Δεν μου άρεσε και τόσο η ταινία, οπότε το αφήνω ασχολίαστο (αλλά αποκλείεται να έστεκε στα καλά του κι αυτός). Amon Goeth: Ψυχρός ναζιστής (ρατσιστής, εκτελεστής με μαζοχιστικές τάσεις, εγκληματίας πολέμου)=1000% προβληματικό μυαλό...

lt.aldo raine είπε...

vlamenos ise kai fenese:}

Annie_Hall είπε...

Βλαμμένος είσαι και φαίνεσαι. Ο Landa είναι η πρωσοποποίηση της λογικής και της καθαρής σκέψης!

Ο Δικαστής έστεκε στα καλά του. Απλά γούσταρε μία και για να βγάλει τον άντρα της από τη μέση τον έβαλε φυλακή. Καθαρή κακία και τίποτα άλλο.

CineTV-world είπε...

Τώρα μόλις είδα τη βλαμμένη σας επίθεση... βλαμμένα!!! :P Μιλάμε για αντιπαράθεση επιπέδου όχι μλκς!!! :/

ΥΓ: "Ο Landa είναι η πρωσοποποίηση της λογικής και της καθαρής σκέψης!"

Φαντάζομαι πως απ΄την πολύ λογική και την απεριόριστη καθαριότητα της σκέψης του είχε το τέλος που είχε... :P :/

Annie_Hall είπε...

Θα μπορούσες να απαντήσει ότι "όποιος το λέει είναι" αλλά που να καταλάβεις εσύ από συζήτηση και επιχειρήματα επιπέδου;

ΥΓ:Θόλωσε στο τέλος η καθαρή σκέψη από το ενθουσιασμό αλλά δεν αναιρείται η πορεία του μέχρι τότε!

lt.aldo raine είπε...

miA xara kathari itan i skepsi tou
to simferon tou kitakse
ixe katalavi oti plisiazi to
kai kitakse na tin glitosi o idios
kai fisika ta katafere...itan o monos pou ezise...asxeta tora an epektise ena mikro simadaki:}


i tha mporouses na apantisis iste kai feneste apo ton popo sa kremeste kai mia xontri pantreveste.

Annie_Hall είπε...

Ήμαρτον ρε Aldo

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

Α ναι... σωστά!!! :P :/

ΥΓ: Αναιρείται.

Προς Brad:

Ο Aldo μου φάνηκε να μπήγει βαθύτερα το μαχαίρι απ΄όσο θα το έμπηγε σε κάποιον που θα ήθελε απλά να τον σημαδέψει... οπότε:

1. Δεν ξέρουμε αν τελικά έζησε...

2. Αν τελικά έζησε... δεν ξέρουμε σε τι διανοητική κατάσταση θα βρίσκεται...

3. Επίσης δεν ξέρουμε αν θα τηρούσαν την υπόσχεσή τους οι Αμερικάνοι...

Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο τη γλύτωσε...

Προς Annie:

Γιατί; Καλά λέει... θα μπορούσα!!! :/

Annie_Hall είπε...

1. Έζησε. Αλλιώς θα τον σκότωνε. Σημάδευε μόνο όσους άφηνε ζωντανούς.

2. Ο Landa; Απλά θα φορέσει πιο χαμηλά το ψάθινο καπέλο του και θα πίνει κοκτέιλς στη βεραντάρα του! Άρχοντας...

3. Δεν θα τηρούσαν την υπόσχεση στον άνθρωπο που ουσιαστικά τερμάτισε τον πόλεμο;

Βέβαια fiction είναι, ανοιχτό το άφησε ο Tarantino. Όπως πάντα άλλωστε αφήνει το κοινό του να πάρει αποφάσεις και να το ερμηνεύσει όπως θέλει...