Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Battlestar Galactica: The Plan

Μήπως τελικά ο χαρακτηρισμός Best Show Globally δεν βγήκε τυχαία; Ένα υπέροχο ταξίδι που πραγματικά ΔΕΝ πρέπει να τελειώσει. Ποιος τη γραμμάει την Ιθάκη; Μακάρι να μην φτάναμε ποτέ!


Μία ακόμη ταινία. Αυτή τη φορά βλέπουμε τα γεγονότα από την πλευρά των Κυλώνων. Γιατί αυτό είναι το BSG. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Ακόμη και οι χειρότεροι, το πλήρωμα του Πήγασος, ήρθε το Razor όχι να τους δικαιολογήσει, αλλά να μας δείξει την πλευρά τους!


Ήρθε λοιπόν η στιγμή να γνωρίσουμε του Κύλωνες! Τους γνωρίσαμε σαφώς στη σειρά αλλά κάποια πράγματα ήταν άγνωστα. Νομίζαμε ότι τα ξέραμε αλλά κάναμε λάθος. Βλέποντας το και ξαναζώντας στιγμές σκέφτεσαι όσα πίστευες τότε για τα γεγονότα και χαμογελάς. Πόσο λάθος έκανες και σε κάθε επεισόδιο κάτι από αυτά καταρρίπτονταν.


Έμελλε λοιπόν να δούμε και το πως σκέφτονται οι Κύλωνες. Οι ψυχρές, άκαρδες(όχι με την ιατρική έννοια) μηχανές. Ένα πράγμα είναι ικανό να σπάσει την υπολογιστική τους φύση. Αυτό για το οποίο δεν προγραμματίστηκαν, αυτό που ο αρχηγός τους θέλει να εξαλείψει από κάθε κομμάτι της ύπαρξής τους, την ανταπόκριση στην ανθρώπινη αγάπη. Σε αυτό το συναίσθημα που οδηγεί σε λάθος υπολογισμούς, πόνο και που σε αφήνει εκτεθειμένο... Στην τελική στόχος τους είναι εφόσον ξεπέρασαν τους ανθρώπους, να τους καταστρέψουν και να δημιουργήσουν έναν δίκαιο Κυλωνικό κόσμο.


Το Σχέδιο αυτό εκπροσωπεί ως το τέλος ο Κάβιλ. Το νούμερο ένα από τα ανθρωπόμορφα μοντέλα. Ένας Κάβιλ που έκλεβε πάντα την παράσταση. Ένας σχεδόν τέλειος ηθοποιός, ένας ως την παραμικρή λεπτομέρεια καλογραμμένος χαρακτήρας... Δεν έχει ίχνος συναισθήματος, δεν τρεμοπαίζει το βλέμμα του σε καμία περίπτωση, είναι η πιο καλοκουρδισμένη μηχανή στο σύμπαν. Δεν διστάζει να σκοτώσει ένα μικρό παιδί. Μαχαίρωσε τον "πειρασμό" ψυχρά, ίσως από φόβο να μην δημιουργηθούν μέσα του ανθρώπινα αισθήματα. Όπως σχεδόν συνέβη σε ένα από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς του!


Μία υπέροχη ταινία που κυλάει σαν νερό. Γραμώτο ήθελα κι άλλο! Οι μοναδικές μουσικές είναι εκεί για να σε συγκινήσουν. Σκηνές από τη σειρά(από άλλη οπτική γωνία αυτή τη φορά) είναι εκεί για να σου θυμίσουν όσα όμορφα πέρασες, όλοι οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές (εκτός από την Πρόεδρο) εκεί και αυτοί σαν παλιοί φίλοι που πέρασαν για λίγο. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΕΜΕ. Εξάλλου όλα αυτά έχουν ξανασυμβεί και μακάρι να ξανασυμβούν ξανά και ξανά και ξανά...

8 σχόλια:

CineTV-world είπε...

"Best Show Globally"

Μμμμ εξυπνάδες!!! LOST (και 24) ρε... ;) :P

1. Αυτή ήταν η 3η τηλεταινία; Μαζί με την 3ωρη πιλοτική μίνι-σειρά εννοώ...

2. Η προηγούμενη τι υπότιτλο έχει;

3. Αν τις δω, λες να μπερδευτώ πολύ;

Annie_Hall είπε...

1. Ναι :)

2. Battlestar Galactica: Razor κι έδειχνε τι έγινε στο Πήγασος.

3. Ναι αλλά και πάλι είναι υπέροχες. Έτσι όπως τα έχεις κάνει δες τες μπας και καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και αποφασίσει να τη δεις. Αν και σιγά μη βάλεις μυαλό!!!

CineTV-world είπε...

Από τις 3 ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη; Και οι άλλες δύο 3ωρες είναι;

CineTV-world είπε...

Battlestar Galactica: The Plan 7.1/10 στο IMDB. 24: Redemption (που ήταν απλά καλό προς αρκετά καλό) 7.4... :P :)

Annie_Hall είπε...

Όχι λιγότερο από δύο ώρες. Δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη. Η πρώτη είναι εισαγωγική, περισσότερο σειρά, παρά ταινία. Το Razor είναι πολύ καλό, βλέπεις την στρατόκαυλη πλευρά. Κυρίως πραγματεύεται το θέμα των βασανιστηρίων, τι είναι θεμιτό στον πόλεμο, αν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ηθική πάει περίπατο και τέτοια. Πρωταγωνιστεί η Mary-Ann!

Το Plan είναι one man show! Ο πρωταγωνιστής κλέβει χαλαρά την παράσταση και έχει να κάνει περισσότερο με το θέμα δημιούργημα-δημιουργός και τι γίνεται όταν το πρώτο παίρνει το πάνω χέρι. Πως ορίζεται η τελειότητα, αν το συναίσθημα είναι δείγμα αδυναμίας. Γενικά είναι πιο φιλοσοφικό! Έχει όμως δυο τρεις σκηνές που το κάνουν αριστουργηματικό.

Ρε τι σου έχω πει για τις βαθμολογίες στο IMDB; Άσε που το ένα βγήκε τώρα. Πάω να ψηφίσω!

CineTV-world είπε...

1. "Κυρίως πραγματεύεται το θέμα των βασανιστηρίων, τι είναι θεμιτό στον πόλεμο, αν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ηθική πάει περίπατο και τέτοια."

Αντιγραφή από 24 δηλαδή...!!! :P :) :/

2. "Ρε τι σου έχω πει για τις βαθμολογίες στο IMDB; Άσε που το ένα βγήκε τώρα. Πάω να ψηφίσω!"

Ρε και γω τι σου απάντησα;;; Απλά τις χρησιμοποιώ όποτε με συμφέρει... :P ;) Όπως έχω παρατηρήσει, στην αρχή έχουν υψηλότερες βαθμολογίες και σταδιακά πέφτουν (π.χ. Dark Knight)... Είσαι μέλος στο IMDB ρε; Καλά παντού κάνεις εγγραφή;!;!;

Annie_Hall είπε...

Ναι ναι αντιγραφή από το 24, από πολεμικές ταινίες, την πραγματική ζωή! Μην τα δεις ρε, χάλια...

Ναι παντού κάνω εγγραφή :) Μόνο facebook δεν έχω!

CineTV-world είπε...

1. "Ναι ναι αντιγραφή από το 24"

Καλά το κατάλαβα δηλαδή... Και πάλι καλά που το παραδέχτηκες και συ... :P :/ :/

2. "Μην τα δεις ρε, χάλια..."

:)) Για να το λες εσύ που τα έχεις δει, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρεις... ;) :P

3. "Ναι παντού κάνω εγγραφή :) Μόνο facebook δεν έχω!"

:) :P Ούτε και γω είχα ποτέ λογαριασμό στο facebook. Μου φαίνεται ηλίθιο... Έτσι κι αλλιώς εμείς οι mobilers είμαστε πιο έξυπνοι... ;)