Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Όσκαρ 2009

Τα καθιερωμένα προγνωστικά, έτσι για να γίνεται κουβέντα!

Β' Αντρικό: Ο Heath Ledger το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μια ευκαιρία να ψευτοσυγκινηθεί το Hollywood για μερικά αμήχανα λεπτά πριν συνεχίσουν τα κρύα αστεία και τις δακρύβρεχτες ευχαριστίες. Πάρα πολύ μου άρεσε και ο Philip Seymour Hoffman αλλά έπεσε στην περίπτωση!


Β' Γυναικείο: Εδώ αξίζει να το πάρει η Viola Davis, που ήταν απλά μαγική! Μια δεκάλεπτη ερμηνεία, απέναντι στη γιγάντια Meryl Streep που θα τη συζητάμε καιρό. Έχει σοβαρές πιθανότητες η Marisa Tomei αν και με τέτοιες συνυποψήφιες θα ήταν τεράστια αδικία. Προσωπικά θέλω να το πάρει η Penélope που τη λατρεύω!


Για Animation βλέπω, θέλω και αξίζει με το παραπάνω ο υπέροχος Wall-E. Από τις ωραιότερες ταινίες και όχι μόνο animation.


Διασκευασμένο σενάριο: Slumdog Millionaire. Δια της ατόπου. Καμία από τις άλλες δεν τη φτάνει!


Πρωτότυπο σενάριο: Wall-E ή In Bruges. Δεν μπορώ να διαλέξω. Παίζει πολύ και το Happy-Go-Lucky όπως είχε γίνει και πέρυσι με το Juno.


Σκηνοθεσίας: Δεν τις έχω δει όλες αλλά και σκηνοθετικά περισσότερο μου άρεσε το Slumdog. Εδώ ήθελα πολύ υποψήφιο το Wrestler(και για νικητή) αλλά το έφαγαν οι βαρετές, βαρύγδουπες ταινίες. Πολύ βαρεμάρα φέτος! Η μία φέρνει περισσότερη υπνηλία από την άλλη(με εξαίρεση το Slumdog).

Α' Γυναικείο: Meryl Streep! Meryl Streep! Meryl Streep! Σας παρακαλώ! Δεν αντέχω τη φάτσα της Kate Winslet. Κάνει και κάπως περίεργα το στόμα της όταν συγκινείται, θα είναι και αργά... Θρίλερ!


Α' Αντρικό: Mickey Rourke. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Υπάρχει και η πιθανότητα να ανέβει μεθυσμένος να το παραλάβει και να έχουμε σκηνικά, να γουστάρουμε! Μπορεί να έχει χίλια δυο στραβά ο τύπος αλλά στο Wrestler κέντησε!


Καλύτερη ταινία: Slumdog Millionaire! Με τα χίλια! Ήθελα πολύ στις υποψηφιότητες Wrestler και Gran Torino. Ειδικά το δεύτερο αδικήθηκε πολύ, καθώς πρόκειται για ταινιάρα!

4 σχόλια:

W. είπε...

Α ρε Μίκι, σε έφαγαν λάχανο τα καθίκια της Ακαδημίας :(... Που να μου χαθούν... Βέβαια οι τρόμπες περιφρόνησαν και το ΓΚΡΑΝ ΤΟΡΙΝΟ όπως είπες, τρομάρα τους, αλλά και τον ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΙΠΠΟΤΗ.

Annie_Hall είπε...

Κι εγώ απορούσα που έχασε ο ΟΣΦΠ από τον Εργοτέλη! Εδώ δεν πήρε το Όσκαρ ο Ρουρκ!

Για το Σκοτεινό Ιππότη διαφωνώ τόσο πολύ! Τρεις ώρες φασαρίας και ηλίθιων ανατροπών. Αρκετά σκοτεινό όπως αρμόζει στον ήρωα άλλωστε αλλά για τόσο μεγάλη διάρκεια μου έλειψε η ελαφρότητα του Burton.

Ο Ledger και ο Bale μοναδικοί αλλά πέρα από τις τεχνικές κατηγορίες(και εννοείται με χίλια το Β'αντρικό) δεν νομίζω πως έπρεπε να είναι υποψήφιο. Ειδικά αν σκεφτούμε πως στις μεγάλες κατηγορίες έμεινε έξω το Wrestler και το Gran Torino.

W. είπε...

Ε, όχι και βαβουριάρικη μια ταινία που μιλάει εμμέσως πλην σαφώς για τη διαφθορά των ημερών μας και μελετά το κακό με αξιοσημείωτη ωριμότητα. Ούτε ηλίθιες είδα τις ανατροπές. Καλός ο Μπάρτον, αλλά ο Νόλαν βελτίωσε το μύθο του Μπάτμαν (ακόμη κι εμένα που δε μου αρέσουν τα κόμιξ στον κινηματογράφο πρέπει να το παραδεχτώ). Το WRESTLER καλή ταινία (στις δέκα καλύτερες φετινές σίγουρα) αλλά δεν πάει για πεντάδα κατά τη γνώμη μου... Για σκηνοθεσία μπορεί...

Annie_Hall είπε...

Έλα ρε η τελευταία μία ώρα του Batman δεν παλεύονταν! Το παράκαναν με τα εφέ και τη φασαρία. Όλη η ταινία ήταν οι συναντήσεις Joker-Batman, τα υπόλοιπα απλά βαρετές παρενθέσεις(και μεγάλες μάλιστα). Η απεικόνιση "της διαφθοράς των ημερών μας" ,μου άρεσε πολύ περισσότερο στο V For Vendetta.

Το wrestler σκηνοθεσίας όχι μόνο έπρεπε να είναι υποψήφιο αλλά να το πάρει κιόλας! Όσο για καλύτερη ταινία, καλύτερο από το Slumdog δεν ήταν αλλά στη θέση του Milk χαλαρά έπρεπε να είναι.