Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Bank Bang

Διαφορετική από τα συνηθισμένα. Λιγότερο τηλεοπτική. Σχετικά έξυπνη. Πάντως δεν μπόρεσε να φτάσει παραπάνω από το "μια καλή προσπάθεια". Η θεματολογία η πλέον κλασσική: αποτυχημένοι μικροκακοποιοί σε μπλεξίματα.


Το έχουμε δει χίλιες φορές. Θέλουμε κάτι πιο φρέσκο, πιο σπιντάτο, πιο αστείο. Δυστυχώς δεν ξεπερνάει το μέτριο όπως η πλειοψηφία των ελληνικών ταινιών(πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω πέντε ελληνικές ταινίες που να γούσταρα πραγματικά).


Ωστόσο είναι ωραία γυρισμένο, δεν αναλώνεται σε απλή ανταλλαγή αστείων ατακών και τσιτάτων και έχει καλές ερμηνείες(εκτός από τον αρχηγό του υποκόσμου-κάτι τέτοιο ήταν τελοσπάντων- ο οποίος πρέπει να είναι ότι χειρότερο έχουμε δει). Ωραίες στιγμές που πραγματικά τις απολαμβάνεις.


Κλισέ καταστάσεις που ανατρέπονται...από ακόμη πιο κλισέ καταστάσεις, ένα love story που θα μπορούσε και να μην υπάρχει και οι δύο πρωταγωνιστές που αν και καλοί δεν έχουν την απαραίτητη χημεία.


Από την άλλη κάποιες πολύ καλές ατάκες, ο Σκιεδαρέσης και ο Ιατρόπουλος να κλέβουν την παράσταση και ο Κώστας Βουτσάς να διδάσκει κωμωδία! Αξιόλογη δουλειά που όμως δεν νομίζω να θυμόμαστε για καιρό.


Δεν θα μπορούσα να μην προσέξω τις Ταραντινο-αναφορές βέβαια. Τα Reservoir Dogs κοστούμια, τα μπρελόκ των κλειδιών με το όνομα του αυτοκινήτου(τύπου Pussy Wagon στο Kill Bill) αλλά πάνω απ' όλα τους Σκεδαρέση Ιατρόπουλο που ήταν κάτι παραπάνω από φτυστοί με τους Vincent και Jules του Pulp Fiction...

Δεν υπάρχουν σχόλια: