Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Και του χρόνου...

Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όσους συνεχίζουν να θέλουν να γιορτάζουν αυτή τη μέρα. Επίσης μια μικρή παράκληση: Μη βγείτε έξω! Πόσο ρομαντικό είναι να στριμώχνεστε σε ένα εστιατόριο μαζί με άλλα 20 ζευγάρια και να περιμένετε δέκα ώρες για να σας εξυπηρετήσουν; Μείνετε λοιπόν μέσα και δείτε ταινίες ανάλογες της ημέρας... Επιλογές για όλα τα γούστα!

1. True Romance (Tony Scott-1993)


Είστε όντως ερωτευμένοι και οι δύο. Δεν γουστάρετε το τζέρτζελο του Αγίου Βαλεντίνου αλλά αν δεν κάνετε κάτι μαζί θα νιώθετε ανεξήγητες ενοχές. Θέλετε κάτι που ναι μεν να είναι ρομαντικό αλλά να μην μαρτυράει ότι το βλέπεται με αφορμή την ημέρα. Ε τότε το True Romance είναι ότι καλύτερο. Καμία σχέση με τις συνηθισμένες ρομαντικές ταινίες και στην τελική δεν είναι το Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ(έλεος ρε κορίτσια δεν σας φταίνε σε κάτι οι καημένοι).

2. Casablanca (Michael Curtiz-1942)

Είσαι άντρας. Και είσαι γκαντέμης! Αγίου Βαλεντίνου και έχει μπάλα... Κάπως πρέπει να τα συνδυάσεις. Πετάς στο DVD την Ingrid, αφήνεις το έτερον ήμισυ μπροστά στην τηλεόραση και μόλις τη συνεπάρει ο έρωτας την κάνεις για την άλλη τηλεόραση όπου βλέπεις την ομαδάρα. Ή αυτό ή σε συνεπαίρνει κι εσένα ο έρωτας και η κρυφή ζήλια για τον Humphrey Bogart και κολλάς εκεί μαζί της. Θα σε λατρέψει και σίγουρα δεν θα σου βγει σε κακό.

3. War of Roses(Danny DeVito-1989)

Δεν έχεις σχέση ή η σχέση πάει από το κακό στο χειρότερο; Η τέλεια επιλογή. Στο κάτω κάτω σε τέτοιο σημείο δεν φτάσατε ακόμη, έτσι δεν είναι;

4. Closer(Mike Nichols-2004)

Έχει αρχίσει τα σπαστικά τύπου "Δεν μου δίνεις αρκετή σημασία", "Μήπως υπάρχει άλλη", "Και με ποιους είπες ότι ήσουν εχθές;"; Ε εφόσον θέλει απόλυτη ειλικρίνεια μπορείς με αυτή την ταινία να της δώσεις να καταλάβει που πραγματικά οδηγεί η ειλικρίνεια τις σχέσεις και να την αφήσεις να κάνει τις επιλογές της. Να εύχεσαι πάντως να μην αρχίσεις ν' ακούς ...αλήθειες που δεν περίμενες!

5. Suspicion (Alfred Hitchcock-1941)

Είσαι γυναίκα και μόνη σου. Όχι δεν είναι ότι έχεις κάτι στραβό. Όχι δεν είναι ότι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια. Απλά έχεις θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Τον θες έξυπνο, όμορφο, πλούσιο, αστείο, ρομαντικό, να μην ξενοκοιτάει, να είναι ευγενικός αλλά να είναι και "άντρας"... Δες λοιπόν αυτή την ταινία και ποιος μπορεί να είναι πραγματικά ο Mister Perfect και ξανασκέψου τις προτεραιότητες σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: