Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

If You've Got A Taste For Terror... Take Carrie To The Prom.


Scarface, Blow Out, The Untouchables, Carlito's Way... Πρόχειρα πρόχειρα τέσσερις ταινιάρες σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς Brian De Palma. Όσες ταινίες του έχω δει μου αρέσουν πολύ. Είναι φοβερός δημιουργός και τα αριστουργήματά του σίγουρα δεν τα βλέπεις μια φορα.


Σήμερα όμως θέλω να αναφερθώ σε μια άλλη ταινία του. Εξίσου γνωστή, που όμως στέκεται στη σκιά των προαναφερθέντων. Μιλάω για το Carrie, ένα θρίλερ σημείο αναφοράς που μου κράτησε παρέα πολλά βράδια!


Η Carrie είναι μια μοναχική, διαφορετική κοπέλα. Πράγμα που στη γλώσσα των εφήβων συνήθως σημαίνει αφορμή για χλευασμό και περιθωριοποίηση. Ταυτόχρονα η Carrie προέρχεται από ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό περιβάλλον. Μεγαλώνει με τη μητέρα της, η οποία είναι υπερβολικά θρήσκα. Σε σημείο εμμονής, βλέπει κάθε δύσκολη κατάσταση σαν τιμωρία των αμαρτιών και αναγκάζει την Carrie να τις αντιμετωπίσει με...προσευχή.


Κι όταν η οργή και η πίεση συσσωρεύονται είναι μαθηματικά εξακριβωμένο πως οδηγούμαστε σε έκρηξη. Η Carrie έχει ανεπτυγμένη τηλεκινητική ικανότητα και όσο πιο πολύ πιέζεται τόσο αυτή η ικανότητα γίνεται αντιληπτή.


Δεν είναι ένα κοινό θρίλερ. Δεν χτίζει σιγά σιγά μια ατμόσφαιρά τρόμου. Χτίζει όμως τον χαρακτήρα της Carrie. Κάθε σκηνή προσθέτει ένα λιθαράκι και σε κάνει να γεμίζεις προσμονή. Την Carrie θα την συμπαθήσεις. Θα περιμένεις λεπτό προς λεπτό την έκρηξη της και όταν αυτή έρθει θα τη δικαιολογήσεις 100%.


Δεν πρόκειται για άλλη μια σπλατεριά. Πρόκειται για μια δραματική ιστορία, με την τραγική φιγούρα της Carrie να κλέβει την παράσταση. Η Sissy Spacek σε μια τρομερή ερμηνεία, δένει τρομακτικά σαν φυσιογνωμία με τα αριστοτεχνικά πλάνα του De Palma...


Υ.Γ.: Δεν μπορείς να μην ξεκαρδιστείς με τον John Travolta σε έναν από τους πρώτους τους ρόλους στον κινηματογράφο!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Θα περιμένεις λεπτό προς λεπτό την έκρηξη της και όταν αυτή έρθει θα τη δικαιολογήσεις 100%"

kai 1000% na mi sou pw....
poli kali tainia....

a2a είπε...

Τι μου θύμησες! Το τέλος αυτής της ταινίας με έκανε να χ***ώ πάνω μου! Αυτός ο τρομακτικός Εσταυρωμένος... Αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!*dead officialy from terror*

Annie_Hall είπε...

Καλά αυτόν τον Εσταυρωμένο δεν μπορώνα φανταστώ που τον βρήκαν... Όντως πολύ τρομακτικός