Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

You've made it through Halloween, now try and survive Christmas


Μικρό παιδάκι περιμένει με ανυπομονησία τον Αη Βασίλη. Έλα όμως που ο ψυχολογικά διαταραγμένος παππούς του το τρομοκρατεί λέγοντας πως ο Αης φέρνει δώρα μόνο σε όσα παιδάκια δεν έκαναν ούτε μία αταξία όλοι το χρόνο και όλα τα υπόλοιπα τα τιμωρεί.


Σαν να μην έφτανε αυτό γυρνώντας σπίτι από την κλινική(που είχαν πάει να δουν τον παππού), ένας Αη Βασίλης κάνει οτοστόπ! Βασικός κανόνας: δεν σταματάς ποτέ (ΠΟΤΕ λέμε) όταν κάποιος στο δρόμο κάνει οτοστόπ! Είναι σαν να βάζεις τον Πάντο να εκτελέσει πέναλτι: μόνο συμφορές θα σε βρουν... Ο Αη Βασίλης λοιπόν αποδεικνύεται ληστής και δολοφόνος, σκοτώνει τους γονείς του και το παιδάκι μένει στους πέντε δρόμους με ένα βαθύ τραύμα στην παιδική του ψυχούλα(sic!!!!!).


Όταν στο ορφανοτροφείο τους βάζουν να ζωγραφίσουν Αη Βασίληδες λογικό είναι λοιπόν να μαχαιρώσει τον Άη και να αποκεφαλίσει τον Ρούντολφ(στη ζωγραφιά πάντα)! Όταν θα μεγαλώσει θα μιλάμε για έναν νέο που φοβάται τους Αη Βασίληδες, οτιδήποτε ερυθρόλευκο με μούσια του ξυπνάει τις χειρότερες μνήμες(σκέψου να έβλεπε τον Σωκράτη δηλαδή) και πιστεύει πως τα κακά παιδάκια πρέπει να τιμωρούνται και μάλιστα αυστηρά!


Πιάνει δουλειά σε παιχνιδάδικο και όλος τυχαίος όταν τα Χριστούγεννα ξεμένουν από Αη Βασίλη τον ντύνουν στα κόκκινα, του βάζουν και έναν σκούφο και του λένε να κάνει χο χο χο! Πως να μην του γυρίσει το μάτι του παλικαριού... Θα χρειαστούν τρία τέταρτα ταινία, μερικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάτι τρομακτικά ψεύτικα ξωτικά και μπόλικα φλας μπακ αλλά τελικά θα πνίξει τον κάφρο συνάδελφό του με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!


Η υπόλοιπη ταινία είναι ένα αρκετά ικανοποιητικό slasher εργάκι, με πολύ αίμα, ευφάνταστες δολοφονίες και γενικά ότι χαρακτηρίζει αυτού του είδους τα φιλμ. Απλά ο δολοφόνος είναι ντυμένος Αη Βασίλης... Ότι πρέπει γι' αυτή την εποχή. Μια διαφορετική πρόταση που βλέπεται ευχάριστα. Κλειδώστε πόρτες και παράθυρα, ανάψτε δυνατή φωτιά στο τζάκι και φροντίστε να είστε καλά παιδάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: