Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Top-5 Πιο πρωτότυπα όπλα σε ταινίες


Χε χε! Καιρό ήθελα να το κάνω αυτό... Καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να γίνουν πολύ θανάσιμα...



1) Από αυτή την ταινία πήρα την αφορμή γι' αυτό το post. Το πιο πρωτότυπο όπλο στην ιστορία του κινηματογράφου... Και το πιο αθώο... Ένα καρότο!!! Στο (καθόλου κακό για το είδος του) Shoot'em up ο θεός Clive Owen καταναλώνει περισσότερα καρότα από τον Bugs Bunny και επειδή είναι πολύ άντρας τα χρησιμοποιεί και για να σκοτώσει τους εχθρούς του. Το "what's up doc?" ύφος που έχει όταν το κάνει αυτό τον καθιστά απλά ακαταμάχητο!

2) Η μεγαλύτερη σπλατεριά που έχουμε δει δεν θα ήταν η μεγαλύτερη σπλατεριά αν δεν υπήρχε αυτή η σκηνή! Χορτοκοπτική μηχανή-ζόμπι σημειώσατε ένα στο άνετο! Μπουκάρει ο τύπος με ηρωικό υφάκι, πετάει και την ατάκα: Part is over κι από κει και πέρα το πλατό γεμίζει ανθρώπινα μέλη, και ατέλειωτα λίτρα αίμα. Σε όλο αυτό το σπλατεροπανηγύρι υπάρχει χώρος και για ένα κεφάλι που προσγειώνεται σ' ένα μίξερ! Εννοείται πως υπάρχει κάποιος να το βάλει μπροστά, δεν θέλω ηλίθιες ερωτήσεις! Για όποιον δεν κατάλαβε αναφέρομαι στο επικό Braindead.


3) Στο νούμερο τρία μία κλασική σκηνή των εφηβικών χρόνων της γενιάς μου. Είναι από το Scream και είναι η γνωστή σκηνή στο γκαράζ. Η Rose McGowan πρέπει να αντιμετωπίσει τον συμπαθή δολοφόνο σε ένα κλειδωμένο γκαράζ. Αφού τον χτυπάει με την πόρτα της κατάψυξης, του πετάει δυο μπύρες και στο καπάκι με εξαιρετική και ταχύτατη κίνηση τον πετάει κάτω(και εννοείται δεν παθαίνει τίποτα ο τύπος), ούσα ξανθιά αποφασίζει να την κάνει από το πορτάκι της γάτας! Φυσικά σφηνώνει και ακόμη πιο φυσικά ο δολοφόνος ενεργοποιεί την γκαραζόπορτα. Αυτή σηκώνεται και η καημένη η Rose στραγγαλίζεται! Να πω ότι δεν το χάρηκα, ψέμματα θα είναι!


4) Οσκαρική ταινία αυτή τη φορά και μάλιστα από τις καλύτερες της περσινής χρονιάς(για μένα η καλύτερη)! Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους και καμία τύχη σε όσους βρεθούν στο δρόμο του Javier! Φιάλη οξυγόνου αυτή τη φορά κάνει τη δουλειά. Αυτή η σκηνή είναι υπό αμφισβήτηση γιατί παίζει αυτό που κρατάει να είναι όντως ένα είδος όπλου που απλά μου διαφεύγει αλλά όπως και να έχει είναι κάτι διαφορετικό!


5) House of Wax! Γιατί όποτε κάποιος αναφέρει αυτή την ταινία πάντα πετιέται κάποιος άλλος και σχολιάζει: είναι αυτή η ταινία με την Paris Hilton ε; Που τη σκοτώνουν... Ναι αυτή είναι η ταινία αλλά μήπως κάποιος πρέπει να σταθεί στον τρόπο που σκοτώνεται η Paris; Το ξέρω ότι σωλήνας χρησιμοποιείται κατά κόρον στον κινηματογράφο ως όπλο αλλά εδώ η έμπνευση δεν είναι ακριβώς εκεί. Είναι στην εκτέλεση! Αθλητής στο ακόντιο έπρεπε να είχε γίνει το παλικάρι όχι δολοφόνος! Αλλά έτσι είναι, οι καλοί πάντα χάνονται...Αχ άτιμη κοινωνία!


Υ.Γ.: Επειδή κάποια από τα video είναι λίγο σιχαμένα τα έβαλα στα links.

7 σχόλια:

Moloch είπε...

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν είναι στη λίστα το όπλο με το κομπρεσέρ και τη σφήνα για τα βαμπίρ από το From Dusk till dawn. Ήταν το πρώτο περίεργο όπλο που μου ήρθε στο μυαλό.

Moloch είπε...

A και από το Shaun of the Dead, ο τύπος που σκοτώνει zombies με παλιά βινύλια!

Annie_Hall είπε...

Το From Dusk Till Dawn ήταν στο νούμερο 3 ως προσωπικό αγαπημένο. Απλά δεν βρήκα video με την πατέντα(και ότι βρήκα κρατούσε δεκάλεπτο).

Το Shaun of the Dead από την άλλη ούτε που ακούμπησε καθώς πρόκειται για παρωδία οπότε ήταν αναμενόμενο να περιλαμβάνει κάτι τέτοιο.

kioy είπε...

Αν υπάρχει (ας το ονομάσουμε με επιοίκια) φαντασία πάντα θα βλέπουμε τέτοιες χιουμοριστικές σκηνές...

Καλά το καρότο είναι θρυλικό, στο σπίτι από άμμο και ομίχλη δε, παρά είναι ξαφνικό. Νομίζω ανατρέπει όλες τις ισσορροπίες!

Annie_Hall είπε...

Το θέμα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το κάνουν για πλάκα. Το εννοούν και το παίρνουν πολύ σοβαρά!!! Αλλά εφόσον γελάμε εμείς...

Τα καρότα έχουν προοπτικές πάντως αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι να μην κρατάς εσύ καρότο και ο άλλος τη χορτοκοπτική!

theachilles είπε...

Το From Dusk θα έλεγα και εγώ, αλλά όχι το κομπρεσέρ, αλλά την καραμπίνα - σταυρό του Keitel: χρησιμεύει και για δαιμονισμένους και για κακούς πάσης φύσεως.
Το καλύτερο πάντως βρίσκεται στο Trauma του Argento. Εκεί ο δολοφόνος έχει κατασκευάσει / επινοήσει μια δική του ...μηχανή αποκεφαλισμού. Όποιος το έχει δει, αντιλαμβάνεται τι εννοώ...

Annie_Hall είπε...

Το From Dusk Till Dawn είχε πολλές τέτοιες μαγκιές αλλά τα video ήταν πραγματικά πολύ μεγάλα.

Το Trauma δεν το έχω δει αλλά εμπιστεύομαι τρελά Argento! Κάποια στιγμή πρέπει να το δω.