Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

To Unravel A Murder, You Have To Strip It To The Bone...

Άρχισε ο τέταρτος κύκλος του Bones! Η φράση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί μόνη της ένα πανηγυρικό post αλλά δεν έχω συνηθίσει να είμαι λακωνική! Άλλη μία σειρά που ασχολείται με forensic καταστάσεις, ανακατεύεται με DNA, αποτυπώματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προδώσει την ταυτότητα ενός δολοφόνου.


Η Δρ. Dr. Temperance "Bones" Brennan είναι ανθρωπολόγος και εργάζεται στο Jeffersonian Institute. Είναι κυνική, σκέφτεται με βάση τη λογική και δεν πιστεύει στην ψυχολογία. Για την ακρίβεια δεν πιστεύει σε τίποτα μη χειροπιαστό. Συνεργάζεται με τον πράκτορα του FBI Seeley Booth, πρώην σκοπευτή. Αυτός αντίθετα μπορεί να ψυχολογήσει εύκολα όποιον βρίσκεται απέναντι του και τα πάει καλύτερα με τους ζωντανούς. Σε κάθε υπόθεση τους βοηθάει η επιστημονική ομάδα της Bones.


Άλλη μια σειρά τύπου CSI; Όχι βέβαια... Και θα ήταν πολύ άδικο να την συγκρίνει κανείς με το αξεπέραστο, μοναδικό, επικό(σταματήστε με κάποιος!) CSI. Η βάση ναι είναι ίδια με την τυπική διαφορά ότι εδώ η πρωταγωνίστρια ασχολείται με κόκαλα (το υπόλοιπο ενός πτώματος της είναι άχρηστο και φροντίζουν να το εξαφανίζουν με πολύ πρωτότυπους τρόπους). Όμως η κύρια διαφορά ανάμεσα σε αυτό και το CSI είναι ο τρόπος που προσεγγίζονται οι πρωταγωνιστές.


Στο CSI υπάρχουν για να στηρίξουν τις υποθέσεις ενώ στο Bones οι υποθέσεις υπάρχουν για να στηρίξουν τους χαρακτήρες. Βλέπεις κάθε επεισόδιο για να δεις πως θα εξελιχθούν οι προσωπικές τους σχέσεις, για τις έξυπνες ατάκες που θα ανταλλάξουν, για το εξαιρετικό τους χιούμορ και με την ευκαιρία ας ξεδιαλύνουμε κι ένα εγκληματάκι. Αντίθετα στο CSI κάθε υπόθεση σε συνεπαίρνει και είναι λίγα τα επεισόδια που ασχολούνται με τα προσωπικά του καθενός, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν αναπτυχθεί οι χαρακτήρες!


Μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που όσοι δεν έχετε πετύχει στον ANT1 κάθε βράδυ στις 12 φροντίστε να το κάνετε. Από κύκλο σε κύκλο δεν χάνει καθόλου και ειδικά ο τρίτος είναι ο καλύτερος μέχρι τώρα. Ανατροπές δεν παίζουν συχνά αλλά δεν τις πολυσηκώνει και το είδος της σειράς.

Υ.Γ.1: Τέλος Σεπτεμβρίου αρχίζει και ο τρίτος κύκλος του θεού Dexter.
Υ.Γ.2: Μια και λέω για σειρές, πήρε το μάτι σας το θεϊκό τρέιλερ του Mega για τη νέα σειρά με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη; L.A.P.D.:Lekanopedio Attikis Police Department! Δεν ξέρω αν η σειρά θα είναι καλή, αλλά ο τίτλος και το τρέιλερ είναι απλά ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια!
Υ.Γ.3: Τριάρα η Εθνική αλλά και η εθνική Κροατίας έριξε τρία γκολ στο Καζακστάν(!). Ευκαιρία να βάλω μια φωτό του Slaven... Μου έχουν ξεμείνει από το Euro πολλές.


Υ.Γ.4: Δεν έχει άλλο υστερόγραφο!

1 σχόλιο:

Et in Arcadia ego είπε...

Τι ξεχωριζει τους αντρες απο τα τσα-girls ? Μολις ειδα το Koroshiya 1 στο projector μου . ( Ichi the killer για τους hoi polloi )

Ειναι μια απο τις ταινιες που κανουνε ενα αναγκαιο reboot στον κινηματογραφικο μας εγκεφαλο.
So des ne !

Θα μπορεσω αραγε να ξαναδω ποτε το bones ?

κατακαημενε Angel !