Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Top-5 Καλύτερα soundtrack

Καιρό έχουμε να βάλουμε μουσικούλα οπότε λέω να κάνω Top-5 με soundtrack...

1)Jackie Brown: Εννοείται ότι το νούμερο ένα σε τέτοιο top-5 θα ήταν στάνταρ Tarantino. Για πολλούς το καλύτερο soundtrack είναι αυτό του Pulp Fiction και δεν λέω είναι εξαιρετικό, αλλά το Jackie Brown είναι πιο κοντά στα δικά μου γούστα(για την ακρίβεια ακολουθεί το Reservoir Dogs και το Natural Born Killers πριν το Pulp Fiction).
Κι ακόμα η Jackie περπατάει προς τον Max...



2)The Good, the Bad and the Ugly: Όποιος πει ότι δεν έχει σφυρίξει το χαρακτηριστικό κομμάτι λέει ψέμματα! Ο Enio Morricone άλλωστε είναι εγγύηση για κάθε επιτυχημένο soundtrack!



3)The Godfather: Του ρου ρου ρου ρου ρου ρου ρου ρου... All time classic Nino Rota!



4)Beetle Juice: Και Νεκρή Νύφη και Ακέφαλος Καβαλάρης και Ψαλιδοχέρης και Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης... Οι πιο παραμυθένιες μουσικές από τον Danny Elfman!



5)A Night at the Roxbury: Γιατί είναι μία ταινία που αν δεν είχε αυτή τη μουσική θα ήταν αποτυχία... What is Love!!! Ακούς τυχαία το τραγούδι και κουνάς αυτόματα σαν ηλίθιος το κεφάλι σου όπως τα παλικάρια στην ταινία! Ο ορισμός του επιτυχημένου soundtrack!

18 σχόλια:

zamuc είπε...

What's up?
Επιτέλους το πιο παραγνωρισμένο αριστούργημα των 90's άρχισε να βρίσκει το δρόμο του στην κινηματογραφική - μουσική ιστορία.

Annie_Hall είπε...

Χε!Χε! Έχω ρίξει τόσο γέλιο με αυτή την ταινία. Όταν το είχα δει για μια βδομάδα είχα το soundtrack μόνιμο playlist!
Σε μια συνέντευξη ο Quentin είχε πει πως επιτυχημένη επιλογή μουσικής είναι όταν ακούς ένα κομμάτι και σου έρχεται στο μυαλό σκηνή από την ταινία... και ακριβώς αυτό γίνεται με το What is love.

theachilles είπε...

Το Jackie Brown έχει εξαίρετο soundtrack. Εγώ πάντως αλήθεια δεν έχω σφυρίξει το theme της ταινίας του Leone, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω να σφυρίζω...

Τα δυο αγαπημένα μου ost έρχονται από την τρέχουσα δεκαετία. The Fountain και 2046.

Annie_Hall είπε...

Την τρέχουσα δεκαετία την φάγαν οι παλιότερες!
Μουσικά (όχι τόσο στα OST) οι καλές μουσικές δεκαετίες πέρασαν και δυστυχώς ανεπιστρεπτί!
Oh, and as I watched him on the stage
My hands were clenched in fists of rage
No angel born in hell
Could break that Satan's spell
And as the flames climbed high into the night
To light the sacrifical rite
I saw Satan laughing with delight
The day the music died

zamuc είπε...

Σωστός ο Αχιλλέας! Αν βάλεις και τα Oldboy και Jesse James έχεις το απόλυτο καρέ των OST και συγχρόνως τους δίσκους που έχω ακούσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια.
Πάντως το Fountain έχει όσο κανένα άλλο την ικανότητα να φέρνει στο μυαλό σου την ταινία. Νομίζω...

horny sloth είπε...

Ο Μορικονε ειναι θεος! Σκυλομετανιωσα που δεν πηγα να τον δω οταν ηρθε στο Ηρωδειο.
Το soundtrack απο το Lord of the Rings(Ι-ΙΙΙ) πιστευω οτι πραγματικα ξεδιπλωνει στο μυαλο σου ολο το επος "καρε-καρε"..
Και δεν πρεπει να ξεχναμε κ τον δικο μας Βασιλη Πολυδουρη που ειχε γραψει την απιστευτη μουσικη των δύο ταινιών CONAN!

PS: Woody+Jazz for ever!

Annie_Hall είπε...

Όντως το Lord of the Rings έχει εξαίσια μουσική. Το μόνο που μου άρεσε από τις ταινίες (και ο Άραγκορν)!

Φοβερή μουσική είχε επίσης και το Paranoid Park(μιας και λέγαμε για πιο πρόσφατα) αλλά και η ολοκληρωτική απουσία μουσικής στο Cache προσθέτει τα μέγιστα στην ταινία... Είναι και αυτό μεγάλο θέμα καθώς κατά τη γνώμη είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μία καλή ταινία χωρίς να χρησιμοποιήσεις μουσική.

horny sloth είπε...

Να υποθεσω δεν σ αρεσει πολυ το epic fantasy..μα τον Crom!

Πραγματικα συγκινητικη ειναι και η μουσικη του Θοδωρακη για το Serpico.

PS: σαν την εκτελεση του Bohemian Rhapsody από τον Μαϊερς και την "καμμενη" παρεα του στο Wayne's World Ι ,oμως, δεν υπαρχει ταιρι...

Annie_Hall είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυγουστάρω το epic fantasy αν σε ορισμένες φάσεις το διασκεδάζω... Σχετικά είναι όλα

theachilles είπε...

Το soundtrack του Conan είναι αξεπέραστο. Από την άλλη, εκείνο του Serpico διεκδικεί μια θέση στα πιο αταίριαστα ost όλων των εποχών... And I mean it in a bad way.

horny sloth είπε...

Ο ιδιος ο Φρανκ Σερπικο, παντως, σε συνεντευξη του(στο "ΕΘΝΟΣ") ξεχωριζει απο την ταινια τη μουσικη και την ερμηνεια του Αλ...αντιθετα χωνει αρκετα στον σκηνοθετη για τις πρωτοβουλιες του,αλλα κ για το οτι δεν ηθελε soundtrack αρχικα. Ο Ντε Λαουρεντις ομως επεμενε στον Μικη και τελικα Λιουμετ κ Θοδωρακης εγιναν "κολλητοι"!

Annie_Hall είπε...

Σοβαρά τώρα καθίσατε είδατε το Κόναν και προσέξατε και το soundtrack; Πραγματικά σας θαυμάζω!

horny sloth είπε...

Koιτα να δεις, το Conan the Barbarian ειναι μια πολυ καλη μεταφορα του εργου του Ρομπερτ Χαουαρντ..Εκτος απο δραση και μυες εχει και αρκετη δοση χιουμορ..Το ξερουν οτι δεν γυριζουν το Μπεν Χουρ, αλλα μια περιπετεια φαντασιας. Η μουσικη ειναι ομως που κανει την ταινια πραγματικα επική. Αν δεν την εχεις ακουσει..πρεπει οπωσδηποτε να το κανεις,και οχι μονο το κυριως θεμα. Τωρα απο το Conan 2 αξιζει μονο η μουσικη κατα τη γνωμη μου. Εδω και ο Μορικονε εγραψε μουσικη για το Red Sonja..Η μουσικη του Πολυδουρη μονο με αυτη του Lord of the Rings μπορει να συγκριθει (οσον αφορα παντα ταινιες επικης ή επιστ. φαντασιας)

Annie_Hall είπε...

Ταινίες με τον Schwarzenegger είναι αδύνατο να παρακολουθήσω! Και γενικά δεν υπάρχει περίπτωση να δω μια ταινία μόνο για τη μουσική αλλά μια και το αναφέρατε θα ψάξω το soundtrack!

Υ.Γ.: Το Red Sonja τα σπάει!!! Είναι αυθεντικό cult με απίστευτο γέλιο(γέλιο, όχι χιούμορ)!!

horny sloth είπε...

Εχοντας πιει και δυο Paulaner δυσκολευομαι να σου αλλαξω γνωμη για το CONAN..παντως ειναι λογικο να μη σ αρεσει, αφου δεν σ αρεσε και το Lord of the Rings...Πιστευω ομως οτι η μουσικη(oχι μονο το κυριως θεμα) του αειμνηστου Πολυδουρη(basil poledouris)ειναι κορυφαια!!
Εχουν κανει και μια καλη metal διασκευη οι DOMINE, το κομματι λεγεται νομιζω "The Aquilonia Suite"

Annie_Hall είπε...

Κι εγώ έχοντας πιει κάτι τσίπουρα(ως πιο παραδοσιακή) το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με Domine χτύπησες διάνα! Τους λατρεύω και δεν αποκλείεται το κομμάτι που λες να το έχω κάπου... Θα το κοιτάξω αλλά από αύριο!

theachilles είπε...

annie,
η μουσική του Πολυδούρη στο Conan είναι συγκλονιστική. Τελεία (χοχο).

Εννοείται πως ο Lumet είχε δίκιο. Η μουσική προσέδωσε μια απίστευτα μελό διάσταση στην ταινία, λες και δεν έφτανε η μονοδιάστατη καθαρότητα του κεντρικού ήρωα. Από τις πιο υπερτιμημένες ταινίες ενός μεγάλου σκηνοθέτη.

Annie_Hall είπε...

Τώρα ο Quentin έχει ξυπνήσει μέσα μου κουνάει τα χέρια του σαν υστερικός και ουρλιάζει με την διαπεραστική φωνή του: Are you fuckin' crazy???

Αντί να σιγοψιθυρίζετε το Stuck in the Middle With You(βλ. από πάνω post) υπερασπίζεστε ακόμη το Κόναν;;; Ok θα βρω το soundtrack που είμαι σίγουρη πως θα είναι εξαιρετικό(και γιατί το λέει πολύς κόσμος αλλά και γιατί τέτοιες ταινίες συνήθως έχουν καλό) αλλά πραγματικά απορώ που το προσέξατε!

Γενικά προτιμώ τα soundtrack με τραγούδια και όχι μόνο instrumental κομμάτια αλλά δεν μπορώ να μη παραδεχτώ πως τις περισσότερες φορές είναι πιο εντυπωσιακά(άσχετο αλλά κουβέντα να γίνεται).