Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Something classic...


Η καρδιά μου χτυπάει ακόμη.... Λατρεύω τον Carpenter και η αλήθεια είναι πως στο είδος του είναι κορυφαίος. Το The Thing το είχα δει πριν πάάάρα πολλά χρόνια και απορώ πως τόσο καιρό δεν είχα κάνει επανάληψη. Είναι κάποιες ταινίες, κυρίως θρίλερ, που όταν τα βλέπεις μικρός δεν σου λένε κάτι, γιατί ψάχνεσαι τελείως αλλιώς. Και κάποιες είναι πραγματικά καλές. Μικρή προσπαθούσα να μην τρομάζω με τα θρίλερ. Το θεωρούσα χαζό αν και ανέκαθεν τα λάτρευα. Όταν συνειδητοποίησα ότι ο σκοπός τους είναι να σε κάνουν να νιώθεις άβολα, άρχισα να ξαναβλέπω όλα εκείνα που θεωρούνταν top αλλά εμένα μου είχαν περάσει αδιάφορα.



Κάπως όμως το The Thing μου ξέφυγε. Κι έτσι είχα στερήσει από τον εαυτό μου αυτό το απίστευτο συναίσθημα τρόμου, έκπληξης, άγχους που τόσο μοναδικά έχει δημιουργήσει ο Carpenter... Για μένα είναι η δεύτερη κορυφαία του ταινία(μετά το Christine) αλλά πάλι μπορεί να το λέω επηρεασμένη από την απίστευτη ατμόσφαιρα της ταινίας καθώς δεν έχω ούτε πέντε λεπτά που έβγαλα το DVD.


Ερευνητές αποκλεισμένοι στην Ανταρκτική έρχονται αντιμέτωποι με εξωγήινο πλάσμα που έχει την ικανότητα να παίρνει τη μορφή αυτού που μόλις έχει σκοτώσει... Αναπόφευκτα αυτό θα οδηγήσει στο ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Ο ένας απειλεί τον άλλο, καθώς δεν γνωρίζουν ποιος είναι άνθρωπος πια και ποιος όχι, και φυσικά το πλάσμα εμφανίζεται ακριβώς όταν δεν το περιμένεις και σου κόβει τα ύπατα. Στα συν τα εξαιρετικά εφέ, η τέλεια μουσική επένδυση(Μορικόνε γαρ) καθώς και κάποιες μνημειώδεις σκηνές(οι τύποι είχαν τεράστια φαντασία) που έχουν γράψει ιστορία!


Δεν τρομάζω εύκολα αλλά η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα είναι εγγύηση για ένα καλό θρίλερ. Όσο πιο στριμωγμένοι νιώθουν οι χαρακτήρες, όσο πιο πολλοί ασφυκτιούν άλλο τόσο αυξάνεται και η αγωνία του θεατή. Αυτή τη φορά τρόμαξα. Μπορεί μόνο σε κάποιες στιγμές, αλλά από ένα σημείο και μετά αγωνιούσα πραγματικά. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι είναι ένα πραγματικά καλό φιλμ ή στο ότι έχω καιρό να δω καλό θρίλερ. Γιατί κακά τα ψέμματα τελευταία μόνο μπούρδες βγαίνουν. Με λίγα λόγια η ταινία τα σπάει και όσοι έχετε καιρό να τη δείτε σπεύσατε να το κάνετε όσο πιο σύντομα μπορείτε. Όσοι δεν την έχετε δει και αποφασίσετε να το κάνετε, είστε πραγματικά τυχεροί που θα ζήσετε την πρώτη φορά!!!

2 σχόλια:

horny sloth είπε...

χεχε, ΚΑΛΗ ιδεα για θριλερακι, τωρα που τελειωσε κ η Horror-εξεταστικη! το εβαλα να κατεβαινει..Carpenter & Morricone,ε! Περιεργο που δε μου λεει κατι..βεβαια καμια φορα αν εχεις πολυ καιρο να δεις μια ταινια μπορει κ να την ξεχασεις...

Annie_Hall είπε...

Εγώ θυμήθηκα γιατί είχα καιρό να το δω. Το είχα μπλέξει με το It, το οποίο αποφεύγω όπως τα βαμπίρ τα σκόρδα. Είναι κι αυτό τέλεια ταινία αλλά έχω φοβία με τους κλόουν κι έτσι δεν το ξαναβλέπω!