Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Grindhouse releasing presents...

Όσοι δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό ίσως να μη βρουν κανένα ενδιαφέρον στο παρακάτω post! Μιλάμε για σινεμά όπου προβάλλονταν δύο έργα στην τιμή του ενός. Έργα μνημεία για το cult σινεμά. Sexploitation, blacksploitation, gore, slasher movies...όλα είχαν θέση εκεί! Κάποια στιγμή είχε βγει μια ταινία το I drink your blood. Για μερικά φεγγάρια είχε βρει διανομή μαζί με το I eat your skin προφανώς λόγου ομοιότητας τίτλου! Δυστυχώς το δεύτερο όσο κι αν έψαξα δεν το βρήκα κι έτσι τη grindhouse βραδιά μου αποτέλεσαν το I drink your blood και το πασίγνωστο I spit on your grave για το οποίο θα τα πούμε άλλη φορά!


Σίγουρα βλέπω υπαίθρια σχολική παράσταση! Ο -λίγο μεγάλος για σχολείο- τύπος απαγγέλλει θεατρικά κάποιο ποίημα; Ωπ! Καλέ αυτός δεν φοράει τίποτα... Και λέει πως είναι και γιος του Σατανά!!! Μάλλον δεν είναι σχολική παράσταση αλλά πραγματικά πεντάχρονα καλύτερα παίζουν! Γινόμαστε μάρτυρες λοιπόν μιας σατανιστικής τελετής την οποία ως φαίνεται χρηματοδοτεί η τράπεζα αίματος!


Την τελετή παρακολουθεί μικρή χωριατοπούλα την οποία ηλίθιος κάλεσε να δει το θέαμα και αυτό καθόλου δεν αρέσει στον αρχηγό ο οποίος στέλνει να την κυνηγήσουν. Την πιάνουν, προφανώς τη βιάζουν(ή μπορεί και όχι) και την αφήνουν να φύγει. Αλλά τα 'θελε και κείνη...Που πας κυρα μου με το φόρεμα ως το λαιμό να παρακολουθήσεις σατανιστική τελετή κρυμμένη πίσω από ένα...δέντρο;


Το σατανοπαρεάκι θέλει να μείνει στην πόλη. Δεν υπάρχει ξενοδοχείο αλλά με 5 δολάρια μπορούν να μείνουν σε όποιο από τα άδεια σπίτια θέλουν και θα τους δώσουν και κέικ! Να θυμηθώ να κανονίσω διακοπές εκεί... Επίσης να θυμηθώ να μη διαλέξω το σπίτι με τα ποντίκια! Αυτοί βέβαια το καταδιασκεδάζουν, πιάνοντας τα ποντίκια(τα οποία ψήνουν"Just like sis kebab") και σπάζοντας τα πάντα!


Εν τω μεταξύ ενώ η παλιοπαρέα επιδίδεται σε τελετές πραγματικά πρωτότυπες ο παππούς της βιασθείσας(πόσο ωραία μιλάω ώρες ώρες) θέλει να πάρει εκδίκηση! Πάει με την καραμπίνα να βρει τα παλικάρια και...πιάνουν την κουβέντα! Αφού δεν τους καθάρισε με το που μπήκε μέσα ότι ακολουθήσει το ήθελε όπως και η εγγονή του! Εμ σ' αυτό το σόι δεν μάθατε να μη μπλέκεται με αγνώστους; Ο μόνος λογικός και νοήμον σε αυτή την οικογένεια είναι ο δεκάχρονος (το πολύ) μικρός αδερφός!


Ο πιτσιρικάς είναι μάγκας κι αφού σώσει τον παππού παίρνει την καραμπίνα κι έναν φακό -αμφότερα μεγαλύτερα απ' αυτόν- και πάει να βρει τους κακούς αυτούς ανθρώπους. Στο δρόμο του κάνει ντου λυσσασμένο σκυλί! Το σκοτώνει και με μια σύριγγα παίρνει το δηλητηριώδες αίμα του. Με αυτό γεμίζει μερικές κρεατόπιτες και τους τις δίνει πεσκέσι. Αλάνι ο μικρός... Η δεσποινίς Lovett από το Sweeney Todd ωχριά μπροστά στο φονικό σχέδιο του μικρού!!


Οι δολοφονικές πίτες δεν προκαλούν λύσσα αλλά ξυπνάνε δολοφονικά ένστικτα σε αυτούς που τις τρώνε! Ένστικτα που μέχρι τώρα δεν είχαν. Υποστήριζαν ότι στο όνομα του Σατανά μπορούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν αλλά ποτέ δεν το έκαναν, ούτε καν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. Όλο λόγια ήταν και τους έμελλε να την πατήσουν από ένα χοντρούλη πιτσιρικά που πολύ απέχει από το παλιόπαιδο του σχολείου!


Όμως και ο μικρός...he really didn't see that coming! Η μόλυνση εξαπλώνεται και ολοένα και περισσότερος κόσμος σκοτώνει αβέρτα όποιον βρει μπροστά του! Αυτό δεν είναι και πολύ καλό θα έλεγα αλλά προσφέρει άπειρα στην ταινία! Gore, χιούμορ, δράση και πολλά πολλά πτώματα είναι ο πρόχειρος απολογισμός αυτής της όχι τόσο γνωστής αλλά εξαιρετικής ταινίας! Επίσης να σημειώσω πως είναι το πρώτο x-rated φιλμ για λόγους βίας! Απότελεί αρχειακό υλικό δηλαδή!

2 σχόλια:

horny sloth είπε...

Ασχετο(λιγακι), αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα σ αρεσει πολυ ενα απ τα πιο επιτυχημενα Comics της Darkhorse(www.darkhorse.com/Zones/Goon) το "Τhe GOON"...Zombies,noir ατμοσφαιρα, black Humor και τρομερο σχεδιο του Eric Powell ..and as the legend says:"The nameless man, the zombie priest, had come to town to built a gang from the undead. But even the undead fear..THE GOON"

Annie_Hall είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται... Θα το ψάξω:)