Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

The Astro-Zombies

Σκηνή πρώτη: Νεαρά δολοφονείται από κάποιον που φοράει μάσκα σκελετού και κρατάει σφυρί! Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να είναι όντως σκελετός και τα κοστούμια να είναι άθλια!
Τίτλοι αρχής: Παιχνίδια ρομποτάκια και τανκ μάχονται ανελέητα μέχρι τελικής πτώσεως! Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να είναι όντως ρομπότ και τανκ κανονικού μεγέθους και τα σκηνικά να είναι άθλια!
Όπως και να 'χει είναι μια ταινία που ΘΕΛΩ να δω! Ακολουθούν απειλητικά καλοντυμένοι κύριοι που συζητούν. Και φυσικά μεταξύ τους ένας επιστήμονας που τους κάνει επίδειξη πειράματος η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρισμό, απίστευτα διαπεραστικούς ήχους κι έναν ανθρώπινο εγκέφαλο! Το εργάκι πάει από το κακό στο χειρότερο και αυτόματα γίνεται κάτι περισσότερο από must see!

Στους πρωταγωνιστές προστίθεται μια διαβολική αλλά πολύ ωραία γυναίκα η οποία από νωρίς φαίνεται πως ο ρόλος της είναι να περιφέρει τα υπέροχα πόδια της αριστερά δεξιά μέχρι να βρεθεί δικαιολογία για να δείξει πόσο σκληρή είναι και να σκοτώσει εν ψυχρώ...


Και μεταφερόμαστε στο εργαστήριο του επιστήμονα. Και ναι είναι τρελός! Και ναι έχει καμπούρη μουγκό βοηθό! Πόσο πιο καλό μπορεί να γίνει πια; Ακολουθούν βαρύγδουπες λέξεις που δεν ξέρω καν αν επιστημονικά ή γραμματικά είναι αποδεκτές και που δυστυχώς μου είναι αδύνατον να μεταφράσω! Βίδες μπαίνουν σε ένα μηχάνημα που θυμίζει φούρνο μικροκυμάτων, φωτάκια ανάβουν, οι απαραίτητες εξηγήσεις δίνονται και το ανθρωποειδές είναι έτοιμο για την κατάψυξη... Ναι το ξέρω νόημα δεν βγαίνει όπως το περιγράφω αλλά ούτε και παρακολουθώντας το! Να σημειώσω εδώ ότι τον επιστήμονα υποδύεται ο(μόνος αξιοπρεπής στην συγκεκριμένη περίπτωση!) John Carradine. Πατέρας του υπερμέγιστου David Carradine.
Το όλο στόρι σε γενικές γραμμές είναι: Ο επιστήμονας θέλει να φτιάξει τον Astro Man με σκοπό μέσω αυτού να διατηρηθούν αιωνίως τα λαμπρά μυαλά της ανθρωπότητας(ή κάτι τέτοιο). Είναι κάτι μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ και καμία σχέση δεν έχουν με εξωγήινη τεχνολογία ή ζόμπι. Δυστυχώς το πρώτο του πείραμα οδήγησε στη δημιουργία τρομερού φονιά καθώς το πτώμα που χρησιμοποιήθηκε προέρχονταν από δολοφόνο.


Στο τέλος γίνεται ένας μικρός πανικός και έχει πολύ γέλιο. Επίσης στο τέλος καταλαβαίνουμε πως η λέξη ζόμπι μάλλον χρησιμοποιήθηκε για λόγους εντυπωσιασμού ή για κάποιο άλλο ανεξήγητο λόγο...


Στα συν τις ταινίας οι απερίγραπτες ερμηνείες, η φάτσα του μουγκού βοηθού αλλά και ο εξοπλισμός του επιστήμονα. Πραγματικά ότι μεταλλικό που περιελάμβανε κουμπιά είχαν το πέταξαν εκεί κι έβαλαν τον John Carradine να κάνει ότι το χρησιμοποιεί με ύφος "αυτό το παξιμάδι θα αλλάξει τον κόσμο"!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

the astro zombies, the astro zombies...!!!! afto den to perimena, eilikrina....
xaxaxaxa, teleio..!!

Annie_Hall είπε...

Πίστεψέ με ούτε κι εγώ το περίμενα... μέχρι που το είδα!