Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Annie Hall

Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται η αγαπημένη μου Γουντιαλλενική ταινία! Το λατρεμένο Annie Hall ή Νευρικός Εραστής για όσους το προτιμούν! Απλά μια από τις ξεκαρδιστικότερες ταινίες! Για μένα η καλύτερη κωμωδία ever. Καλοί οι αδερφοί Marx, υπέρτατοι οι Pythons αλλά το ιδιοφυές χιούμορ του Woody είναι ακριβώς το είδος χιούμορ που λατρεύω...


Ένας ήρωας καρικατούρα(που όμως δεν γίνεται καρικατούρα!) με τις εμμονές, τις φοβίες, τα κολλήματα του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις σχέσεις του! Το ίδιο κι η Annie Hall ή οποία είναι κι αυτή ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Δύο άνθρωποι τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι ταυτόχρονα που οι συγκυρίες κάποτε το έφεραν να είναι μαζί.


Μία σχέση σημείο αναφοράς και για τους δύο. Βλέπουμε πως οι ήρωες ήταν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σχέση αυτή. Πως επηρεάζουν ο ένας τον άλλο ακόμη και χρόνια μετά. Η Diane Keaton είναι... Ψάχνω ώρα να βρω μια λέξη αλλά το μόνο που με ικανοποιεί είναι το απολαυστική! Η Diane Keaton είναι λοιπόν απολαυστική! Ο Woody ξεκαρδιστικός. Και η ταινία απλά καθηλωτική!


Μία ταινία όχι ακριβώς γλυκιά, όχι ακριβώς αισιόδοξη που όμως στο τέλος σου αφήνει μια υπέροχη γεύση. Μου θυμίζει bitter σοκολάτα και πάντα την είχα ταυτισμένη με αυτή τη γεύση!


Υ.Γ.: Δεν θέλω να πω πολλά, εξάλλου ήδη θέλω να την ξαναδώ οπότε δεν υπάρχει λόγος να στερώ από τον εαυτό μου αυτή την απόλαυση:)

7 σχόλια:

horny sloth είπε...

Πραγματι, απαιχτος ο Woody...αλλα πως να μην ειναι αφου, οπως εχει δηλωσει κ ο ιδιος, μεγαλωσε εχοντας ως ηρωα του τον Groucho!! Tι Βatman & Souperman.. δωστε στα παιδια να δουν Μarx Bros μπας κ βγουν νεοι "Allen"

kostasK είπε...

Όντως μία από τις καλύτερές του ever. Αν και άμα ΣΕ αρέσει μία ταινία του Γούντι συνήθως ΣΕ αρέσουν όλες.Και το αντίθετο...

Annie_Hall είπε...

horny sloth Δεν μου αρέσει που είμαι απαισιόδοξη αλλά δε νομίζω να βγουν νέοι Allen. Marx Bros ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να βλέπουν όλοι. Αλλά όταν μιλάμε για τέτοιου είδους κωμωδία δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ τους Pythons.

kostask Πάνω κάτω έχεις δίκιο σε αυτό που λες: ή είσαι φαν του Woody ή όχι αλλά έχει κάνει και ταινίες που ακόμη και ο πιο μεγάλος θαυμαστής του δεν μπορεί να εκτιμήσει. Από μια άποψη αυτό είναι φυσιολογικό όταν μιλάμε για περίπου μια ταινία το χρόνο(!).

horny sloth είπε...

..πώς να ξεχάσω τους Μ.Ρ., έχω την αφίσα από το Holy Grail πάνω από την οθόνη του υπολογιστή!

PS1: στο πρώτο μου σλόλιο μάλλον ήθελα να γράψω Superman (..ποτέ δεν τον συμπάθησα)

PS2: Τι ήταν κ αυτό που έπαθε ο φίλτατος ροκάς Bilic?

Annie_Hall είπε...

Αχ ναι ο Superman είναι μεγάλος φλώρος! Όχι μεγαλύτερος από τον Spiderman όμως!

Ο καημένος ο Slaven. Πάντως εγώ διατίθεμαι να τον παρηγορήσω...

theachilles είπε...

"αλλά έχει κάνει και ταινίες που ακόμη και ο πιο μεγάλος θαυμαστής του δεν μπορεί να εκτιμήσει"

No fucking way! Τις εκτιμώ και τις 39. Τις γουστάρω όλες και λατρεύω παραπάνω από τις μισές!!

Annie_Hall είπε...

Προσωπικά μερικές δεν μπορώ να τις δω. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Scoop. Γενικά πολύ καλή ταινία αλλά για τον Woody πολύ λίγη.

Δεν λέω πως οι ταινίες που δεν εκτιμώ είναι κακές αλλά εφόσον ξέρω ότι μπορεί να δημιουργήσει αριστουργήματα είμαι πολύ αυστηρή με τις κάπως πιο μέτριες ταινίες του.