Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Επιτέλους τέλος(;)...

Μπράβο Μπράβο Μπράβο!!! Χίλια μπράβο παιδιά μας κάνατε χαρούμενους και φέτος. Ωραίο φινάλε σε ένα ενδιαφέρον σίγουρα Πρωτάθλημα! Είδαμε ανατροπές, είδαμε ωραία ντέρμπυ (καλά αυτά των αιωνίων, εκτός του κυπέλλου ήταν βαρετά), είδαμε ωραία μπάλα από αρκετές ομάδες(όχι τις πρωτοπόρους), η τελευταία αγωνιστική είχε ενδιαφέρον για την πλειοψηφία των ομάδων...αλλά αυτό που δεν είχε ξαναγίνει είναι ότι σήμερα βγήκαν δύο Πρωταθλητές!!! Πανηγύρια για τον Θρύλο, πανηγύρια και για το αεκάκι! Αυτά είναι, κανείς παραπονεμένος(εκτός από τον βάζελο αλλά αυτοί πάντα γκρινιάζουν δεν τους κάνει διαφορά)...


Καλή μπαλίτσα από τον Θρύλο σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού, ειδικά στην αρχή.Ε μην τα θέλουμε κι όλα όλη τη χρονιά τους έχει βγει η πίστη! Και δύο γκολάκια ο μικρός! Μπράβο του... Να μπαίνει σιγά σιγά νέο αίμα γιατί καλοί οι γέροντες αλλά πόσο καιρό θα παίζουν ακόμη; Αν είναι σαν τον Τζόλε βέβαια ας έχουμε μόνο γέρους! Όχι ότι φέτος θεωρώ πως είχε καλή χρονιά αλλά όποτε τον χρειαστήκαμε ήταν εκεί και σε φυσικό και σε ψυχολογικό επίπεδο! Ο Galletti για μια ακόμη φορά εξαιρετικός.


Για μένα ο καλύτερος παίχτης του ΟΣΦΠ για φέτος... Κι ο Μπράβο καλά έπαιξε. Σε όλους κάνουν καλό οι...διακοπές το λένε κι οι γιατροί!

Το Πρωτάθλημα πήγε εκεί που έπρεπε και άσε τώρα τους άλλους να κλαψουρίζουν στο CAS! Ότι και να γίνει εκεί δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Από την αρχή υποστήριζα ότι η μπάλα πρέπει να παίζεται στο γήπεδο και ότι η ένσταση του ΟΣΦΠ ήταν ότι πιο γελοίο μπορούσαμε να κάνουμε αλλά το τσίρκο δεν είμασταν εμείς που το συνεχίσαμε... Κι έτσι για να σκυλιάζουν και να μας το χτυπάνε μαζί με την παράγκα για πολλά πολλά χρόνια γουστάρω να μας δικαιώσει το CAS.

Πιστεύω πως αν δεν είχε γίνει η ένσταση τελικά πάλι εμείς θα είμασταν Πρωταθλητές, απλά θα είχαμε πάρει έναν αγώνα παραπάνω (είναι γνωστό ότι όταν ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι θέλει μόνο νίκη δύσκολα το χάνει). Και για μένα μια χαρά είναι έτσι. Κάνει κι η ΑΕΚ τη φιέστα της, θα γκρινιάξει ο Ντέμης για το χάρτινο Πρωτάθλημα και για την καημένη την ΑΕΚ που μόνιμα την αδικούν να μη χάνουμε το ενδιαφέρον μας βρε αδερφέ... Και πραγματικά θα έλεγα τέτοιο Πρωτάθλημα δεν αξίζει στον ΟΣΦΠ αλλά όταν οι άλλες "μεγάλες"* ομάδες κάνουν τέτοια καραγκιοζιλίκια (κρίνοντας ταυτόχρονα την πράξη του ΟΣΦΠ) ε τότε ρε γαμώτο ας το παίρνω και κάθε χρόνο έτσι...Για να βλέπω τα μούτρα τους! Και να δω τι θα λένε αν δικαιωθούμε στο CAS...Κι εκεί τα χώσαμε ε; Ο μπατζανάκης της τρίτης ξαδέρφης της γυναίκας του δικαστή όταν ήταν στο νηπιαγωγείο είχε δείρει ένα παιδάκι που φώναζε ΠΑΟ θρησκεία θύρα 13...

Αλλά ότι είχε να αποδείξει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο για μένα το έδειξε...Όταν χρειάστηκε το έκανε. Και είχε και τρεις φορές δυσκολότερο πρόγραμμα. Και είχε να αντιμετωπίσει έναν τόνο τραυματισμούς και κανείς να μην ψάχνει από τι προκαλούνται και τρόπο να αντιμετωπιστούν. Και στην τελική έχουμε την καλύτερη ομάδα... Τώρα μια τεσσάρα από την ΑΕΚ ας την ξεχάσουμε...Ήταν τυχαίο και ας έχουν κι αυτοί να χαίρονται για κάτι!
Είναι αλήθεια γουστάρω να βλέπω βάζελους να γκρινιάζουν(χανούμια δεν ξέρω για κάποιον λόγο)... Το έχουν στο αίμα τους και το κάνουν καλά! Και τώρα θα λένε: Να το χαίρεστε το χαρτινο Πρωτάθλημα σας εμείς δεν το θέλουμε! Όσα δεν φτάνει η αλεπού... Και μια και αναφέρθηκα στον ΠΑΟ: Επειδή η λαμπάδα Clayton που έλεγε ότι θα κάνει δώρο ο Βγενό για το Πάσχα δεν το βλέπω να κάθεται ως ιδέα, βρε μήπως να πάρετε τον Γαλανόπουλο;

Δυστυχώς η Λάρισα έκανε την ανατροπή(και τι ανατροπή!) αλλά ο Πανιώνιος της έκοψε τη χαρά... Κρίμα γιατί έχει μακράν καλύτερη ομάδα και της αξίζει καλύτερη θέση! Από την άλλη έμεινε στην κατηγορία ο Εργοτέλης!!!Κι ας μην έβαλε ο Πάτρικ!


Πάντως φέτος έχουν όλοι λόγο να χαίρονται(ή σχεδόν όλοι!):

Ο Ολυμπιακός γιατί πήρα το Πρωτάθλημα έστω και με την ένσταση.
Η ΑΕΚ γιατί πήρε το Πρωτάθλημα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά και γιατί είναι πάντα πρωταθλήτρια στην καρδιά μας.
Ο Άρης γιατί έχει καλές πιθανότητες στα play-off.

Ο Πανιώνιος γιατί παρά τρίχα μπήκε στα play- off.

Η Λάρισα γιατί μπορεί να μην πέρασε στα play-off αλλά έκανε φοβερό αγώνα και αποδίδει γενικά πολύ καλή μπάλα.

Ο Αστέρας γιατί ήταν η έκπληξη του φετινού Πρωταθλήματος και μας έκανε να τον τρέμουμε.
Η Ξάνθη γιατί σε πολλά match έπαιξε μπαλάρα και γενικά χαιρόσουν να τη βλέπεις.
Ο Ηρακλής γιατί φαίνεται να ξεπερνάει τα προβλήματα κι ενδέχεται να είναι πολύ ανταγωνιστικός του χρόνου.
Ο Λεβαδειακός γιατί γλίτωσε τον υποβιβασμό κι στα τελευταία παιχνίδια έβαλε πολλά γκολ κι έκανε ανατροπές.

Ο ΟΦΗ γιατί δεν έπεσε (δυστυχώς,χε χε να την βγάλω την κακία μου) και γιατί έριξε τεσσάρα στον ΠΑΟ βγάζοντας ψεύτες όλους εμάς που τον θεωρούμε παράρτημά του.

Ο Εργοτέλης για την επιστροφή του Ογκουνσότο, για την τεράστια ανατροπή καθώς πολλοί τον είχαν από καιρό ξεγραμμένο και γιατί όόόόλοι παίκτες πάνε χαρούμενοι διακοπές!
Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς που παρά τον υποβιβασμό κατάφερε να κάνει άνω κάτω το Πρωτάθλημα και να μας κάνει να μιλάμε όλοι για το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ χωρίς να αναφερόμαστε καθόλου στην εξαιρετική του εμφάνιση εντός γηπέδου.


Από την άλλη κάποιοι έμειναν δυσαρεστημένοι:

Ο ΠΑΟ γιατί η γκρίνια δεν φαίνεται να έχει σταματημό και αντί η λύση για τα όποια προβλήματα να διαφαίνεται στο εσωτερικό και στη διοίκηση της ομάδας να έρχεται από φερόμενους ως μεσσίες με απροσδιόριστες διαθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ γιατί ήταν μακράν η χειρότερη χρονιά του!
Ο Ατρόμητος γιατί στο τσακ έχασε την παραμονή και ταυτόχρονα θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα στο κύπελλο.
Η Βέροια γιατί απλώς από την αρχή του Πρωταθλήματος έπαιζε διαδικαστικά(με μερικές εξαιρέσεις) και ο υποβιβασμός ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενος. Οι άπειρες αλλαγές προπονητών μόνο θετικές δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Υ.Γ.: * το μεγάλες δεν είναι σε εισαγωγικά γιατί το λέω ειρωνικά αλλά γιατί δεν καταλαβαίνω από που κι ως που Ολυμπιακός, ΠΑΟ και ΑΕΚ θεωρούνται μεγαλύτερες ομάδες από Λάρισα, Εργοτέλη, Ξάνθη κ.λ.π.

5 σχόλια:

Jimbo είπε...

Εγώ ξέρω ότι μια λαοθάλασσα από 200(διακόσια) άτομα πανηγυρίζουν στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας! χαχαχα

Επίσης μετανιώνω που ο Ρίμπο φόρεσε την φανέλα του θρύλου! Ο μεγαλύτερος κομπλεξικός ever!!!

Annie_Hall είπε...

Χε Χε όλοι χαιρόμαστε!!
Δίκιο έχεις για το Ρίμπο και ενώ στην αρχή θεωρούσα ηλίθιο τον τρόπο που του φέρθηκε ο ΟΣΦΠ πλέον με τη συμπεριφορά του έχει χάσει ότι δίκιο πιθανώς είχε! Χωρίς αυτό να μειώνει την τεράστια ποδοσφαιρική του αξία...

zamuc είπε...

Οκ είναι εμπαθής ο Ρίμπο συμφωνώ αλλά σκέψου πως τον εδιωξε ο άλλος για να τον φτάσει σε αυτό το σημείο. Και έφαγε και γιουχα χωρίς λόγο στο Καραϊσκάκη στον 1ο γύρο.
Πάντως επειδή ο οπαδός είναι ο οπαδός,ο φίλαθλος είναι κρυφοοπαδός και ο δημοσιογράφος είναι καφροοπαδός και επειδή ο καθένας λέει ότι γουστάρει, όσα χρόνια και να περάσουν δε θα σταματήσω να λέω ότι κάναμε τος πιο πολλούς πόντους στο γήπεδο, ρίξαμε 4 στον 2ο και ολα τα άλλα τα ακούω βερεσέ

Annie_Hall είπε...

Αν είχε αντιδράσει διαφορετικά θα είχε όλα τα δίκια με το μέρος του! Αν είναι να τρώω 4 γκολ κάθε 100 χρόνια ας είναι... Να γίνεται και χαβαλές μεταξύ μας. Εμείς την κούπα την σηκώσαμε και αυτό έχει σημασία, όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε την πλάκα μας οι οπαδοί και μικρή σημασία έχουν! Εξάλλου η χαρά και τα παράλογα του ελληνικού ποδοσφαίρου απλά δεν υπάρχουν!

Ανώνυμος είπε...

αυτός δεν είναι Ρίμπο...
...είναι Ρόμπα!