Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Προγνωστικά(αυτή τη φορά για τα Όσκαρ)...

Την τελευταία φορά που είχα κάνει προγνωστικά είχα πει πως αν το derby με τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα έρθει ισοπαλία θα νικήσουμε την ΑΕΚ και θα πάρουμε την κούπα...Μετά τα τελευταία αποτελέσματα βλέπω πως δεν κάνω για μέντιουμ...Επίσης είχα πει ότι θα έβαζε γκολ ο Πάντος!
Παρ' όλα αυτά σήμερα θα τολμήσω να κάνω κι άλλα προγνωστικά.Αυτή τη φορά για τα Όσκαρ! Όχι γιατί το κατέχω περισσότερο από τη μπάλα αλλά σε Όσκαρ, Eurovision και μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ΠΑΝΤΑ κάνω πρόβλεψη...Το κουλό είναι ότι μόνο στη Eurovision το έχω πετύχει πάνω από μία φορά!

Λοιπόν:
Ξεκινάω από Β αντρικό και γυναικείο όπου δεν είμαι πολύ σίγουρη αλλά θα ρισκάρω!
Β' Αντρικό: Tom Wilkinson για το Michael Clayton
Β' Γυναικείο: Σκέψου η Cate Blanchett(για το I' not there) να πάρει και πρώτο και δεύτερο γυναικείο!Εγώ πιστεύω πως αυτή θα το πάρει αλλά δίνω και πολλές(αλλά πάρα πολλές) πιθανότητες στην Tilda Swinton πάλι για το Michael Clayton.


Καλύτερη κινουμένων σχεδίων:
Δαγκωτό στο Persepolis αλλά μετά θυμήθηκα ότι μιλάμε για Hollywood όπου το Persepolis μπορεί να το ανταγωνιστεί(και μάλιστα με αξιώσεις) ένας ποντικός(Ratatouille)!


Διασκευασμένο σενάριο:
Κονταροχτυπιούνται τρία...Μαντεύω το There Will Be Blood του Paul Thomas Anderson


Πρωτότυπου σεναρίου:
Juno... Έκανε την έκπληξη ας πάρει και κάτι!


Και ας έρθουμε στα...σοβαρά!
Σκηνοθεσίας:
Οτιδήποτε άλλο θα είναι παράλογο...Απλά!Ethan και Joel Coen για το No Country for Old Men.

Α' Γυναικείο:
Cate Blanchett.Για πολλούς λόγους!Στην τελική της το χρωστάνε!Αν και η Marion Cotillard βρίσκεται με το ένα χέρι στο αγαλματάκι για την πραγματικά εξαιρετική ερμηνεία της στο La Mome εγώ περιμένω στο τέλος να το δώσουν στην Cate!


Α' Αντρικό:
Δύσκολα τα πράγματα! Μια φορά είναι ο Johnny Depp(Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) υποψήφιος με σοβαρές πιθανότητες και βρίσκει απέναντί του τον Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood)... Η καρδιά μου μου λέει Johnny αλλά η αναμφισβήτητα τεράστια καλλιτεχνική υπόσταση και η τέλεια(το λιγότερο) ερμηνεία του Daniel με κάνουν να κλίνω προς τον δεύτερο!


Καλύτερη ταινία:
Μπέρδεμα η υπόθεση!There Will Be Blood ή No Country for Old Men? Εγώ θα το έδινα στο Juno για να μην μπερδεύομαι!Μάλλον θα ψηφίσω το No Country for Old Men. Πατάω αμέσως "Δημοσίευση Ανάρτησης" πριν αλλάξω γνώμη!

4 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχω δει τους Κοέν ακόμα. Θα το κάνω σε 10 λεπτά, χοχο.

Αφήνοντας έξω λοιπόν (λες και είναι μια μικρή λεπτομέρεια) το Νο Country for Old Men, είμαι ούτως ή άλλως υπερενθουσιασμένος με κάθε κομμάτι του Τhere Will Be Blood το οποίο, χωρίς καμία υπερβολή, βρίσκει μια καλή θέση στην καλύτερη δεκάδα ταινιών που είδα ποτέ.

Όλα τα βραβεία εκεί, αλλιώς μολότωφ στην Ακαδημία.

(στην Ακαδημίας, που είναι και πιο εύκολο)

Annie_Hall είπε...

Όντως κι εγώ καιρό είχα να δω ταινία σαν αυτή,αν και είναι από αυτές που συνήθως θεωρώ βαρετές.Πάλι ο Johnny χωρίς αγαλματάκι θα μείνει αλλά η αλήθεια είναι πως με τον Daniel Day-Lewis απέναντι δεν πρέπει ούτε να το σκέφτεται...

Περιμένω με αγωνία αν και το κόβω να με παίρνει ο ύπνος με τις τόσες διαφημίσεις!

theachilles είπε...

Φοβεροί οι Κοέν, οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα χαιρόμουν...αλλα΄το There Will Be Blood είναι ΠΕΛΩΡΙΟ. Η ερμηνεία του Daniel είναι ήδη κλασική.
Μπράβο στην γλυκύτατη Μαριόν!

Annie_Hall είπε...

Για μένα ότι πήραν οι Κοέν το άξιζαν και με το παραπάνω.
Συμφωνώ ότι το Τhere Will Be Blood ήταν αναμφισβήτητα από τις ταινίες τις χρονιάς. Αν και πολύ δράμα η κατάσταση, θα την θυμάμαι καιρό. Και απλά μιλάμε για ερμηνειάρα!
Αχ!Θα έρθει μια μέρα που το αδιαφιλονίκητο φαβορί θα είναι ο Johnny Depp!Μπαίνει και στην κατάλληλη ηλικία!
Η Marion το Α' γυναικείο το είχε στο τσεπάκι αλλά ούτε Β' στην Cate;