Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Γίναμε όλοι κριτικοί...


Αυτή την εβδομάδα έχει αρκετά καλές επιλογές... Οσκαρικές ταινίες, ότι πρέπει για να σχηματίσουμε γνώμη και άποψη για να συζητάμε όσο βλέπουμε την τελετή για να μην μας πάρει ο ύπνος(ανάθεμα και αν τα έχω δει μία φορά από την αρχή ως το τέλος)...

Into the Wild(Sean Penn): Αξίζει... Καλοσκηνοθετημένη road movie, με αξιοσημείωτες ερμηνείες. Υποψήφια για μοντάζ και Β' αντρικό ρόλο.

Redacted(Brian De Palma): Καλούτσικη πολεμική ταινία.Σίγουρα ο Brian De Palma μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες ταινίες...

Untraceable(Gregory Hoblit): Προσωπικά τέτοιες ταινίες μου αρέσουν και μάλιστα πολύ. Ποτέ όμως στο σινεμά... Τις νοικιάζεις σε DVD, κλείνεις τα φώτα, αράζεις στον καναπέ και ψάχνεις ποιος και γιατί είναι ο δολοφόνος.

The Eye(Xavier Palud,David Moreau): Άλλο ένα Ασιατικό θρίλερ που γίνεται ριμέικ. Γιατί να μη δούμε το κανονικό;

There Will Be Blood(Paul Thomas Anderson): Για να εξηγούμαστε είναι μεγάλο σε διάρκεια και αργόσυρτο...Υπέροχα αργόσυρτο πάντως. Μου άρεσε πολύ, μέχρι που με συγκίνησε σε κάποια σημεία. Χωρίς πολλά λόγια οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται εξαιρετικά και σε βάθος. Με συνεπήρε σε αρκετές φάσεις και δεν είναι καθόλου από τις ταινίες εκείνες που χαίρομαι να βλέπω.Είναι υποψήφια για 8 Όσκαρ πανάξια. Το μόνο αρνητικό ήταν η μεγαλειώδης ερμηνεία του Daniel Day-Lewis που το κόβω να στερεί το Όσκαρ από τον Johnny Depp. Πραγματικά υπέροχος. Δεν μιλάμε για μια καλή ερμηνεία...Από τέτοιες έχουμε με το τσουβάλι.Μιλάμε για ερμηνεία που σε καθηλώνει, που σε γοητεύει... Απλά δεν χάνεται αυτή η ταινία!

Επίσης βγαίνει: A Cock and Bull Story(Michael Winterbottom)

Δεν υπάρχουν σχόλια: