Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Το J-drama της εβδομάδας: Hana Yori Dango (1)

Κάθε εβδομάδα, Θεού θέλοντος φυσικά, θα δημοσιεύω πληροφορίες για ένα από τα αγαπημένα μου J-drama. Πιθανότατα να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι έχω δει πάνω από 100! Έτσι κάθε εβδομάδα θα σας συστήνω και από ένα. Και ξεκινάμε με το πιο δημοφιλές drama της ιαπωνικής τηλεόρασης και αυτό που με έκανε να κολλήσω για 2 περίπου χρόνια! Και η αγάπη μου συνεχίζεται ακάθεκτη!



Hana Yori Dango ( 花より男子)

Γενικά:
Επεισόδια: 9
Σεζόν Που Προβλήθηκε: Φθινόπωρο 2005
Ημέρα και ώρα προβολής: Παρασκευή 22:00
Κανάλι: TBS
Πρωταγωνιστές: Mao Inoue (Μάο Ινόε) , Jun Matsumoto (Τζουν Ματσουμότο), Shun Oguri (Σουν Ογκούρι), Shouta Matsuda (Σώτα Ματσούντα), Tsuyoshi Abe (Τσουγιόσι Άμπε)
Είδος: Κωμωδία, Ρομαντικό, Σχολείο

Σύνοψη: Πρόκειται για την επιτυχημένη μεταφορά στην μικρή οθόνη του πιο αγαπημένου shoujo manga (μάνγκα για κορίτσια) της Ιαπωνίας. Στα ελληνικά ο τίτλος θα μεταφράζονταν κάπως έτσι: Αγόρια πιο πάνω από τα λουλούδια. Θα μπορούσα να αναλύω ώρες τη σημασία της φράσης αλλά δε γράφω έκθεση. Η ιστορία μας έχει ως εξής. Η Τσουκούσι Μάκινο είναι μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου στην ελίτ Ακαδημία Έιτοκου. Αν και η Ακαδημία αυτή είναι αποκλειστικά για τα πιο πλούσια παιδιά της Ιαπωνίας, η ηρωίδα μας είναι η μοναδική μαθήτρια που προέρχεται από μικρομεσαία οικογένεια και ταπεινό περιβάλλον. Η οικογένεια της στερείται τα πάντα για να την σπουδάσει αλλά είναι περήφανη για την εξυπνάδα της. Η Τσουκούσι προσπαθεί να περνάει απαρατήρητη σε ένα περιβάλλον που όλα τα παιδιά φοράνε μάρκες και έρχονται στο σχολείο με τους σωφέρ τους. Ώσπου κάνει το λάθος να προκαλέσει την αντιπάθεια των F4. Ποιοι είναι αυτοί; Οι F4 είναι μια συμμορία αποτελούμενη από τα 4 πλουσιότερα και ομορφότερα αγόρια του σχολείου. Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ανενόχλητοι και ακόμα και οι καθηγητές τους τρέμουν.
Αν οι F4 έχουν διαφορές με ένα μαθητή, του στέλνουν έναν κόκκινο φάκελο, σαν ένδειξη πολέμου. Από εκείνη τη στιγμή η ζωή του μετατρέπεται σε κόλαση καθώς γίνεται αντικείμενο χλευασμού και βασάνων από όλο το σχολείο. Η μόνη λύση είναι να αλλάξει σχολείο. Η Τσουκούσι θα τολμήσει να ανοίξει πόλεμο με τους F4 υπερασπιζόμενη μια φίλη της. Όμως ο κόκκινος φάκελος δε θα την λυγίσει. Είναι διαφορετική από τους άλλους και δε θα το βάλει κάτω. Είναι η πρώτη που τολμάει να πάει κόντρα στους F4, και δη στον υπερόπτη αρχηγό τους, Τσουκάσα Ντόμυοτζι, κληρονόμο ένός τεράστιου Ομίλου Εταιριών. Στην πορεία η Τσουκούσι θα νιώσει τα πρώτα σκιρτήματα για το πιο μυστήριο μέλος των F4, τον γοητευτικό και ευγενή Ρούι Χαναζάουα, και με την αλύγιστη θέληση της θα κάνει τον ψυχρό και εγωιστή Τσουκάσα να την ερωτευτεί παράφορα!

Η γνώμη μου: Το πιο must-see drama της Ιαπωνίας! Αν κάποιος με ρωτήσει ποια ιαπωνική σειρά να δει πρώτα θα του απαντήσω: "Αυτή!" Η αλήθεια είναι ότι πριν από αυτή τη σειρά τα J-dramas δεν ήταν τόσο δημοφιλή. Περισσότερο ήταν τα κορεάτικα. Με αυτή τη σειρά, η φήμη των J-dramas στο εξωτερικό εκτοξεύτικε στα ύψη. Μια πολύ ακριβή παραγωγή, με καλό στήσιμο και εξαίρετους ηθοποιούς. Λατρεύτηκε εξίσου από αγόρια και κορίτσια. Οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές Μάο Ινόε (Τσουκούσι) , Τζουν Ματσουμότο του jpop group Arashi(Τσουκάσα) και Σουν Ογκούρι (Ρούι) δίνουν ρέστα! . Το μόνο μου παράπονο ήταν ότι η διάρκεια της ήταν μόνο 9 επεισόδια. Βέβαια η δημοτικότητα της άνοιξε δρόμο για μια δεύτερη σεζόν, που προβλήθηκε τη Χειμερινή σεζόν του 2007 και για μια ταινία που είναι στα σκαριά και αναμένεται το καλοκαίρι του 2008! Σε αντίθεση με τις ελληνικές σειρές οι ιαπωνικές πετυχαίνουν να βγάλουν περισσότερα συναισθήματα στους θεατές και μη σας φανεί περίεργο αν κατά τη διάρκεια της σειράς δακρύσετε! Εγώ δεν περίμενα ποτέ να κλάψω σε σείρα και από τότε που βλέπω ιαπωνικές σειρές το δάκρυ τρέχει ποτάμι! ^^

Βαθμολογία: 10/10 (Η σειρά αυτή εξακολουθεί να είναι στο Top 10 μου!)

Που θα το βρείτε: http://www.d-addicts.com/ και πιο εξειδικευμένα υπάρχει με αγγλικούς υπότιτλους από τα group Sars και Nya

Bonus: Ακούστε τα θεματικά τραγούδια της σειράς και κατεβάστε τα! Ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχείες του 2005! Μια καλή εισαγωγή στη Jpop. Οι Arashi είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου συγκρότημα ever!

Opening song
Arashi - Wish

Insert Song
Ai Otsuka - Planetarium


Screenshots από το drama για να έχετε μια ιδέα (μόνο από το 1ο επεισόδιο για προφανείς λόγους)


Οι λιμουζίνες των μαθητών καταφθάνουν στο σχολείο

Τα μέλη των F4:












Και η χαριτωμένη μας πρωταγωνίστρια:






Και μια σκηνή από τους τίτλους αρχής, που είναι από τους πιο ωραίους που έχω δει ποτέ μου! Γιατί έπρεπε να έχω και τους 5 πρωταγωνιστές μαζεμένους!

5 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Σε λίγο θα βλέπεις ιαπωνικές διαφημίσεις και θα λιώνεις στο κλάμα εσύ!!!

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Hana Yori Dango ταινία! Yosh!!!

exMrsAbramovich είπε...

Στην αρχή, εκεί που έλεγες "του στέλνουν ένα κόκκινο φάκελο" διάβασα "του στέλνουν ένα καρκίνο"

Erisadesu είπε...

τελικά το είδα αυτό...
μπορώ να πω μου άρεσε πιο πολύ το boys over flowers ¨) γκομέ.

Seireina είπε...

Apo ta agaphmena mou!