Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Horror Favorites


Πρώτα θα κάνω μια καταγγελία γιατί με πνίγει το δίκιο. Καλά δεν ντρέπεστε λίγο; Πως γίνεται σε αυτή χώρα να γίνονται όλα λάθος; Όχι ακούστε τι έπαθα για να μη λέτε ότι υπερβάλλω! Πήγα σινεμά να δω το Παρασκευή και 13 το ριμέικ. Όχι δεν το κατέβασα παράνομα από το internet. Όχι δεν περίμενα να βγει σε DVD. Πήγα και έσκασα λεφτά γιατί ήξερα ότι στην Αμερική κυκλοφορεί πακετάκι με το τρέιλερ του Inglourious Basterds. Έμεινα με το Fast and Furious 3235625 και ησύχασα... Πέρα από την πλάκα(ήταν ο τελευταίος λόγος που πήγα να το δω στο σινεμά) η ταινία έλεγε αρκετά. Δεν ήταν σαν το ορίτζιναλ αλλά τον είχε το χαβαλέ της.


Και μετά από αυτή την άκυρη και χωρίς νόημα εισαγωγή θα μπω στο θέμα. Ταινίες θρίλερ, τρόμου, μυστηρίου, κ.λπ.. Θα παραθέσω τα αγαπημένα μου που δεν ενδιαφέρουν κανένα και όποιος θέλει ας προσθέσει τα δικά του. Όχι ότι αυτά αφορούν κανένα απλά για στατιστικούς λόγους...

Αγαπημένο τρομακτικό παιδί: Ο..αδερφούλης από την Προφητεία! Το σκασμένο όλα πάνω του τρομακτικά(από τα ρούχα μέχρι το βλέμμα). Στο νήμα χάνει το κοριτσάκι του Εξορκιστή (αυτή δεν είχε μέσο τη μάνα της) και κάτι γιαπωνέζικα παιδάκια γιατί χωρίς μακιγιάζ δεν θα κατάφερναν τίποτα.


Αγαπημένος δολοφόνος: Michael Myers. Όταν είσαι τρομακτικός και ταυτόχρονα συνονόματος με αυτόν... Ε σου αξίζει η πρωτιά.


Αγαπημένος μη ζωντανός δολοφόνος: Τζέισον ή Φρέντυ; Φρέντυ ή Τζέισον; Φρέντυ γιατί τη λίμνη και τη στοιχειωμένη κατασκήνωση τα αποφεύγεις τον ύπνο όμως;


Αγαπημένο σπλάτερ: Braindead!


Αγαπημένα ζόμπι: Ο Ρομέρο το έχει ανακηρύξει σε τέχνη όμως ο Lucio Fulci με το Zombi 2 πάντα θα είναι λίγο(ελάχιστα όμως) παραπάνω.


Αγαπημένος τέρας-ραδιενεργό πλάσμα-εξωγήινη αηδία: Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσα να έχω πολλά όμως πάντα το σαρκοφάγο φυτό από το Μαγαζάκι του Τρόμου θα με συνεπαίρνει με της μελωδίες του και το πανέξυπνο χιούμορ του.


Αγαπημένη μεταφορά βιβλίου του Κινγκ: Κριστίν και δεν το συζητώ!


Τρόμαξα τόσο που δεν το ξαναβλέπω: Το Αυτό(It). Από τότε φοβάμαι τους κλόουν! Και με τον Εξορκιστή(το Director's Cut) είχα φοβηθεί αλλά το ξαναείδα. Το Αυτό όμως δεν ξαναμπαίνει στο dvd player!

2 σχόλια:

W. είπε...

Λείπει ο Νόρμαν Μπειτς και στενοχωριέμαι... Αλλά αυτά είναι πάντα υποκειμενικά, έτσι;; :)

Annie_Hall είπε...

Ε ναι είναι οι δικές μου επιλογές. Να σου πω την αλήθεια τον είχα ξεχάσει αλλά και πάλι αποφεύγεις το ξενοδοχείο του(που μεταξύ μας απο μακριά φαίνεται ότι κάτι πάει στραβά) και δεν σε ενοχλεί το παλικάρι. Άσε που ποτέ δεν πολυσυμπαθούσα τα...παιδιά της μαμάς!